אנג'י בר ובשר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  שנינו התענגנו על פרוסות הפילה והסינטה שהוגשו לנו הלוך והתענג וחלקנו את השמחה על היות הבשר כמעט מדמם ולא מיובש יתר על המידה. רך ונלעס בנינוחות ירד כל נתח במורד גרוני, כשהוא נרדף על ידי השלוק של היין שממהר להשיגו. כשהמחבת התרוקנה גם כוס היין שלי כבר היתה ריקה, אבל הברמן הוציא לנו שוטים של לימונצ'לו. באשר אבדנו אבדנו

התחשק לנו לאכול כמו שצריך אבל בלי לשבת במסעדה מעונבת פנים אל פנים ולהרגיש מכובדים. רצינו לשבת באיזה מקום על הבר, להרגיש צעירים ומגניבים, לשתות משהו ולפטפט עם הברמן תוך כדי בליסה.

לו היה חשוב שיהיה בשר. אני רציתי מקום אופנתי. אז בחרנו יחד באנג'י. בזמן שהתמקמנו על הבר בחנו את הסובבים. בשעה מוקדמת זו של הערב השולחנות הפזורים עוד לא עמוסים בסועדים ודווקא על הבר ישבו כמה זוגות בדייט וזוג אחד של קצינים בקבע (יוסי וג'אגר כינינו אותם). שותפי לארוחה נבהל שהבאתי אותו ל''מקום רומנטי כזה של זוגות'', כי הרי איפה שיש רומנטיקה קשה לצפות לבשר משובח. הבטחתי לו שאם זה נראה טוב ומריח טוב אז זה יהיה טוב וניגשנו לקוקטיילים שלנו.

אני שתיתי את ה''חורף חם'', לכבוד ימיו האחרונים של זה הנפרד מעלינו. הוא קיבל קוקטייל על בסיס אשכוליות אדומות, לא ידע מה יש בפנים וטען שיש לזה טעם של אשכוליות אדומות אבל שתה כמו גדול וכך ביסס יפה יפה את תחילת הסחרור של הערב.

פתחנו בשתי ראשונות, סלט NG קראנץ', שקיבל את שמו מפרוסות הקראנץ' בטטה שבו, המגיעות על עלי בייבי בליווי פרמזן ורוטב ויניגרט. כל מה שעשוי מבטטה הוא בבחינת פלא לטעמי, בטח ובטח אם הוא מגיע עם רוטב ממכר כזה שגורם לי לבקש מהברמן למלא לי אותו עוד ועוד. כזה היה הרוטב שהגיע עם הסלט, ודומה לו היה הרוטב של המנה הראשונה הנוספת - פרוסות רוסטביף לבן קר שהוגשו על פרוסות תפוחי עץ על רוטב צלפים מעניין. את המנה הראשונה הזו מומלץ לאכול על כל שכבותיה בחתך רוחב: לפרוס בשר עם תפוח ולנגב ברוטב במשיכה עזה. לא תצטערו.

בשלב הזה הצטרף לשולחננו היין האדום, שהברמן העלה את ערכו בעינינו כשדיווח שהחודש באופן יוצא דופן הוא נמזג לכוסות ובדרך כלל מוכרים אותו באנג'י רק בבקבוקים. ידעתי שאם אכלה את כוס היין הזו אשוב לביתי הלילה על העוקם, אבל לא היה לי אכפת. הבשר שרחש על המחבת שלפני הודיע לי חד משמעית: אותי אוכלים עם יין גברת. אל תטעי.

לא טעיתי. גם לא כשהבטחתי לו שיהיה טוב. שנינו התענגנו על פרוסות הפילה והסינטה שהוגשו לנו הלוך והתענג, וחלקנו את השמחה על היות הבשר כמעט מדמם ולא מיובש יתר על המידה. רך ונלעס בנינוחות ירד כל נתח במורד גרוני, כשהוא נרדף על ידי השלוק של היין שממהר להשיגו. כשהמחבת התרוקנה גם כוס היין שלי כבר היתה ריקה, אבל הברמן הוציא לנו שוטים של לימונצ'לו. באשר אבדנו אבדנו.

ראשינו כבר הסתחררו אבל לא בניגוד לאווירה של המסעדה: השולחנות מסביב התמלאו והדייטים התלהטו, כולל זה של יוסי וג'אגר שנדמו קרובים מתמיד. מצד שני, אולי זוהי רק אחוות לוחמים תמימה. האמת, יותר הגיוני שזה היין.

אנג'י בר ובשר
אחד העם 6 , נווה צדק, תל אביב
טלפון: 03-5167888

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש