שף בשקט עם זאהו קסיאנסנג' מ''צ'ויה''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   זאהו קסיאנסנג', השף של מסעדת צ'ויה, נולד בסין ואת המשיכה למטבח פיתח כבר כילד כשהיה מתבונן בסבו מבשל. היום הוא מבשל לישראלים את אותן מנות אסיאתיות אותנטיות. ומה לעולם לא יבשל? חומוס, כמובן

זאהו קסיאנסנג', השף של מסעדת צ'ויה, רואה בבישול סוג של אמנות והשילוב בין שני התחומים הוא אומר, ריגש אותו מאז היה נער צעיר. כרטיס ביקור עם שף שמקבל השראה מרוחו של סבו הבשלן


שם: ZHAO XIANCENGE

מסעדה: צ'ויה האסיאתית.

עבודות קודמות: אפרודיזיאק סושי בר, ג'ירף.

לימודים: '''לנקווה', סין''.

סגנון בישול: ''אסיאתי, התמחות בסושי''.

מנת דגל: ''קריספי דאק במנדרין פנקייק''.

לעולם לא אבשל: ''חומוס''.

חומרים אהובים: ''Soft shell crac meat''.

אוהב לאכול: ''פירות ים''.

השראה: ''מסבי ז''ל, שבישל במסעדות יוקרה בסין''.

הקהל הישראלי: ''אני אוהב את הבנות אבל הבנים מעצבנים''.

חלום: ''לשתות בירה על החוף במשך שנה''.

מנדרין פנקייק עם קריספי דאק

החומרים הדרושים לברווז:
ברווז
100 גרם כוכב אניס
80 גרם מקלות קינמון
50 גרם פלפל סצ'ואן
450 גרם תערובת חמישה תבלינים
מלח גס

אופן ההכנה:
1. מטגנים את כל התבלינים מלבד חמשת התבלינים.
2. מוסיפים את חמשת התבלינים לטיגון וממשיכים לטגן עד לקבלת גוון חום כהה.
3. שורפים את הברווז ומנקים אותו מנוצות.
4. מורחים את הברווז בתבלינים
5. לאחר מריחת הברווז בתבלינים יש להשרות עם התבלינים ל – 24 שעות.
להכניס לתנור מחומם ל- 100 מעלות למשך שלוש שעות וחצי, ב- 100 אחוז לחות (אפשר להכניס לתחתית התנור תבנית עם מים).
אופן הכנת הפנקייק:
1. מערבבים מים וקמח לתערובת לא נוזלית מדי.
2. מטגנים פנקייקים דקים ומכסים את המחבת ליצירת אדים.

• את המנה מגישים עם רצועות בצל ירוק ומלפפון, רוטב הויסון וצ'ילי חריף.

צ'ויה
קרמיניצקי 2, פינת יגאל אלון, תל אביב
טלפון: 03-5622665