הנס האמיתי של חנוכה..


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בחנוכה נראה היה כי כל משאלותינו הילדותיות מתגשמות בבת אחת. לא זו בלבד שהרשו לנו לטגן סופגניות, תוך שאנחנו מנהלים מלחמות קמח, מלוות בשאגות קרב, והופכים את המטבח לעי חורבות, אלא שגם המשחק באש, שביתר ימות השנה נאסר בתכלית האיסור, הותר, ואף נחשב למצווה גדולה, שלא לדבר על בליסת סופגניות מטורפת.
חנוכה הוא חג של ילדים. החג הממשמש ובא מביא איתו זיכרונות מתוקים מהילדות, על איך שפעם בשנה, עברה השתוללותנו משולחת הרסן, בסלחנות יחסית, ונראה כי גם לגדולים, בא ככה מדי פעם להתפרע יחד איתנו.

עבור מי שמאוהב בחג, ובא לו לשוב למחוזות הקולינרים של ילדותו, ולטגן עם ילדיו סופגניות ולביבות ( בשני צבעים ) , יניב מפרתם – הדרכות ואירועים קולינרים, מספק מס' טיפים להכנה וטיגון סופגניות, ומנדב מתכון לביבות של סבתא אסתר.

טיפים להכנה וטיגון סופגניות :

1. כאשר מערבבים את חומרי הגלם להכנת הבצק יש להקפיד שהשמרים לא יבואו במגע ישיר עם השמן והמלח כדי שלא יהרסו.
2. רצוי ללוש את הבצק לישה רצופה בין 10-7 דקות כדי ליצור בצק יציב ונוח לעיבוד.
3. את הבצק המוכן יש לכסות במגבת לחה לזמן ההתפחה כדי לשמור על הלחות שלו.
4. סופגניות רצוי לטגן בשמן כותנה בטמפ' של 160 מע'.
5. כאשר מטגנים את הסופגניות מניחים בשמן קודם את הצד העליון של הסופגניה מטגנים ורק לאחר מכן הופכים את הסופגניה לצידה השני (אותו צד שבשלב ההתפחה היה מונח כלפי השולחן).
6. חשוב מאוד לא לטגן את הסופגניות בשמן חם מדי כדי לא ליצור סופגניה חומה מבחוץ עם בצק ''חי'' מבפנים.
7. יש להמתין מס' דקות אחרי הטיגון לפני מילוי הסופגניות בריבה.


לביבות גבינה בשני צבעים (מתכון של סבתא אסתר):
חומרים :
250 גר' גבינה 9%
1 גביע שמנת חמוצה
¼ כוס סוכר
1 ביצה
¼ כוס קמח
מעט תמצית וניל, מעט קקאו.

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לקקאו.
2. מפרידים 1/3 מהתערובת שנוצרה ומוסיפים לה כפית גדושה של קקאו ומערבבים שנית אך לא יתר על המידה.
3. בעזרת כף יוצקים את התערובת הלבנה למחבת ובעזרת כפית יוצקים למרכז כל לביבה מעט מהתערובת עם הקקאו.
4. מטגנים כ- 2 דק' מכל צד עד לגוון זהוב.
להגשה- מסדרים את הלביבות בצורת רעפים על צלחת ההגשה ומעטרים באבקת סוכר וקקאו.

בתיאבון וחג חנוכה שמח !