פרינצ'יפסה, נסיכה איטלקית אמיתית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    שתי המנות העיקריות שנאכלו שלא לומר נזללו על ידינו, היו פנה פילה בקר בשמנת ופלפלת עם רוטב נפלא שהתחבר היטב לפסטה והיה ממש מעדן, וצלעות טלה בגריל, שהיו עסיסיות וקצת כמו בפרסומת למילקי, גרמו לנו להילחם על הביס האחרון

כיאה לנסיכה איטלקית אמיתית, אספה לה פרינצ'יפסה במשך ארבע שנות קיומה, מועדון של מעריצים נאמנים הפוקדים אותה מידי יום, רובם אנשי עסקים ממתחם הבורסה. הסידור ביניהם פשוט: היא מספקת להם אווירה ביתית ועיצוב המודרני, אוכל איטלקי ברמה גבוהה ומגוון רחב מאד של מנות ספיישל אישיות (מין שירות לא פורמלי של ארז, הבעלים, ליקירי הבית) והם, מצידם, מחזירים לה אהבה.

לאור הסידור הזה, קשה למצוא מקום פנוי בפרינצ'יפסה במשך היום. ארז, בעל המסעדה -שמאחורי חזות הגברבר המחוספסת שלו מסתתר כנראה אבא פולני שמקפיד לפנק כל לקוח במנה האהבה עליו - הוא לא מסוג האנשים שמי שכבר למדו דבר או שניים על טיבו של העולם מוכנים לוותר עליו. אבל בשעות הערב האווירה במתחם משתנה ואת ההמולה הקולינארית בפרינצ'יפסה מחליפה אוירה אינטימית. אפשר לשבת על הבר היפהפה בצמוד לחלונות גדולים שמשקיפים החוצה או ליד אחד השולחנות ולהתמזג בנוף האורבני. בערב פרינצ'יפסה היא מקום בילוי אמיתי. הלילה מוציא ממנה את המיטב.

כיוון שבכל זאת מדובר במסעדה איטלקית ועוד טובה במיוחד, כדאי להכין הרבה מקום בבטן. למטבח האיטלקי יש כידוע לכל מה להציע וזאת הזדמנות להתמסר למגוון הטעמים שלו.
אנחנו התחלנו עם ארבע מנות ראשונות: קרפצ'יו טונה אדומה פרוס דק ועדין וכבוש בתחמיץ הדרים, שהיה טרי ורענן כיאה להתחלת ארוחה (49 ש''ח); שרימפס בטרה קוטה טבול בשמן זית, שום, ועשבי תיבול (49 ש''ח); סלט עלי בייבי עם גבינת פקורינו ופטריות פורטובלו בתחמיץ (49 ש''ח); ומרק תפוחי אדמה עם שום קלוי שהיה מצוין גם הוא (28 ש''ח). למרק היה מרקם קטיפתי ורך מלווה בפירורי עגבניות מיובשות טבולות בשמן זית. השום הקלוי נתן לו טאצ' מיוחד ובלוטות הטעם שלי חגגו.

למנה עיקרית אכלנו לינגוויני בולונז עם ראגו (בקר), עגבניות וירקות שורש (52 ש''ח). איכות הבשר ראויה לציון מיוחד לאור העובדה שהוא נטחן במקום נקי מסחוס או עצם. העיקרית השנייה שהזמנו היתה פטוצ'יני פירות ים ברוטב סלסה רוסה עם קלמרי, ראשי קלמרי, בייבי שרימפס ומולים בתוספת טיפת סמבוקה. השילוב של פירות ים טריים עם ארומת אניס יצר חגיגת טעמים מענגת (69 ש''ח). עוד שתי עיקריות שנאכלו שלא לומר נזללו על ידינו, היו פנה פילה בקר בשמנת ופלפלת (58 ש''ח) עם רוטב נפלא שהתחבר היטב לפסטה והיה ממש מעדן, וצלעות טלה בגריל (98 ש''ח), שהיו עסיסיות וקצת כמו בפרסומת למילקי, גרמו לנו להילחם על הביס האחרון.
עצרנו כאן אבל כיוון ששף המסעדה, רועי ראשוני, הוא בנו של יוסי ראשוני מ''קרני בר'' הזכורה לטובה, כדאי לבדוק גם את סטייק האנטרקוט ואת פילה הבקר ברוטב יין. את זה נעשה בפעם הבאה. בכל זאת לא כל יום אוכלים אצל שף שינק סטייקים יחד עם חלב אמו. חשוב לציין שגם לצמחונים יש מגוון רחב של מנות פסטה מעניינות, דגים ופירות ים.

לקינוח התלקקנו עם פנה קוטה ברוטב ריבת חלב עדין (22 ש''ח) וטרטופו שוקולד בברנדי (22 ש''ח), שהפיק קולות הנאה מביכים מגרוני. אין מה לומר, פרינצ'יפסה היא נסיכה איטלקית אמיתית: מיניאטורית, יפהפייה, מפנקת ומלאת הפתעות.


* המסעדה פתוחה גם בשישי מ-19:00 ובשבת מ-10:30 בבוקר.
* שירות המשלוחים פועל באזור רמת גן והסביבה.

פרינצ'יפסה
דרך בגין 7, בית גיבור, מתחם הבורסה, רמת גן
טלפון: 03-6134050