שף בשקט עם שפרה מיכאלוביץ'


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

          בביתה שבשמורת האלונים במרום גולן, מול נוף מרהיב ובחיק צמחייה בסגנון שוויצרי, מארחת שפרה מיכאלוביץ' לארוחות פרטיות. התפריט שמשתנה על בסיס יומי והאווירה האינטימית, הופכים את הביקור אצלה לחוויה קולינרית מקורית ומיוחדת

שפרה מיכאלוביץ', 43, ניסתה פעם לעזוב את רמת הגולן ולעבור למרכז אבל הגעגועים לאוויר ההרים ולירוק השוויצרי החזירו אותה לשם בתוך שנה. בצפון הרחוק והקר היא הקימה את המסעדה הביתית והמקסימה שלה, שמציעה אירוח ביתי מהסוג שהולך ונהיה פופולרי

השאלון:

שם: שפרה מיכאלוביץ

מסעדה: ''הטובים של שפרה''.

עבודות קודמות: מלון דן אילת, ''בין השמשות''.

לימודים: ''''אומנות הבישול'', רשת מלונות דן ובקורסים שונים''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''האוכל של סבתי, סדר פסח והחמץ האחרון לפני כניסת החג''.

סגנון בישול: ''שילוב טעמים, ריחות ומוצרים שתמיד יפתיע אותי ואת הסועדים''.

מנת דגל: ''מרק בטטה וחלב קוקוס''.

לעולם לא אבשל: ''לשון ורגל קרושה''.

חומרים אהובים: ''ירקות מכל הסוגים והמרקמים, בצק לחם עם מגע ומרקם שמזכיר לי תינוק''.

אוהבת לאכול: ''סושי, ומנות עם שילובים מפתיעים''.

השראה: ''רוב המתכונים מגיעים אליי בלילה תוך כדי חלומות''.

הקהל הישראלי: ''מפתיע בנכונותו לטעום ולהתנסות''.

חלום: ''שכל מי שאוהב לאכול ולהתפנק יגיע למסעדה שלי''.

מרק בטטה וחלב קוקוס
(מתכון לשישה סועדים)

החומרים הדרושים:
3 בטטות גדולות חתוכות גס
1 שורש סלרי חתוך גס
1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
1 כרישה בינונית (החלק הלבן) חתוכה גס
2 שיני שום
ג'ינג'ר טרי( 2 ס''מ)
1צ'ילי יבש קטן
כף קמח
3-4 כפות אבקת מרק עוף
קופסא של חלב קוקוס
מים קרים
2 כפות שמן (לא שמן זית)

אופן ההכנה:
1. מאדים את כל הירקות בשמן ומערבבים. מפזרים את אבקת המרק ואת הקמח ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את חלב הקוקוס והמים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לערבב ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות מתרככים.
3. מעבירים את הכל לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומשפרים טעם.

תבשיל בשר ביין אדום ופטריות
(מתכון לארבעה סועדים)

החומרים הדרושים:
800 גרם עד קילו של בשר בקר, צוואר ושריר אחורי חתוך לקוביות
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 בקבוק יין אדום איכותי
2 כפות קמח
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את נתחי הבשר. מטגנים מעט כדי לסגור אותם.
2. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים מעט, מפזרים את הקמח על הבשר ומערבבים היטב.
3. יוצקים את היין ומוסיפים תבלינים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
4. מבשלים על אש קטנה כ-3 שעות. במידת הצורך מוסיפים מעט מים חמים. אפשר להוסיף גם פטריות טריות שלמות.

הטובים של שפרה
שמורת אלונים, מרום גולן
טלפון: 04-6961108