תרועת הפסטיבלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  לפחות ארבעה פסטיבלי אוכל יתקיימו במסעדות שונות ברחבי הארץ בשבועות הקרובים. פסטיבל קובה במסעדת אמא הירושלמית, פסטיבל חצילים ב''אל מול הים'' הפסטורלית, פסטיבל פסטה בפורטובלו ביבנה ופסטיבל מאכלים בולגריים בויטושה היפואית. פרויקט למי שאוכל כדי לחגוג

פסטיבל קובה באמא
פסטיבל הקובה של מסעדת אמא הפך כבר למסורת ויש לא מעט לקוחות של המסעדה מכל הארץ, שמחכים לו כדי להצדיק את הנסיעה ולעלות לביקור שנתי בעיר הקודש. קשה להאמין אילו מאכלים ובעיקר כמה, יכולים להיכנס תחת הקטגוריה הצרה לכאורה של ''קובה'': יש מרק קובה עם במיה, מרק קובה חמוסטה, יש מרק קובה חילווה, מרק קובה חמו (עם קובה אחד גדול מאוד), מרק קובה סלק ועוד וגם לא מעט סוגים של קובה ללא מרק, מטוגנים: קובה סולת, קובה בורגול וקובה אורז, קובה בטטה, ויש קובה צמחוני, ואפילו קובנייה, מנה סורית של בשר בקר נא עם בורגול. במילה אחת, פסטיבל.
אמא
שמואל ברוך 55 ירושלים
טלפון: 02-6246860

פסטיבל חצילים ב''אל מול הים''
יש לא מעט דברים שמתחלקים את העולם לשניים, אוהבים ושונאים. חצילים הוא אחד המובהקים שבהם. יש מי שאלרגיים אליהם ויש אחרים שחציל קלוי על האש הוא הפנטזיה הרטובה שלהם. בפלמחים אל מול הים אוהבים חצילים, מאוד. פסטיבל שלם הקדישו להם שם שמתרחש כל שישי בבוקר במסגרת הבראנץ. בנוסף לשפע הקבוע הערוך על השולחנות, עולה עליהם גם שורה ארוכה של מאכלי חצילים: טרין חצילים, מוסקה, מרק חצילים מוקרם, מאפה בצק עלים עם חצילים, לבנה עם חצילים קלויים, סלט חצילים רומני, מפרום ועוד.
הפסטיבל יימשך עד שישי, 27.1.06 כולל.
אל מול הים
קיבוץ פלמחים
טלפון: 03-9538109

פסטיבל פסטה בפורטובלו
מסעדת פורטובלו החלבית והכשרה נמצאת בכניסה ליבנה, ליד הכביש המהיר אשדוד-תל אביב. שף המסעדה, הנריק שלמודין הוא שוודי אבל מתמחה דווקא במאכלים איטלקיים. גם בימים רגילים כולל התפריט של פורטובלו מבחר גדול של מנות פסטה אבל בפסטיבל הפסטה מספרן עוד יגדל.
התפריט המיוחד לפסטיבל מבוסס על פסטה טרייה שמכינים במקום וכולל פנה, ספגטי, פטוצ'יני, רביולי במילוי ארבע גבינות, תרד או בטטה, ועוד.
מחיר ארוחה לאדם כולל מנה ראשונה של אנטיפסטי, סלט ירוק או מרק ומנה עיקרית של פסטה, 60 שקל. תוספת קינוח ושתייה חמה, 15 שקל.
כל יום מ-12:00 ועד 23:00 ובמוצ''ש עד חצות.
מה- 1.2.06 ועד ה-15.2.06
פורטובלו
הירמוך 2, בניין מול הצומת, יבנה
טלפון: 08-9330630

פסטיבל בולגרי בויטושה
במסעדה הבולגרית היפואית ויטושה, שנקראת על שם הר בבולגריה, החליטו לפתוח את השנה 2006 בפסטיבל מאכלים מבולגריה עם אווירה בולגרית אותנטית. בתפריט מתוכננות מנות בולגריות מסורתיות כמו עלי גפן, פסטלים, פשטידות תרד וגבינה, ביורק, תבשילים ביתיים בולגריים וכמובן, קבאב בולגרי, וכל זה על רקע צלילי מוסיקה בולגרית עממית.
מחיר התפריט הבולגרי יהיה 69 שקל לארוחה בת שלוש מנות, שתייה קלה וקפה או תה.
כל שולחן של עשרה סועדים יקבל בקבוק יין על חשבון הבית (גם בשישי ושבת) ובהזמנת מקומות למסיבת יום הולדת, יקבל חתן האירוע את ארוחתו במתנה.
5.2.06 עד ה-22.2.06.
ויטושה
יהודה הימית 3, יפו
טלפון: 03-5181974