שף בשקט עם עופר אבגיל מבויה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   עד לפני שמונה שנים היה עופר אבגיל, 37, חוקר פרטי, עד שהבין שהוא לא ממש מוצא את עצמו בתחום והחליט ללכת אחר נטיות לבו, למטבח. בחמש השנים האחרונות בהן הוא השף של מסעדת בויה, הוא מאושר מכל רגע, ואפילו הכיר בין הסירים את אשתו הסינית, כשהגיעה לשמש כמתורגמנית לסושי-שף.

עופר אבגיל, השף של מסעדת בויה, מספר שכל החיים בישל, כנראה בזכות אמא שלו שפתחה בפניו את עולם האוכל. אחרי חמש שנים במסעדת בויה, כשהוא אחראי על צוות של 22 טבחים ומאכיל מדי סופשבוע למעלה מ-2500 סועדים, הוא כבר מתחיל לרקום חלומות לעתיד, והם לגמרי לא שגרתיים. כרטיס ביקור עם שף הרפתקן.

מסעדה: בויה

לימודים: בית ספר דביר בחיפה.

עבודות קודמות: ''מינו הדייג, דיוול'ק (מסעדת דגים צרפתית בהילטון ממילא לשעבר), שונקא, אלומה, וכמה מסעדות קטנות באילת. בויה זה התפקיד הראשון שלי כשף''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''הקוסקוס של אמא שלי שהיא טבחית גדולה''.

מנת דגל: ''ספריבס ברוטב ברביקיו עם מיסו, ריבת שזיפים, ג'ינג'ר, סויה, צ'ילי ושמן שומשום. אני אוהב מנות שיש בהן משהו שהוספתי מעצמי''.

השראה: ''בעיקר אמא שלי שהיתה טבחית כזו שכל החברים היו באים לאכול אצלנו. ממנה ירשתי את הרגישות לטעמים''.

חומרים אהובים: ''פירות ים ודגים''.

לעולם לא אבשל: ''מלפפונים, כמו שעושה הונג, אשתי הסינית''.

הקהל הישראלי: ''בעייתי מאוד. הישראלים, בהכללה כמובן, לא פתוחים לדברים חדשים וקשה מאוד לרצות אותם''.

חלום: ''לפתוח מסעדה בסין''.

בייבי קלמארי
(מנה ליחיד)

החומרים הדרושים:
80 גרם בייבי קלמארי
1 מצקת קטנה של ציר דגים
1 כף גדולה של קרם פרש
קורט צ'ילי גרוס
20 מ''ל יין לבן
קוביית חמאה
מעט בזיליקום
כף בצל
רבע כף שום
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מאדים את הבצל, מוסיפים שום, חמאה, יין לבן, ציר דגים וקרם פרש. מצמצמים כדקה, מוסיפים בייבי קלמארי, מתבלים, מבשלים עוד דקה ומגישים. (חשוב להשתדל שהרוטב יישאר בגוון בהיר).

בויה
גני התערוכה הישנים, אולמות שפך הירקון, תל-אביב
טלפון: 5446166 – 03