שף בשקט עם גיא פרץ ממסעדת אורו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    בשבוע שעבר קטף גיא פרץ, השף של מסעדת ORO , שש מדליות (חלקן זהב) בתחרות שפים בינלאומית שהתקיימה ביוון. כרטיס ביקור הפעם עם ''השף המתלבש'', לרגל זכייתו בתחרות ועם החלפת התפריט במסעדה בתפריט חורפי ועשיר.

השף גיא פרץ ידוע בפי רבים בכינוי המוזר ''השף המתלבש'', כינוי שנדבק אליו בגלל אוסף של 350 חליפות שף צבעוניות מכל העולם. הצצה על מסלול הקריירה שלו מגלה אישיות נחושה וחרוצה עם מוטיבציה חזקה להצליח, אבל גם עם חולשה למתוק, שלא עזבה אותו מאז ימי הקונדיטוריה ומתבטאת היום במנות כמו טאג'ין כבש וערמונים, שמככב בתפריט החדש של המסעדה.

השאלון:

שם: גיא פרץ

גיל: 28

מצב משפחתי: נשוי + 1 (ועוד אחד בדרך)

מסעדה: ORO

עבודות קודמות: ''גן אירועים חצר המלכה, שרתון ת''א ותקופה של עבודה כעצמאי, בעל קונדיטוריה''.

לימודים: ''בפריז''.

הגעתי למקצוע: ''בגיל 15, כשהלכתי אחרי משאלת לבי להיות שף ונרשמתי ללימודים בתדמור''.

סגנון בישול: ''ים תיכוני''.

מנת דגל: פסטיה מרוקאית.

לעולם לא אבשל: ''אין דבר כזה''.

חומרים אהובים: ''שמן זית, עשבי תיבול טריים, דגים, חצילים, עגבניות''.

אוהב לאכול: ''במקדונלד'ס, ומכור לכל סוגי הכריכים''.

השראה: ''אני מקבל השראה מכל דבר: ארוחה במסעדה, מנה של אמא, טיולים בשווקים/ בסופר, שיחה עם חברים''.

הקהל הישראלי: ''לכל אחד יש את הטעם שלו, כל אחד אוהב מה שהוא רגיל מהבית''.

חלום: ''כל מה שחלמתי, הגשמתי, אין לי פנטזיות. הכול בעיני בר השגה''.


טאג'ין מתוק של השף גיא פרץ

''שילוב מרענן לקוסקוס מסורתי מתוק בליווי פירות יבשים ג'ינג'ר סוכר קרמל ,מקלות קינמון וריבת בצלצלי אשלוט''.

החומרים הדרושים:
200 גרם מיקס פירות יבשים: תאנים, משמש, שזיף ללא חרצן, צימוקים, אגוזי מלך ופיסטוק
50 גרם סוכר
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
מקל קינמון
3 כפות ריבת בצלי אשלוט
3 כפות ברנדי

אופן ההכנה:
1. משרים את הפירות היבשים במים פושרים כ- חצי שעה ומסננים.
2. מחממים מחבת על להבה קטנה וממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל זהוב.
3. מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד הפירות, מבשלים כ 2 דקות ומוסיפים את הפירות.
4. מבשלים עוד 3-4 דקות ומגישים על מצע קוסקוס ביתי חם. מקשטים במקל קינמון וענף טימין .


מסעדת ORO פתוחה בימים א'-ה' החל מ 12:00 ועד לקוח אחרון. בימי שישי עד שעה לפני כניסת השבת ובמוצאי שבת, חצי שעה אחרי יציאת השבת.

טאג'ין קזבלנקה של השף גיא פרץ
''מאכל צפון אפריקאי אותנטי המתבשל באיטיות על להבה נמוכה מתאים כמנה עיקרית ומוגש על מצע קוסקוס ביתי''.
(מתכון ל-6 מנות)

החומרים הדרושים:
קילו בשר בקר ראש
2 עלי דפנה
100 גרם גרגרי חומוס ''הדס '' מושרים ומבושלים עד ריכוך
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל שחור טרי
צרור כוסברה קצוצה
שמן לטיגון


אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבשר במים עם עלי הדפנה, עד לריכוך הבשר.
2. מקררים כשעה וחותכים לקוביות גדולות. את נוזלי של הבשר שומרים בצד.
3. בינתיים מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הפפריקה, הכורכום והכמון. מוסיפים את הבשר החתוך ואת נוזלי הבשר ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה.
4. מוסיפים לסיר את החומוס המבושל ואת הכוסברה. מוסיפים גם מלח ופלפל ומבשלים עוד כחצי שעה.


ORO - מסעדה בשרית כשרה
בכניסה למושב גאליה (בסמוך לתחנת דלק אלון)
טלפון: 08-9316617

B2