התפוזים, התפוזים, טובים באלף אחוזים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    מתוקים, עסיסיים, כתומים, והכי חשוב, משלנו. ארבע מנות מומלצות עם תפוחי זהב

מתוקים, עסיסיים, כתומים, והכי חשוב, משלנו. ארבע מנות מומלצות עם תפוחי זהב

האקדמיה לבשר ויין
בין שיר למנגינה ולצד בר יין מפואר, מתנהלת לה האקדמיה לבשר וליין בחדרה, מעין בית תרבות שמשלב בתוכו חנות יינות עם מסעדה. חיליק רוזמן, בעל המקום ומשורר, מכין במסעדה מנת תפוזים ''שמנגנון השובע לא עובד עליה'': מנה ראשונה של פילה ברבוניות שמושרה 12 שעות מתחת לשמיכת תפוזים חתוכים. את הפלא שהתהליך הזה מחולל למנה אפשר להסביר בכימיה פשוטה, או כמו חיליק, שטוען שהתפוזים מוציאים מהברבוניה את כל טעמי הים, בפיוט. במנה הסופית מורגשים חלק מטעמי הקליפה של התפוז שמזכירים לימונצ'לו. שווה נסיעה לחדרה.
מחיר: 35 שקל.
האקדמיה לבשר ויין
דויד שמעוני 40, חדרה
טלפון: 6248566 – 04

גוסטו
בגלל החמיצות שבו ונטייתו להתקרמל בבישול ולהפוך לרוטב, משתלב התפוז מצוין גם במנות עיקריות, כמו למשל מנת הדניס האפוי בתנור בניחוח תפוזים ויין אדום, שמוגשת בגוסטו. בביסטרו השכונתי הנעים הזה מגישים גם סלט בשם ''הפתעת ליל קיץ'' שמתהדר בפלחי הדרים.
מחיר הדניס: 73 שקל.
גוסטו
הכרמל 20, מרכז הבימה, פתח תקווה
טלפון: 7360583 – 03

אלגריה
התרומה של מסעדת אלגריה והשף אמיר נבו (לשעבר מאנטה ריי) לרביעיית התפוזים היא סלט חסות ועלים צעירים שנקרא בשם הרומנטי ''ניחוח בוסתן''. חוץ מעלים ירוקים יש בו גם זרעי חמניות ודלעת, אוכמניות מיובשות וגבינת עזים מגוררת מעל, וגם, פילטים של תפוז, מלאי מיץ חמצמץ ומתוק.
40 שקל.
אלגריה
העמל 1, אור יהודה
טלפון: 7731000 – 03


קסטן
בבר הטוסטים והסלטים שנקרא על שם הלחם המרובע, מגישים סלט מצוין של עלי בייבי, חסה מסולסלת, פילה תפוז, סלק ואפרסק, ברוטב חרדל דיז'ון ודבש. מומלץ להזמין אותו עם לחם הבית, הקסטן (ט' בסגול) שעובר קודם בטוסטר מרוח בחמאה ומגיע לשוחלן חם וקריספי. בדיוק מה שצריך כדי ללוות קערת סלט.
מחיר: 25 שקל.
קסטן
בן יהודה 260, תל-אביב
טלפון: 5469434 – 03