שף בשקט עם יונתן רושפלד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 כששואלים שף ישראלי לצד מי הוא חולם לעבוד, התשובה היא בדרך כלל יונתן רושפלד. בחמישי הקרוב יזכה ירון קסטנבוים מפודארט, פיגורה מכובדת בעצמו, להגשים את החלום הזה (שוב) ולבשל עם רושפלד ארוחה שכולה כוכבי חורף: ארטישוק ירושלמי, צדפות במי ים, שקדי טלה ועוד. מפגש של ענקים

ביום חמישי, ה-24.11.05 בשמונה בערב, תתקיים בבית פודארט שבמתחם המשכן לאמנויות הבמה בתל-אביב ארוחת כוכבי חורף שיבשלו יחד שני שפים כוכבים בעצמם. לרגל האירוע החגיגי והמבטיח הזמנו את השף יונתן רושפלד לענות על ה''שאלון''. כרטיס ביקור הפעם עם השף ומחבר ספרי הבישול, שנחשב כיום למוביל של זירת המסעדנות המקומית.


השאלון:

שם: יונתן רושפלד

מסעדה: ''בעוד 6-7 חודשים אני פותח מסעדה חדשה, והדבר היחיד שאני מוכן להגיד עליה זה שהיא תהיה בתל-אביב''.

עבודות קודמות: ''שלוש שנים בקאן במסעדת שני כוכבים במישלן שנקראת רויאל גריי, ארבע שנים בתפוח זהב, אחר כך במול ים, מסעדת רושפלד ומסעדת יונתן רושפלד, ובאמצע עוד הכנסתי שנת עבודהבמסעדה של ז'אק לה מלואז בשאני בבורגון''.

לימודים: ''בצרפת, בקאן''.

סגנון בישול: ''אישי ומושפע מסגנון הבישול של דרום צרפת''.

מנת דגל: ''אין אחת כזאת, יש הרבה''.

לעולם לא אבשל: ''דברים לא הגיוניים, טאייר של מכונית למשל. מעבר לזה את הכול''.

חומרים אהובים: ''כרישה''.

אוהב לאכול: ''הכול, כל עוד זה עשוי טוב. מסעדות אהובות עלי הן בית תאילנדי בת''א, המסעדות של אבי קונפורטי ובמיוחד צ'ימיצ'נגה''.

השראה: ''חומרי הגלם שאני רואה באותו יום והם הכי טובים, והלקוח כמובן. לבשל זה תמיד להתאים לאדם שנמצא מולך את החליפה שלו ולא לכפות עליו דברים שהוא לא אוהב או לא רוצה. עם הזמן גיליתי שככל שהלקוח טוב יותר ההשראה יותר גדולה ולהפך''.

הקהל הישראלי: ''נפלא''.

חלום: ''שתהיה לי בת. יש לי שני בנים''.

תפריט ארוחת כוכבי החורף

מנות ראשונות
ארטישוק ירושלמי (48 שקל)
פונדו ארטישוק ירושלמי, רביולי שקוף, קונסומה בקר

צדפות של חורף (65 שקל)
צדפות נאות, מרמלדה של ירקות, מי ים

שקדי טלה (55 שקל)
שקדי טלה, עוגת סמולינה חמה, יוגורט עיזים, סלט שורשים

סרטנים כחולים (55 שקל)
רביולי סרטנים, חמאת ''בראטן'' מלוחה, גרנולת אגוזי לוז

מנות עיקריות
לוקוס (105 שקל)
לוקוס עשוי כקנלוני, פטריות כמהין וטרמפט שחורות, תמצית יין ''פטיט קסטל''

שורט ריבס (95 שקל)
נתח בקר צלוי שעות בסיר כבד, גזרים אורגנים צלויים, מח עצם

טלה (115 שקל)
אוכף טלה, מנגולד של תחילת חורף, סלט ארטישוק בריגול

מתוקים
שוקולד רושפלד ( 45 שקל)

הדרים (40 שקל)
סורבה מנדרינות, גלידת הדרים, קפוצ'ינו סיטרוס

קרפ (42 שקל)
תפוח, קרמל, אניס, וניל, קינמון ציפורן

תותים (42 ₪)
תותים, קרם מוסלין, מרמלדה אדומה


בית פודארט
שאול המלך 23, מתחם המשכן לאמנויות הבמה, תל-אביב
טלפון: 6950957 – 03