אגס, לא תפוח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    הוא מככב במנות ראשונות, עיקריות וקינוחים ומשתלב בבישול של בשר ביין כמו גם בסלטים של גבינות חריפות. האיטלקים אוהבים אותו, הצרפתים לא יכולים בלעדיו. אז גם אנחנו החלטנו לעשות לו כבוד, לאגס. ארבע מנות מופלאות עם אגסים.

ארבע מנות מופלאות עם אגסים

כבד עוף בריבת בצל ומרלו עם פירה שורשים ואגס ביין, בקפריזה
אחת המנות האהובות על הלקוחות של קפריזה היא כבד העוף ברוטב של ריבת בצל ומרלו, שמוגש על פירה שורשים כשאגס מבושל ביין לצדו. האגס פה מתפקד גם כקישוט רב רושם וגם כתוספת מעשירה למנה הצרפתית הכפרית שהטאץ' המקומי של השפית מאיה נחשון, הופך למעולה.
קפריזה
משק 38, צפונית לצומת בית ליד, מושב חרב לאת
טלפון: 6251110 – 04

סלט רוקט עם אגסים וגבינת פקורינו וטארט שוקולד כהה עם אגסים, בקבלייר
שתי מנות צרפתיות נפלאות שמדגימות את הפוטנציאל הקולינרי של האגס. סלט הרוקט המרירה-חריפה עם גבינת הפקורינו החריפה ועזת הטעם מקבלים אליהם נפלא את האגס בעל המתיקות העדינה והמרקם הנוח ויוצרים סלט שהוא שלם העולה על סך כל חלקיו. ומה אפשר לומר על טארט השוקולד הכהה עם האגסים החלומי של קבלייר? אם לא טעמתם אותו עדיין, רוצו.
קבלייר
בן סירא 1, ירושלים
טלפון: 6236117 – 02


טארט אגסים בשה רומי
עוד דוגמא צרפתית ומקסימה ליכולות האינסופיות שמפיק הפרי החביב הזה. הפעם מדובר בטארט מעוצב למופת שעשוי מבצק פריך, אגסים, קרם פטיסייר ושבבי שקדים לקישוט. לא כבד מדי, לא מתוק מדי, אבל הכי חגיגי שיש. קינוח מומלץ.
שה רומי
הירקון 88, תל-אביב
טלפון: 5168980 – 03

פנה קוטה ברוטב אגסים ודבש עם אגס מקורמל, בפרנג'ליקו
בפרנג'ליקו החיפאית שילבו את האגס דווקא בקינוח האיטלקי הקלאסי וגם לו הוא עושה רק טוב. הפנה קוטה החלקה והעדינה יחד עם האגס המקורמל מייצרים קינוח שמשאיר טעם של עוד.
פרנג'ליקו
שדרות מוריה 132, חיפה
טלפון: 8248839 – 04