דה ז'ה וו בויליג' גרין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  נועה יחיאלי, קיבוצניקית לשעבר וסטודנטית בהווה, יצאה עם חברת ילדת לאכול בויליג' גרין הירושלמית הצמחונית. זה התחיל כדה ז'ה וו לחדר האוכל בקיבוץ אבל מהר מאוד התברר שהסטנדרטים של הויליג' גרין גבוהים בהרבה מאלו המקובלים באקונום הקיבוצי.

''יו, איך אני מתגעגעת לחדר אוכל בקיבוץ'', אמרתי לקרין כשלקחנו כל אחת מגש והתחלנו את מסלול הליקוט העצמי במסעדת וילג' גרין. כשהתיישבנו לאכול הודיתי, שמלבד המגשים ושיטת ההגשה שום דבר כאן לא באמת דומה לאוכל שהכרנו מילדותנו. בחדר האוכל שלנו היינו אוכלות לארוחת ערב ביצה קשה עם לחם וגבינה, וכאן, לעומת זאת, נאלצתי לקחת שתי צלחות כדי להעמיס את כל הטוב שראו עיני וחמדו שפתי.

בוילג' גרין, המסעדה הצמחונית במרכז ירושלים, הסועדים משרתים את עצמם בסגנון הגשה עצמית, ומשלמים בסוף המסלול בקופה. מסתבר שיש הרבה אנשים שמעדיפים את השיטה הזו כי המסעדה שוקקת חיים. אולי לאנשים כבר אין יותר סבלנות לחכות למלצרים שייקחו הזמנה, ואז לחכות דקות ארוכות לאוכל שלהם שיוגש. אין ספק שיש משהו הרבה יותר כיפי בשיטה הזאת: גם בוחרים לבד מה שרוצים על פי מראה עיניים ולא לפי שמות מוזרים בתפריט, גם לוקחים כמה שרוצים, וגם, אוכלים מייד ולא צריך לגווע ברעב עד שהמנה תהיה מוכנה. האוכל חם וטרי וצריך רק לקחת.

כשאני רואה המון מנות שנראות לי טעימות אני מתבלבלת לגמרי ומאבדת שליטה. ישר אני רוצה את הכל, לא מסוגלת לבחור. אני וקרין נעמדנו מול דוכן המאפים, שכלל קישים, פשטידות ולזניות, כל אחד מהם בכל אחד מהטעמים המתבקשים: קישוא, חציל, בצל, פטריות.... עכשיו לכי תבחרי. לקחת קיש פטריות, לזנית פטריות או פשטידת פטריות? ומה בכלל ההבדל? אז יש הבדל, ישר רואים, ובכל זאת, קשה לבחור.

אחר כך הגענו לדוכן נוסף של מנות/ תוספות חמות, הכול הרי בעיני המתבונן. גברים גרגרנים ואוהבי בשר אולי יראו במנות האלה רק תוספת צדדית למנה עיקרית, אבל קרין הצמחונית ודאי תראה בהן את המנה עצמה. גם אני חוטאת לעתים באכילת אורז כארוחה מלאה, כך שגם אני הייתי מרוצה מאד מהמבחר: סוגי אורז מלא, פסטות, אנטי פסטי, תפוחי אדמה אפויים ועוד ועוד. גם במתחם הסלטים לא חסר דבר, והגענו לשולחן כשמגשינו עמוסים וגדושים.

''זה בכלל לא כמו בחדר אוכל, האוכל פה ממש טעים'', אמרה לי קרין. ועוד היא הוסיפה, שבתור ירושלמית (וצמחונית) היא תזכור את ויליג' גרין כאופציה לישיבה קלה גם באמצע היום, אם עוברים במרכז העיר ונתקפים רעב. אפשר למלא את הצלחת רק בתוספות בלי לקחת ''מנה'' (משמע אחד מסוגי המאפים), ובכל זאת מדובר בארוחה מלאה, משביעה ולא פחות חשוב, עם ערך תזונתי.


ויליג' גרין
יפו 33, ירושלים
טלפון: 02-6253065