חם והביל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 לרגל החורף והלילות הקרים, חיפשנו ומצאנו ארבעה מרקים משובחים. ויש גם מתכון למי שרוצה לנסות בבית.

ארבעה מרקי חורף מומלצים

מרק גרגיר נחלים ואספרגוס בדאדא
בביסטרו הצפון תל-אביבי החמוד הזה כיף להצטופף בערב קר ועוד יותר כיף לעשות את זה על קערת מרק גרגיר נחלים ואספרגוס. המרק הירקרק והסמיך, אחת המנות האהובות על השף אבינועם בן-מוחא, הוא מרק באווירה צרפתית שמכיל גם כרישה, בצל וציר מרק עוף ומוגש עם כף קרם פרש, עירית קצוצה וחרדל.
דאדא
מרסל ינקו 5, תל אביב
טלפון: 6489085 – 03

מרק אפונה וירקות שורש אצל ''הטובים של שיפרה''
את המרק החורפי הקלאסי הזה מגישה שיפרה מיכאלוביץ' במסעדה שהיא מפעילה בתוך ביתה, הצופה לחרמון ולכנרת. האווירה היא אינטימית פסטורלית ונעימה, מזכירה סצינות פנטסטיות מסרטים קנדיים או צרפתיים, ובכל אופן כאלו שאוכל אנין וטבע ירוק נפגשים בהם והופכים לרקע למפגש חברתי. המרק עצמו מוגש בקערה גדולה ולבנה שמדגישה את הגוון הצהוב-ירקרק שלו, צבע מיוחד שנוצר מהשילוב של אפונה טחונה עם ירקות שורש.
הטובים של שיפרה
שמורת אלונים, מרום גולן
טלפון: 6961108 – 04

מרק ארטישוק ירושלמי ודבש בקורדליה
ניר צוק, אחד השפים היותר ססגוניים שקמו לנו, מחליף את כל התפריט בקורדליה אחת לשלושה חודשים. בתפריט החורף, שנכנס ממש בימים אלה מככב המרק הזה, שעושה שימוש נפלא בשורש המיוחד של הארטישוק הירושלמי. מנה שמומלץ לנסות, על אחת כמה וכמה אם עוד לא טעמתם ארטישוק ירושלמי אף פעם, ואם אתם מתאהבים, מצורף גם המתכון להכנה בבית.

מרק ארטישוק ירושלמי של ניר צוק

החומרים הדרושים (לשישה סועדים):
4 בצלים
15 שיני שום
חצי בקבוק יין לבן
4 עלי דפנה
קילו וחצי ארטישוק ירושלמי חתוך לקוביות
1 ליטר מים
2 כוסות ציר ירקות
2 כוסות חלב
3 כפות דבש
מלח ופלפל
בשר של חציל קלוי אחד
1 בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:
1. מטגנים במחבת בצל ושום, מוסיפים את הארטישוק החתוך וממשיכים בטיגון. מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה עד שהאלכוהול מתנדף.
2. מוסיפים ציר ירקות, מוסיפים ליטר מים (עד גובה הירקות) מבשלים כ-45 דקות.
3. מוסיפים חלב, דבש, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול.
4. טוחנים את המרק במעבד מזון, מסננים, מוסיפים את בשר החציל הקלוי קצוץ ומגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל.

קורדליה
סמטת הזכוכית 1 פינת יפת 30, יפו
טלפון: 5184668 – 03

אופרה
במוסד החדרתי הותיק הזה, שהפך כבר למפעל ג'חנונים משגשג (תחת המותג שלושת האופים), מבשלות נשות משפחת יעקבי מבחר גדול של מטעמים תימניים אסליים, ביניהם גם כמה מרקים מצוינים ושני מרקי הבית המפורסמים, מרק תימני ומרק שעועית. שניהם מרקים מהסוג שראוי לנטוש בעבורו את הפקקים בדרך צפונה או בחזרה, כדי להתפנק על מרק עשיר, חם ומהביל.
אופרה
הנשיא 61, חדרה
טלפון: 6322352 – 04