Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> מסעדות פסטה, כתבה המסקרת ארבע מסעדות פסטה שונות כל אחת ויחודה ומביאה תמונות וקישורים לאתרי הבית של המסעדות פסטה הנ"ל

ארבע מנות פסטה מעולות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 קשה לקלקל מנת פסטה, אבל לא פחות קשה להבריק עם פסטה. ארבע מנות פסטה מעולות מארבע מסעדות איטלקיות.

קשה לקלקל מנת פסטה, אבל לא פחות קשה להבריק עם פסטה. ארבע מנות פסטה מעולות מארבע מסעדות איטלקיות

רביולי חצילים בחמאת מרווה בפרינצ'יפסה
מסעדת פרינצ'יפסה הרמת-גנית היא מסעדת פסטה משובחת. קטנה ולא בולטת במיוחד, מעוצבת בקו אורבני נעים אך עם זאת ענייני, כזה שמשאיר את הבמה לחוויות האחרות של הארוחה, האוכל והחברה.
רועי ירושלמי, השף של המסעדה, מתגאה במיוחד במנת הספגטי בולונזי (ההתעקשות על ההגייה היא שלו). גם קהל הלקוחות הוא אומר מצביע בעדה והכמויות מדברות בעד עצמן. אבל אותנו כבשו דווקא הרביולי הממולאים במחית חצילים מעושנים המוגשים ברוטב חמאת מרווה. מנה מתוחכמת, עדינה שמשלבת בין מרקמי האל דנטה של הרביולי למחית של החצילים.
פרינצ'יפסה
בצלאל 28, בית גיבור, רמת גן
6134050 – 03

פנה בולנז טלה בפסטה נובה
על אף מיקומה הסואן, פסטה נובה היא מסעדה אינטימית וחמה, עם שירות בלתי פורמלי ואפשרות לישיבה על המדרכה הרחבה, שמזכירה מסעדות בעולם הגדול. וכמקובל במסעדות העולם הגדול, מחולק תפריט הפסטות שלה לשלוש קטגוריות: רטבים על בסיס שמן זית, עגבניות ושמנת.
בסך הכול יש בפסטה נובה למעלה מעשרים רטבים ואחד הטובים בהם, אם לא המצטיין, הוא הבולונז טלה ברוטב עגבניות ושום. המלצת הבית היא לאכול אותו עם פסטה פנה, פסטה בצורת צינורות אלכסוניים והם אכן שילוב מצוין.
פסטה נובה
יהודה הלוי 52 פינת נחמני, תל אביב
טלפון: 5669967 – 03

טורטליני שמנת ופסטו בפביאנה פסטה
פביאנה פסטה היא מסוג המסעדות האיטלקיות שבהן מכינים את הפסטה במקום, כך שכשיושבים על הבר אפשר להתבונן בטבח מכין את ארוחתכם ולהתחיל להזיל ריר.
בפביאנה מציעים סוגים שונים של פסטה ומגוון רטבים ותוספות, כך שלמעשה, הלקוח יכול להרכיב לעצמו את המנה כראות עיניו. לא בטוח שזה כדאי.
אינסוף אפשרויות הרכבת המנות הופך את בחירת המנה המנצחת לכמעט חסרת סיכוי ובכל זאת, אנחנו מהמרים על הטורטליני עם שמנת ופסטו, מנה מדהימה שמוגשת עם מעט שמנת, שום קלוי ומוצרלה.
פביאנה פסטה
גרוזנברג 31, נחלת בנימין, תל אביב
טלפון: 5102110 – 03

רביולי ירוק בצ'לו
עדי כהן, השף והבעלים של מסעדת צ'לו הירושלמית, מקבל לדבריו את השראתו מכלי הנגינה הקלאסי, ואולי לכן גם המסעדה שלו היא כזו, בלתי מתחכמת, מיושבת ונעימה אך עם זאת מלאת אווירה.
את מנת הרביולי הירוק, הממולא בדגי מוסר ובס ומוגש ברוטב עגבניות שרי ושרימפס, שנבחרה כמנת הפסטה הטובה של צ'לו, לא תמצאו בתפריט הרגיל. אבל אם נפלתם במקרה על יום שבו היא מופיעה כמנת הספיישל, אל תהססו להזמין אותה.
צ'לו
בן סירא 18, ירושלים
טלפון: 6251132 – 02