מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מתכונים קלים לסוכה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 עוד לא הספקנו לשטוף את הכלים מהארוחה המפסקת של יום כיפור וכבר דופקים בדלת האושפיזין שהזמנו לסוכה. איך עומדים בכל זה? אלון כהן, מארח מדופלם עם שני טיפים לאירוח בקלי קלות ושני מתכונים למנות מרהיבות שלא דורשות יותר מעשר דקות עבודה.

אין דבר שאני אוהב לעשות יותר מלארח ועונת החגים מספקת לי שפע של הזדמנויות למימוש עצמי. בניגוד למה שמקובל לטעון אני לא גומר את החגים ממוטט ואפילו זוכה לשבת לאכול עם האורחים בנחת. איך עושים את זה? הנה הטיפים שלי לפניכם.

יחד את החג נחוג
לא חייבים לעשות הכל לבד. כן, אני אוהב לבשל והרבה, אבל לא חייב להכין את כל המנות בעצמי. בכל אחת מהקטגוריות, מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה, אני נוהג להכין את המנה שאני קורא לה המובילה. מהאורחים (רק מאלו שמתנדבים לכך) אני מבקש להביא את הדבר שהם הכי אוהבים להכין (שהוא בדרך כלל המנה הכי טעימה שהם יודעים להכין) וכך מתמלא השולחן בן רגע בשפע של מאכלים.

חבר מביא חבר
הרבה פעמים כשאני מספר שאחד הטריקים שלי לאירוח בקלות הוא להיעזר בחבר, שמתפקד על תקן סו-שף ומגיע כבר בבוקר הארוחה כדי לעזור לי לקצוץ, לקלף, לנקות ולערוך את שולחן הארוחה, אנשים מגיבים בתמיהה. אבל בעצם, אם תחשבו על זה מדובר בבוקר של כיף שבו שני חברים מרימים פרויקט משותף. יש לנו מטרה משותפת, טווח זמן ידוע מראש, והזדמנות נפלאה לפטפט, לצחוק ולהעביר יחד ארבע שעות. וכן, אני מספיק לישון צהריים לפני שמגיעים האורחים, לעשות מקלחת ארוכה ומפנקת ולקבל את פניהם נינוח, מבושם ומסביר פנים.

שני מתכונים קלים לסוכה ברוח החגים

עוף בתמרים

החומרים הדרושים:
4 כרעיים מחולקות לשמיניות
8 תמרים מיובשות וקצוצות
2 כפות סילן
4 שיני שום כתושות
חצי כוס שמן זית
קליפת לימון
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים ומשרים את העוף בתוך המרינדה ל-4-6 שעות במקרר.
2. מניחים את העוף על רשת בתנור וצולים בגריל כ-10 דקות כשצד העור כלפי מעלה.
3. מוציאים את העופות ומטובלים שוב במרינדה. מחזירים ל-10 דקות צלייה נוספות על הצד ההפוך.
4. מעבירים לתבנית ויוצקים את המרינדה על העוף. מכניסים לתנור לעוד כ-20 דקות צלייה בחום של 180 מעלות.

סלט עשבי תיבול ורימון

החומרים הדרושים:
חסה אמריקאית
אורוגולה
15 עלי מליסה
15 עלי נענע
בטטה פרוסה לפרוסות דקות של כמילימטר אחד ומטוגנות עד שהן שחומות ופריכות
3 כפות גרגרי רימון
מעט שמן זית
לימון
2 כפיות רכז רימונים
שן שום
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. שוטפים ומייבשים את העלים וקורעים לגודל נוח לאכילה.
2. מערבבים את החסה, העלים והבטטה בקערה גדולה, מוסיפים שמן זית, לימון ואת יתר התבלינים ומערבבים היטב בידיים.