בין אב לסתיו - ארבע מסעדות ביסטרו צרפתיות בתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

     סתיו בחלונות ובלבבי, כמאמר השיר וגם המון געגועים: לריח גשם, לשמיכות פוך ולארוחות ערב רומנטיות עם תבשילים חורפיים ונרות מרצדים. ארבע מסעדת ביסטרו צרפתיות בתל אביב שיודעות לספק את החוויה הזו בדיוק.

סתיו בחלונות ובלבבי, כמאמר השיר, וגם המון געגועים: לריח גשם, לשמיכות פוך ולארוחות ערב רומנטיות עם תבשילים חורפיים ונרות מרצדים. ארבע מסעדת ביסטרו צרפתיות בתל אביב שיודעות לספק את החוויה הזו בדיוק.

ספון
מיכאל גרטופסקי, שבישל בגורדון רמזי, ברפאל ובארטישוק, הוא האחראי על המטבח של Spoon, הביסטרו החדש שנפתח לאחרונה ליד גני התערוכה במקום שבו שכנה למעלה מארבעים שנה מסעדת ארנולד המיתולוגית.
ידיו המיומנות של גרטופסקי ניכרות בכל ביס ממנות המטבח הצרפתי המוצלחות שמציע התפריט, כמו למשל ריזוטו הפטריות בתיבול שמן כמהין, הסינטה ברוטב מרסלה או רצועות הקלמרי הצרובות על סלט פול ירוק.
יחד עם האווירה האינטימית והמזמינה שהשכילה לייצר מלי לנגוצקי, המעצבת החתומה גם על רשת ארקפה, בר האלכוהול העשיר והברמן היצירתי של Spoon, יובל בן יואב, מציע המקום את תנאי הפתיחה לבילוי מהטובים שיש לעיר להציע. השאר תלוי בכם, בדייט שלכם ובכוכבים.
ספון- מסעדה צרפתית ביסטרו צרפתי
שדרות רוקח 73, מתחם מגרשי הטניס, תל אביב
טלפון: 6439064 – 03

אודומלה
אודומלה בסקנדינבית היא פרה מקודשת, סימן להתחלה חדשה ולהצלחה. השם שבחרו השף צחי מלול והמנהל גיא ורשביאק לביסטרו הניו-יורקי שפתחו במקום מסעדת אדוארדו הותיקה, נועד לסמל גם את ההתחלה החדשה שלהם עצמם בארץ, אחרי שנים של עבודה במסעדות הנחשבות ביותר בניו יורק.
באודומלה, שמזכירה יותר מכל דבר אחר צרפתייה שחיה שנים רבות בניו יורק, אבל לא ממש נפרדה מהשורשים הצרפתיים שלה, המטבח הוא צרפתי בבסיסו אבל מושפע, כמו אמריקה כולה מהעולם הלטיני. כך שהאנטרקוט למשל מוגש ברוטב סלסט אננס, והאסאדו מוגש עם פולנטה חמה ברוטב יין אדום וציר בקר מצומצם.
אודומלה- מסעדה צרפתית
יהודה הלוי 87, תל אביב
5608088 – 03

לה סנטרל
ביסטרו קלאסי, כזה שאפשר להעביר בו אחר צהריים שלם עם כוסית יין אדום, להשקיף דרך החלונות הגדולים לרחוב הסואן ורוחש החיים ולהתפלל למעט גשם.
העיצוב בסגנון פריזאי לגמרי והתפריט מציע מטבח משולב של מנות כמו אנטיפסטי לצד סלט פתוש ערבי ופילה מניון עשוי כהלכתו. יש גם כריכים וקישים וארוחות צהריים עסקיות טובות, אבל גאוות המקום והרשת כולה – ובצדק – היא על המאפים והקינוחים המעולים.
לה סנטרל- ביסטרו קפה מסעדה צרפתית
שדרות רוטשילד 29 פינת אלנבי, תל אביב
טלפון: 5667822 – 03

בראסרי
בבראסרי, האחות הצעירה, הסקסית והשובבה של הקופי בר הידוע מרח' יד חרוצים, כמעט ובלתי אפשרי למצוא מקום פנוי בכל שעות היממה. גם העובדה שהמסעדה עובדת 24 שעות ביממה לא ממש מקלה על העניין, אלא אם כן, אתם מאלו שיוצאים לבלות בארבע בבוקר. כדי להצליח לחדור לאתר המבוקש בכל שעה אחרת של היום, צריך להזמין מקום, רצוי לפחות יום מראש, ואז להתחיל לספור את השעות לאחור, כי מדובר באחת המסעדות הטובות שקמו במקומותינו.
ארוחות הבוקר של שישי למשל הן משובחות ומיועדות למי שארוחת בוקר מבחינתם היא סוג של בילוי לארבע שעות, כולל קוקטייל בוקר קליל שיטשטש אתכם עד הצהריים. ארוחות הצהרים לא היו מביישות את השף פול בוקוז בכבודו ובעצמו ואין כמעט דרך מלהיבה יותר לחתום ערב תרבותי במרכז תל אביב מאשר באיזה דרינק עם נשנוש קטן בבראסרי.
בראסרי- מסעדה צרפתית בראסרי צרפתי
אבן גבירול 70 תל אביב
טלפון: 6967111 – 03