חוגגים בקלילות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   החגים מגיעים אלינו בתקופה סתווית למדי. לא תמיד אנחנו מוכנים אליהם פיסית ובעיקר, לא תמיד יודעים מה לבשל כדי להפוך אותם לחגיגיים כראוי: אוכל שלא יכביד על הבטן, לא ייאלץ אותנו לעמוד שעות במטבח, ועם זאת יהיה מיוחד ובלתי נשכח. לשפית אדר קפלן-מור יש כמה רעיונות יצירתיים.

החגים מגיעים אלינו בתקופה סתווית למדי. לא תמיד אנחנו מוכנים אליהם פיסית ובעיקר, לא תמיד יודעים מה לבשל כדי להפוך אותם לחגיגיים כראוי: אוכל שלא יכביד על הבטן, לא ייאלץ אותנו לעמוד שעות במטבח, ועם זאת יהיה מיוחד ובלתי נשכח. הפעם לא אפרט לגבי מנות עיקריות או קינוחים אלא אקדיש את היריעה לסלטים ולמנות הפתיחה.

אפתח ברעיון לסלט סתווי ברימונים: סלט של עלי חסות צבעוניות ובייבי גרין מלוא הקערה, עם גרעיני רימון ואגוזים.

החומרים הדרושים:
חסות צבעוניות ובייבי גרין בכמות שתמלא קערה גדולה.
רימון מנוקה מגרגירים (חוצים את הרימון באמצע, מניחים הפוך על כף יד פתוחה ומכים על הקליפה בחזקה בעזרת כף. הגרגירים נופלים הישר לכלי).
אגוזי מלך או פקאן קלויים בסוכר חום (לקלות ב- 170 מעלות עד שיש ריח של קלייה אך האגוזים אינם משחירים).
רוטב משמן זית וחומץ בלסמי ביחס של1:1, עם מעט סוכר חום, מלח ופלפל לבן וקצת גרגירי צ'ילי יבש.

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הסלט ומגישים. הסלט הזה מספיק וטוב לכשעצמו, אבל ניתן להוסיף גבינה כחולה (רוקפור או דנבלו) מפוררות מעל ואז הסלט נראה מושלג.

עוד גיוונים: בעקרון, לסוג הסלטים הללו, ניתן לקחת רוטב ויניגרט קלאסי (אפילו קנוי) ולהוסיף כ-1/3 מיץ תפוזים ומעט גרידת לימון וכך הרוטב הופך להיות ויניגרט הדרים.
את הרימונים ניתן להמיר בתאנים וניתן להוסיף מעט פרוסות חזה אווז שטוגן קלות בגרנדין (תרכיז רימונים).
כמו כן, ניתן לקלות אגוזים במחבת, להוסיף נתחוני עוף,מעט שמן אגוזים ופלחי תאנים וזוהי מנה טובה גם כן לפתיחה.

עוד סלט שאיתו ניתן לסיים את הקיץ הוא סלט בסגנון בלקני.

החומרים הדרושים:
עגבניות ומלפפונים חתוכים גס
בצל ירוק פרוס (החלק הלבן)
בצל סגול פרוס דק
עלי זעתר טרי/פטרוזיליה מסולסלת/נענע/ עשב לימון (למון גראס) או עשב תבלין אחר לפי טעמכם
גבינה צפתית חתוכה לקוביות (ניתן להוסיף גבינת פטה לטעמים חזקים יותר)
שמן זית כתית, מיץ לימון טרי, מלח, פלפל לבן וסומאק

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים קלות. ניתן להגיש את הסלט עם קרוטונים או אפילו טוסטונים (בתוך הסלט) שיספגו את הרוטב. יש לשים לב במקרה כזה שהסלט לא יוכן זמן רב מראש.
אם בטוסטונים עסקינן, ניתן לבנות אותם באופן ייצוגי, בשכבות בין הסלט, רק לשים לב שיהיו חרוכים כראוי.

כל סלט חגיגי בטעם ''פירותי'' למשל, יקבל יפה זרעים וגרעינים מסוגים שונים וכן פירות יבשים ואף פרוסות של לדר.
ניתן להוסיף לרוטב מעט קונפיטורה שתיתן לרוטב טעם פירותי ומעניין ובשילוב עם הצ'ילי יהיה לו ''טוויסט'' של מנה שלא קל יהיה לעמוד על מרכיביה ל''צופים מהצד''.

כמו כן, ניתן למלא תאנים בבשר טחון ולבשלן ביינות אדומים ומעט קונפיטורה/פורט/מרסלה שישתלבו היטב עם טעמי החג.

אצלנו בבית נוהגים לאכול בראש השנה צלחת של פירות בגבינות לקינוח, מנה שמתאימה למזג האוויר ולמצב הרוח:

החומרים הדרושים:
אננס טרי חתוך לקוביות (חוצים את האננס לאורכו, מוציאים בעזרת סכין את התוכן בזהירות, חותכים לקוביות ומחזירים לחצי האננס)
פסיפלורה טרייה
רימונים
תאנים
גבינת רוקפור
גבינה מסוג פטה

אופן ההכנה:
מסדרים את כל החומרים על צלחת חגיגית.
ניתן להזליף על הפירות והגבינות מעט דבש או סילאן שיוסיפו טעם מעניין.
ניתן להרכיב רוטב על בסיס יוגורט עם גבינה כחולה לצד הפירות.

שתהיה לכולנו שנה טובה של בריאות, הצלחה, אהבה והרבה סבלנות לזולת,
חגים נפלאים, שמחים וטעימים!

שפית אדר קפלן-מור