אדום - מסעדה ובר יין בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסעדת אדום הירושלמית קיבלה את פנינו בשעת ערב מאוחרת באמצע שבוע. למרות היום והשעה, המסעדה הייתה מלאה בסועדים, רובם צעירים – הרבה זוגות, וכמה שולחנות גדולים עם חברים.

אדום מסעדה ובר יין בסגנון ישראלי צרפתי / בלגי, חגגה לאחרונה שנתיים להקמתה, ולא מזמן אף הורחבה לאחר תקופה ש''סבלה'' מצפיפות. המטבח הוגדל, והקימו בר גדול במרכז החלל הפנימי. המסעדה מצטיינת בתפריט יינות מפואר, של כ- 600 סוגי יינות, המשתנים חודשית לפי נושאים. אנחנו זכינו בחודש דרום איטליה, והתבשמנו מכוס איניקון – קברנה סוביניון, שהגיע מסיציליה (26 ₪).
ישבנו בחוץ, באווירה קיצית רגועה- רגועה המתאימה מאוד ליין סיציליאני, במזג האוויר הנפלא של בירתנו.

נראה כי באדום מקפידים על הפרטים הקטנים, ועל כל המסביב שהופך את החוויה ליותר שלמה. הכלים מיוחדים ויפים, ולא מוכרים ממקומות אחרים. התאורה רכה ונעימה, ומוסיפה מאוד לאווירה הנינוחה, השירותים, שהוצאו החוצה בעקבות הרחבת המקום, גם הם מעוצבים בחן, אפלוליים ומשרים תחושת שלווה.

למנות הראשונות הזמנו קרוקטים שרימפס (38 ₪) מצוינים, פריכים ועדינים, ופטריות ממולאות פרמזן ובזיליקום, ומצופות שבבי חמניות ושמנת (36 ₪).
היה משמח לפגוש פטריות בשרניות, שלא ''הרגו'' אותן בטיגון עמוק. השילוב של גרעיני החמניות מאוד מיוחד, מעניין, חדש...

התפריט של אדום מפריד בין ים ליבשה, עובדה המסייעת בבחירת המנות, מתוך רשימה די ארוכה ובאמת מגוונת. מלבד מנות ראשונות ועיקריות, ניתן למצוא גם תפריט לילה מיוחד, עסקיות בצהריים, מנות יומיות הכתובות על לוח במרכז המסעדה, ואפילו מנת ילדים...
בתפריט היינות התלהבתי במיוחד מהעניין הבא (ואני מרשה לעצמי לצטט): ''לקוח יקר – על מנת לחסוך ריצות לחנויות היין בישראל ובעולם, ניתן לרכוש את היינות שאהבתם מתפריט היין בהנחות גדולות''. – קטע טוב, לא?!

אדום נעימה ומתאימה למגוון מאוד רחב של אירועים. אם זה עסקית בצהריים, ארוחה רומנטית בערב, ארוחה רבת משתתפים לחגיגת אירוע חשוב. לעומת זאת, מקובל ולגיטימי גם לבוא רק ללגום כאן משהו טוב, בשעות הקטנות של הלילה, ואף אחד מצוות העובדים במקום לא יעקם פרצוף. המטבח של אדום נסגר ב- 3:00 לפנות בוקר, כך שאם אתם נתקפים רעב פתאום באמצע הלילה, זה המקום בשבילכם...

בעיקריות בן זוגי הלך על הים, והתענג על שרימפס ברוטב עגבניות ובזיליקום, שהגיע בלוית ריזוטו (68 ₪). אני לעומתו, בחרתי בתחום היבשה, בריזוטו חזה עוף וכרישה, פרמזן ושמנת (62 ₪) – מנה חורפית משהו, שלא אכזבה גם באמצע אוגוסט.

וכמו שאמרתי, הפרטים הקטנים... המים המגיעים בבקבוקי יין, המוזיקה המתנגנת ברקע, באופן כזה שאפשר לנהל שיחה בווליום תרבותי, הגודל המדויק והנכון של המנות, שאפשר לינות, להתענג על המנה ולסיים בהרגשה טובה, כשאפשר עוד לנשום... אפילו הסידור של המנות בצלחות נינוח, נעים לעיין, אבל לא מהונדס ומעונב, וטוב שכך. אין כאן ניסיון להרשים בקישוטים ובקשקושים. האוכל כמו שהוא, עשוי טוב, מוגש אסתטי, ובעיקר טעים מאוד.

את הארוחה הבאמת נפלאה הזו סיימנו עם סופלה שוקולד ורוטב וניל (28 ₪), ושוב גילינו שאפילו שוקולד יכול להפתיע.. לטובה כמובן.

אז אם אתם מחפשים לכם בילוי נעים לערב מיוחד, או שסתם מתחשק לכם להתענג על אוכל טוב ויין משובח – אדום שווה אפילו נסיעה מיוחדת לירושלים.

רח' יפו 31 ירושלים טל' 02-6246242
שעות הפעילות: א' – ה' 2:00 – 19:00 , 16:30 – 12:30
פתוח גם בשישי – שבת
ו' 3:00 – 19:00 ש' 3:00 – 13:00