התחלה טובה וסיום מושלם באורי בורי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   להבדיל ממקומות אחרים, באורי בורי לא נעשה שום ניסיון להשקות אותנו לשוכרה כדי לגרום לנו לצחקק שבעי רצון. גרגורי הסיפוק והעונג היו תוצאה ישירה של האוכל. כשסיימנו, החלטנו שכדי לא לקלקל את הערב המושלם נדלג מיד לסיגריה שאחרי.

בצהרי יום שגרתי שהתנהל לו לאטו התקשרה אלי העורכת: ''משימתך היא לנסוע לעכו לבקר במסעדת אורי – בורי, מסכים?''. ללא היסוס השבתי בחיוב והתחלתי להתארגן. כיוון שנפרדתי מזוגתי לא מזמן והג'וב הלא שגרתי שלי תמיד קוסם לבנות המין היפה (בעצם גם למכוערים), הזמנתי חברה יפה לאכול.
ניסיתי לדלות פרטים על המסעדה, אך כששאלתי מספר חברים על המקום קיבלתי רק את התשובה: ''כן, שמענו עליה'', שלא ממש הבנתי את מהותה. לשמוע על מסעדה זה כמו לשמוע על בחורה. אבל כנראה שיש אנשים שמסתפקים בהמלצות.

הבנתי שהכל מונח על כתפיי ויצאתי לדרך. אספתי את הבחורה שסיימה משמרת בבית החולים ובלבי תקווה קטנה שהיא לא סיימה סופית עם סבב המיטות להערב. פנינו לעבר עכו. שם, על חוף הים בעיר העתיקה, במבנה אבן עתיק, שוכנת המסעדה של השף אורי ירמיאס שנקראת אורי בורי. המסעדה פועלת במתכונתה כבר 17 שנה עם צוות ותיק, דבר נדיר בארצנו, אבל אחרי שתאכלו שם (אני ממליץ) תבינו למה.

החלל המשופץ בנוי מחולק לחדרים מעוצבים בפשטות, עם שולחנות עץ וקירות עירומים. זה יחד עם העדר מוסיקת רקע אותתו לנו בבירור כי כאן האוכל הוא העיקר.
הצוות קיבל אותנו בחמימות משפחתית ולאורה, המארחת, ליוותה אותנו לשולחן והמליצה על ארוחת טעימות.
''נשמע טוב'', ענינו יחד, מפקידים את גורלנו בידי הצוות.

אחרי שאלון קצר על תגובותינו לסוגי תבלינים ודומיהם וכשהוסר כל ספק לגבי אלרגיות לשום, ג’ינגר, כמון, אניס, כוסברה וחריפים למיניהם, התחילו לזרום המנות לשולחן:
תחילה קפיריניה תות קפוא, אנטיפסטי וסלט כרוב בשומשום, כירק לפתיחה.
מיד אחר כך סשימי סלמון, פרוסות דג ברוטב סויה עם גלידת וואסאבי שנמסה אט אט ומאפשרת שליטה טובה ברמת החריפות. מנה שהיתה מעולה לה לה .
בהמשך, מרק פירות ים על בסיס חלב קוקוס עם ג'ינג'ר קארי בזיליקום וכוסברה, ואז, כבר התחלנו להבין את החוויה האורלית אותה אנו עתידים לחוות.
בשלב הזה הגיעו: סביצ'ה של נתחי אנטיאס בלימון שמן זית ובצל סגול, קלמרי מטוגן עם שלושה רטבים חריפים וטובים לטבילה שזכו בביקורת מצוינת, מנת בשר סרטנים מלווה באצות ים, ופורל בקדירה- פילה פורל וורוד בשמנת, פלפל ארבע העונות ובצל ירוק. מנת הדגל של המסעדה שאורי מגיש כבר 16 שנה והיא לבדה מחזיקה במועדון מעריצים משל עצמה. טעימה אחרונה מהעיקריות היתה מעוף ים- דג מכונף שטופל במטבח כאילו היה ממשפחת בעלי הכנף והוגש צלוי בגריל.

מנה אחר מנה היינו מופתעים מהמקוריות ומשלל סוגי הצירופים והטעמים, כשכל מנה מקבלת את הדגשים המיוחדים לה על מנת לסחוט עוד קצת את בלוטות הטעם שלנו.
בשלב זה כבר היינו מסוחררים, מחוייכים ומעוררים, ואולי כדאי להדגיש שלהבדיל ממסעדות אחרות לא נעשה שום ניסיון להשקות אותנו לשוכרה ובכך לגרום לנו לצחקק שבעי רצון, פה זה היה רק האוכל שמסטל אותנו. בכל זאת, הזמנו יין לבן שילווה את המנות הבאות: אנשובי טרי ממולח בשמן זית בזיליקום וזיתים שחורים, רצועות הרינג במיונז, מרק קיווי ופטרוזיליה ועוד מיני מנות מוצלחות שקונחו בגלידת ערק ומרציפן ובשטרוייזל תות כקינוח סופי בהחלט.

אחרי שישבנו שלוש וחצי שעות במסעדה נהנים מעוצמות של סיפוק והנאה, החלטנו שאולי כדי לא לקלקל, כדאי שנסיים את הערב כאן, ודילגנו ישר לשלב של הסיגריה שאחרי.

המחיר לארוחת טעימות שהיא אחד הדברים היותר טובים שיכולים לקרות לכם עם בגדים, הוא 250- 500 שקלים לזוג. מנות ראשונות, 25 -30 שקל, עיקריות 80 -110 שקל

עד ה-9.10 יוגשו באורי בורי שלוש מנות קינוח יצירתיות וייחודיות שנוצרו על ידי השפים של מסעדות אורי בורי, הלנה וכרמלה בנחלה, במיוחד לרגל אירועי הוויסקי. הקינוחים מוגשים לצד כוסית וויסקי: שיבאס 12 שנה מלווה בקרם ליים ומקפא וויסקי סאור, 49 שקל; שיבאס 18 שנה עם גלידת וניל מעושנת ואפרסק צלוי, 59 שקל; ושיבאס 21 שנה עם ממתק ערמונים מצופה בשוקולד, 69 שקל.

אורי בורי
רחבת המגדלור, עכו
טלפון: 9552212 – 04


לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה