שף בשקט עם רועי ראשוני מפרינצ'יפסה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  אחד מזיכרונות הילדות הראשונים של רועי ראשוני הוא ארוחה שאכל עם אביו, השף יוסי ראשוני, כשהיה בן 6. רועי הזמין אנטרקוט וביקש מהמלצר לקבל אותו מדיום. ''מדיום לך?'' השתומם המלצר, ''כן, ענה אביו, ''ותיזהר שלא יהיה וול דאן כי הילד הזה יחזיר לך את הסטייק למטבח''.

מעולם לא התלבטתי בבחירת קריירה אומר רועי ראשוני, השף של מסעדת פרינצ'יפסה האיטלקית במתחם הבורסה ברמת הגן. ''מאז שאני זוכר את עצמי אני במטבח, בחופשות מבית ספר ובכל רגע פנוי. אבא תמיד אמר לי, 'רוצה כסף? בוא לעבוד במטבח', ושם נשארתי, עד היום''.
בפרינצ'פסה הוא מכין אוכל איטלקי אמיתי, מושקע ומוקפד, אבל כשהוא גומר לעבוד אוהב ראשוני לאכול ברחוב חומוס ושווארמה. כרטיס ביקור עם שף מבטיח.

שם: רועי ראשוני

גיל: 29

מסעדה: פרינצ'פסה

עבודות קודמות: בויה, ג'ויה וקרניבר.

לימודים: ''מגיל 13 אצל אבא במטבח''.

סגנון בישול: איטלקי בשרי.

מנת דגל: פסטה בולונזי.

לעולם לא אבשל: ''חיות מגעילות כמו מדוזות ונחשים''.

חומרים אהובים: ''שמן זית, בשר''.

אוהב לאכול: ''חומוס, שווארמה, וכמובן אנטרקוט''.

השראה: ''אבא''.

הקהל הישראלי: ''חושב שמבין''.

חלום: ''מגשים אותו יום יום''.

פסטה פנה אלי אוליו עם שרימפס
מתכון למנה אחת

החומרים הדרושים:
3 שיני שום פרוסות
2 כפות פטרוזיליה
מעט מלח ופלפל
150 מ''ל שמן זית
9 יחידות שרימפס בגודל 28-30
200 גרם פסטה פנה מבושלת אל דנטה
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל חומרי הרוטב פרט לפסטה למחבת ומטגנים עד שהשום והשרימפס משנים את צבעם.
2. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים.
3. מוסיפים כפית מיץ לימון, מעט פרמזן ומערבבים היטב עד שהגבינה משתלבת בתבשיל.
4. מורידים מהאש, מעבירים לצלחת ומעטרים בעלי פטרוזיליה.

פנקוטה
מתכון לעשר מנות

החומרים הדרושים:
ליטר שמנת מתוקה עם אחוזי שומן גבוהים
חצי מקל וניל
2/3 כוס סוכר
2 וחצי דפי ג'לטין או 7 וחצי גרם אבקת ג'לטין

אופן ההכנה:
1. מבשלים את כל החומרים בסיר על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מבעבעת (כ-10 דקות).
2. מעבירים דרך מסננת לוודא שלא נשארו גושי ג'לטין.
3. מחלקים ל-10 מנות ומכניסים למקרר ללילה.

פרינצ'יפסה
מנחם בגין 7, בית גיבור, מתחם הבורסה, רמת גן
טלפון: 6134050 – 03



B2