מרוקו שבירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   ''ברוכות הבאות'', קיבל את פנינו המארח במרקש. ''תרצו ערק או וורמוט?''. פתחנו עם וורמוט, והיינו יותר ממוכנות להתחיל בטעימה.

בערב ירושלמי קריר, יצאנו דבורה ואני למסעדת אל-מרקש. ביום שוקדות שתינו על הכנת תמיסות, שקועות בעולם הכימיה. ובערב, רקחנו לנו בילוי מעניין. ככל שהתקרבנו, גברה סקרנותי. כל מה שקראתי על מרוקו, האמנות, מלאכת היד, התבלינים. קיוויתי לחוויה מענינת וצבעונית ולא התבדיתי.

ברחוב המלך דויד בירושלים, בין הפלאפל לחנויות תשמישי הקדושה, נחבאת לה מסעדת אל-מרקש. בכניסה, שתי דלתות ירוקות גדולות וכבדות, וכדי להיכנס למסעדה יש לצלצל בפעמון.
כשנכנסנו, קידם את פנינו חדר קטן, שקירותיו פסיפס בגווני כחול. מבולבלות, תהינו מה עושים עכשיו. לפתע שמענו קול מן המדרגות – ''שלום!''.
ירדנו אל המסעדה עצמה.
המסעדה מעוצבת בסגנון מרוקאי אותנטי. הקירות עמוסי פסיפס ותמונות. התמונות כולן מוארות; השולחנות מקושטים וצבעוניים, והכסאות והספות מעוצבים ריפוד כבד ונוח.
''ברוכות הבאות'', אמר המארח, ''ערק או וורמוט לפתיחת הערב?''.
פתחנו עם וורמוט, והיינו יותר ממוכנות לטעימת החוויה.

המנות הראשונות זרמו אל השולחן: שבעה-עשר סלטים שונים! (ספרנו), הכוללים בין היתר, חומוס, טחינה, זיתים, גזר מרוקאי, פלפלים אדומים מוחמצים חריפים, פלפלים ירוקים חריפים (מאוד), סלק מוחמץ עדין, חצילים מתובלים, סלט עגבניות טעים, ועוד, כאשר את הכל מלווה לחם חם וריחני.

המשכנו לפסטלים: פסטלים הם סוג של סיגרים או אגרולים, העשויים מבצק עלים. הפסטלים היו ממולאים בתפוחי אדמה, ובתערובת עוף, צימוקים ושקדים עם מעט מיץ תפוזים, והיו טעימים מאוד. טעמנו גם עלה גפן ממולא באורז מתובל בשמן זית (שתינו, שלא מסוגלות לגעת בעלי גפן ממולאים מקופסה, למדנו עד כמה מאכל זה יכול להיות טעים כשמשקיעים בו), וקציצת דג בנוסח מרקש, אשר בושלה ברוטב עגבניות וגמבה, ובשלב האחרון עוטרה בכמות נכבדה של כוסברה.

הגענו למנה העיקרית. קיבלנו כבש ועגל בתנור, ולצידם צלוחית שהכילה רוטב שזיפים, אגוזים ובצל מטוגן – טעים מאוד. הבשר הוכן בתנור, ברוטב יין לבן, כורכום ותבלינים שונים, לצד ירקות. לצד מנות הבשר הוגשה לנו קערת קוסקוס וירקות מהבילים.
בערך בחצי המנה העיקרית, נאנחנו שתינו. ידענו, כי אי אפשר לוותר על המנה האחרונה, אבל לאן נכניס אותה?.

אל השולחן הגיע המארח, ובידיו קערה גדולה עם מעדני בוטנים מסוכרים וסבקיה, בצק מסוכר ומטוגן עם שומשום, צלחת של מופלטות (בצק עלים מיוחד ברוטב אגוזים וצימוקים), שהגיעה עם שלהבת בוערת, ותה חם מתוק ומהביל, עם נענע ומי ורדים.
ואז, בעודי צופה משתאה, בטכניקת המזיגה המרשימה מגובה של כמעט מטר לתוך כוס צרה ועגולה ובפי המופלטה הטעימה, הבטחתי לעצמי שבפעם הבאה שאצא מישראל זה יהיה למרוקו.

מחיר הארוחה החווייתית, 155 שקל לאדם. המקום מאורגן ומעוצב לאירועים, ומציע בחירה ממנות עיקריות שונות כחלק מהארוחה.

מרקש
דוד המלך 4, ירושלים
טלפון: 6257577 – 02