לנצח תאכל לחם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  נכון שאפשר להכין אותם על אוטומט משתי פרוסות לחם עם קוטג' או ממרח שוקולד 'השחר'. מצד שני, עם מעט מחשבה ויצירתיות, תוכלו לשלוח לילדיכם ואהוביכם הרעבים דרישת שלום ענקית מהבית באמצע היום, בדמות כריך שעשוי באהבה.

מרגע שהחופש הגדול נגמר והחיים חזרו למסלולם, חזרו גם הסנדביצ'ים לככב בשגרת הדיאטה היומית של רובנו, ובטח של מיליון ומשהו הילדים המתפקדים מדי בוקר במערכת החינוך. נכון שאפשר להכין אותם על אוטומט משתי פרוסות לחם עם קוטג' או ממרח שוקולד 'השחר', מצד שני, עם מעט מחשבה ויצירתיות, תוכלו לשלוח לילדיכם ואהוביכם הרעבים דרישת שלום ענקית מהבית באמצע היום, בדמות כריך שעשוי באהבה. והאמת, המאמץ לא כזה גדול.

טיפים להכנת סנדביצ'ים מקוריים:
(חלקם באדיבות רשת בונז'ור).

1. הפתיעו עם שלוש לחמניות ביס (עם סובין\לבנה\כפרית) במקום לחמניה אחת רגילה.
2. השתמשו מעת לעת בג'באטינה, הוסיפו לה מוצרלה, פרוסות עגבניה ומעט שמן זית.
3. גוונו אחת לשבוע עם בורקס (כן כן!) וביצה קשה, במקום הכריך הרגיל.
4. הוסיפו לתיק האוכל מעת לעת הפתעה מתוקה, בנוסף לכריך.
5. נסו יום אחד להוסיף סלט ירקות ארוז עם מזלג חד פעמי.
6. כשאתם משתמשים בעגבניה, הפרידו אותה עם פיסת נייר פרגמנט כדי שמיץ העגבניות שנספג בדרך כלל בכריך לא יוציא לילדכם את החשק לאכול.
7. הפתיעו עם כריך על בסיס בייגל \פרעצל עם מטבל גבינה בגביע נפרד.
8. נסו לאפות לחמניות ביס עם ילדיכם בבית (מתכון מצורף). אין כיף כמו לאכול את הכריך שהכנת לעצמך.
9. הוסיפו לתיק האוכל פתק עם ברכה אישית, יום טוב, בהצלחה, באהבה מאמא ואבא, או כל מסר אחר.

לחמניות ביס מתוקות
(מתכון להכנת 40 לחמניות קטנות)

מצרכים:
קילו קמח לבן
שקית שמרית
¾ כוס סוכר
2 חלמונים
50 גרם חמאה מומסת
כף חומץ הדרים
כף מלח
חלמון ביצה טרוף
מעט שומשום לפיזור

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את השמרית, הקמח והסוכר.
2. מוסיפים את החלמונים, החמאה, החומץ והמים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. במקרה הצורך מוסיפים מעט קמח.
3. מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים להתפחה עד להכפלת הנפח.
4. מוסיפים את המלח ולישים היטב כשבע דקות. משהים עד להכפלת הנפח בשנית.
5. מחלקים את הבצק לארבע ויוצרים מכל רבע כעשרה ''נחשים'' קטנים. אוחזים כל אחד בשני הקצוות וקושרים.
6. מניחים בתבנית על נייר אפיה, מורחים בחלמון הביצה ומפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהלחמניות מזהיבות.
7. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים. במידת הצורך ניתן להקפיא בשקיות.