טעים אש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   בסוף אוגוסט כבר לגמרי ברור שלאוכל הים תיכוני אין תחליף באקלים שלנו ושירקות טריים ושופעי עסיס המלווים נתחי בשר צלויים על הגריל, הם הארוחה האולטימטיבית. ארבע מסעדות שמתמחות בצירוף המשובח הזה.

ארבע מסעדות שמתמחות בבשרים על האש


אווז התקווה
בניגוד לרוב המסעדות המזרחיות שהנוף הנשקף מחלונותיהן הוא אורבני במקרה הטוב ותעשייתי במקרה היותר שכיח, אווז התקוה נמצאת על הדרך בין טבעון למגדל העמק, מיקום שנותן לה רקע ירוק ואווירה כפרית.
150 מקומות ישיבה, תפריט כשר ועשיר שכולל גם בשרים וגם דגים וטאבון לאפיית לאפות, הופכים אותה למובחרת מסוגה. במשך כל השבוע פרט לשישי-שבת ולחגים, יש ארוחה עסקית מתמשכת (בין 12:00-17:00) בה הסלטים הם בשיטת אכול ככל יכולתך וגם מחירי הבשרים והדגים צונחים. קבב רומני למשל עולה רק 5 שקלים, שיפודי כבד עוף, 7 שקלים השיפוד, ודגי מושט גדולים מטוגנים, 30 שקל לדג.
אווז התקווה
מרכז מסחרי חדש רמת ישי
טלפון: 9533386 – 04

ורד הצלע
ורד הצלע היא ממסעדות ה''על האש'' הפופולריות בתל אביב, ובדרך כלל מהשמות הראשונים שנזרקים לאוויר כשהחשק לשיפוד חרוך מבחוץ ועסיסי מבפנים מתחיל לפעפע. היא גדולה ומרווחת, השירות בה יעיל להדהים, ומבחר הבשרים יספק גם את הבררנים והמקוריים שבסועדים. בתפריט אפשר למצוא למשל שידרה, שקדים, אשכי הודו, לבבות אווז וטחול ממולא. כל זה בנוסף למבחר הרגיל של פרגיות, נתחי אנטריקוט ופילה, כבדי עוף ודגים. הקבב הטורקי שנחרך על הגריל בשומן כבש ועם עגבניה, הוא מצוין ומומלץ, וכך גם נקניקיות המרגז החריפות.
ורד הצלע
קיבוץ גלויות 34, תל אביב
טלפון: 5185621 – 03

פינת השלושה
פינת השלושה מציעה גרסה ייחודית לסוג המסעדות שנהוג לקרוא לו ''שיפודיות'', את הגירסה הבוכרית. מה שאומר שארוחה בכל אחד משלושת הסניפים נפתחת בסדרה ארוכה של סלטים קטנים ומהם ממשיכה באחד משני המסלולים, הבוכרי, שכולל מנות מסורתיות כמו גושגוזה, מנטו וצ'יבורק (כיסוני בצק ממולאים בשר ובצל או תפוחי אדמה ובצל) ותבשילי אורז עשירים, או במסלול הבשרים שכולל מבחר נאה של שיפודים, חלקי פנים ונתחי בשר, עוף, הודו ודגים.
שלושת סניפי המסעדה בראשל''צ ות''א (בניין פנורמה) מעוצבים כאולמות חתונה, ובשלושתם באמת מקיימים גם אירועים של עד 250 איש.

מתכון לבחש (תבשיל אורז ובשר בוכרי)

מרכיבים:
חצי קילו בשר בקר
150 גרם כבד עוף או עגל
קילו אורז עגול
200 גרם בצל
250 גרם שמן
3 חבילות כוסברה
1 חבילה שמיר
מלח, פלפל שחור וכמון

אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז, מסננים ומניחים בצד.
2. חותכים את הבצל והבשר לקוביות קטנות, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
3. מוסיפים את הבשר והכבד ומטגנים עד שהם משנים את צבעם. מוסיפים מלח, פלפל וכמון.
4. מכסים במים רותחים לפי הצורך ומבשלים כ-15 דקות.
5. קוצצים את הירוקים דק, פותחים את הסיר ומוסיפים את האורז. מערבבים הכל ומוסיפים עוד כ-2 ס''מ מים רותחים מעל האורז. מבשלים על להבה גבוהה עד לספיגת המים.
6. מנמיכים את האש, מוסיפים את כל הירק הקצוץ, מערבבים היטב את כל
תכולת הסיר, אוספים את האורז מדפנות הסיר למרכזו עד ליצירת ''גבעה'', מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ15-20 דקות.

פינת השלושה
סחרוב 20 ליד קניון הזהב, אזור התעשיה החדש ראשל''צ,
טלפון: 9520450 – 03

השגריר
מסעדת השגריר נפתחה לפני כארבעה חודשים מול שגרירות ארצות הברית ברחוב הירקון בתל-אביב, מיקום מצוין לשגרירה אמיתית. מי שפתחו אותה הם שני אנשי היי-טק, יוסי ושמעון, חברי ילדות, שהחליטו לפתוח יחד מסעדת בשרים. הייחוד האמיתי פה, פרט לתפריט המגוון שכולל מנות כמעט מכל מדינה החברה באו''ם, היא דרגת הכשרות המחמירה – גלאט כושר, מה שאומר שגם מקפידי כשרות מחמירים יכולים ליהנות מסטייק ראוי או משיפוד עסיסי וסלט.
בעלי הבית ממליצים בחום על סטייק הפרגית, מנת הבית, אבל מי שרוצה להרגיש כמו במסיבת דיפלומטים יכול לנסות את חזה העוף המקסיקני, את האנטרקוט בנוסח ארגנטינאי או את הפרגית האמריקאית.
השגריר
הירקון 82, תל אביב
טלפון: 5165986 – 03


לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה