שף בשקט עם פיטר שיקלושי מאבישג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   פיטר שיקלושי נולד בהונגריה לפני 33 שנים ועלה לארץ לבדו בגיל 22. הוא נשלח לערד, למד שם טבחות וכך התחילו חייו החדשים כשף ישראלי. כרטיס ביקור עם שף ציוני.

פיטר שיקלושי, היום השף של מסעדת אבישג, התכוון בכלל להפוך לקיבוצניק בשער העמקים שליד קרית טבעון. אבל כשהגיע לארץ בן 22 בלבד, הודיעו לו בסוכנות שהוא נשלח לערד (''זרקו אותי לערד''). שם, בלית ברירה (''לא היתה לי שפה אז לא יכולתי ללמוד שום מקצוע אחר''), נרשם לקורס טבחות. במשך שנה למד בישול ובסופה, הגיע לת''א והתחיל לעבוד במטבחי מלונות. הוא התגייס לצבא, השתחרר, וחזר לעבודה במטבח, הפעם, במטבחי מסעדות. כרטיס ביקור עם שף ציוני, שמבשל אוכל מזרחי ובינלאומי אבל מתגעגע לפפריקאש עם בצקניות.


שם: פיטר שיקלושי

מסעדה: ''אבישג'', רמת החייל.

עבודות קודמות: טורקיז, ימה ת''א, 2C-.

לימודים: לימודי אמנות הבישול בבודפשט-הונגריה.

סגנון בישול: ''אסיאתי ואיטלקי''.

מנת דגל: ''מדליוני פילה בקר עם תאנים טריות, בצל ירוק, וג'ינג'ר ברוטב ציר בקר ומייפל''.

לעולם לא אבשל: ''ג'אנק פוד''.

חומרים אהובים: ''פירות, חומץ בלסמי, גבינת חלומי ופירות ים''.

אוהב לאכול: ''מאכלים חדשים ולא מוכרים''.

השראה: ''אבא שלי''.

הקהל הישראלי: ''מתפתח ומרחיב אופקים בצעדי ענק בעשור האחרון''.

חלום: ''לפתוח מלון קטן עם מסעדה צמודה על חוף פרטי, להצטלם ''לזמן הורוד'' בסינר טבחים וכובע תאילנדי''.

בטטות בסילאן תמרים ושקדים

חומרים:
חצי קילו בטטה
חופן גבעולי טימין טרי
רבע כוס סילאן תמרים
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
3 כפות שמן זית כתית
1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:
1. חותכים את הבטטות לקוביות קטנות.
2. חולטים את הבטטות במים רותחים עד שהן מתרככת אך עדיין שומרת של קשיות, (כ-10 דקות מרתיחת המים).
3. במחבת, מקפיצים את הבטטות החלוטות בשמן זית כ-2 דקות ומסננים מן השמן.
4. מערבבים את הסילאן עם שן השום ומוסיפים לבטטות.
5. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומגישים פושר.


פרגית ברוטב רימונים

מתכון לשלוש מנות

חומרים:
6 יחידות פרגית (שוקיים מפורקות)
4 כפות שמן זית
1 כף סוכר
2 בצלים קטנים קצוצים דק
2 עגבניות מרוסקות בפומפייה

חומרים למרינדה:
4 כפות תרכיז רימונים
4 כפות סויה
חצי לימון סחוט
2 שיני שום כתושות
1 כף כוסברה קצוצה

הכנת המשרה: מערבבים היטב את חומרי המרינדה, מנקים את הפרגיות ומשרים במרינדה לשעה לפחות במקרר.

אופן ההכנה:
1. במחבת, מחממים את שמן הזית, מוסיפים בצלים וסוכר ומקרמלים.
2. מוסיפים עגבניות מגורדות ומבשלים כ-5 דקות עד להסמכה.
3. מוסיפים את הפרגיות ונוזלי המרינדה ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים עד שהפרגית מוכנה, כ- 10 – 15 דקות.
5. להגשה, כדאי לצרף אורז לבן או קוסקוס לבן נקי ולקשט בגרגרי רימון.

אבישג
הברזל 32, רמת החייל, ת''א
טלפון: 6474001 – 03


B2