הקשר האיטלקי - ספגטים שיכון דן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    ארוחת הערב שלנו התחילה עם פוקצ'ה רכה, שהגיחה מהתנור מהבילה. טבלנו קרעים ממנה בקערית שמן הזית, נהנים לשבור את מיתוס ילדותינו ש''לחם חם עושה כאב בטן''.

אני לא יודעת אם שמתם לב, אבל בשקט בשקט הפכנו למעצמת פסטה. אפילו בעיתונים היומיים דיווחו לאחרונה בחגיגיות שפלאפל זה מזמן אאוט, ושגאוות הצבר הישראלי היא מעתה על הפסטה (אם לא שוכחים שהרומאים בילו כאן בסביבה אי אילו שנים לפני כך וכך אמשים אפשר להבין את הקשר).

אולי בגלל זה ואולי בגלל שפסטה היא פשוט מאכל טעים (אני לא מכירה מי שלא אוהב פסטה), הקונספט של ''ספגטים'' מוצלח כל כך. היום כבר ברור שמי שפתחו לפני 11 שנים את רשת מסעדות הפסטה ''ספגטים'' כנראה ידעו על מה הם הולכים.

הסניף החביב עלי ברשת הוא סניף שיכון דן השכונתי שלי. בני נוער נפגשים שם אחר הצהריים, משפחות גודשות את המקום בשבת בצהרים, והאווירה שם תמיד מתאימה לנו, בין אם זה לארוחת צהרים משפחתית או לארוחת ערב זוגית, שמשלבת זמן איכות, שיחות נפש ובטן שמחה מאוד .

את ארוחת הערב שלנו פתחה פוקצ'ה רכה, שהגיחה מהתנור מהבילה וקרעים ממנה טבלנו בקערית שמן זית, נהנים לשבור את מיתוס ילדותינו ש''לחם חם עושה כאב בטן''.
לפתיחה גלגלנו על הלשון חציל עם לבנה ובזילקום פיאטיני . גבינת העזים נימוחה בפה והשתלבה מצוין עם האנטיפסטי שכלל ירקות קלויים עשויים בדיוק במידה הנכונה.

כבר בשלב זה תיאר שותפי לאירוע את הארוחה בתור החלק היותר טוב של אותו יום מבחינתו. לעיקריות בחרנו במנת פרוטי די מרה, שמאחדת את כל יושבי הים לשמחה גדולה אחת משולבת כמובן בספגטי. יחד איתה הימרנו (מה שהתברר כהימור מצוין) על לחמהעג'ון, שהוא מעין מאפה גדול מימדים מחופה בבשר טחון ומלווה בסלט עגבניות חריף. מנה מומלצת לכל מי שאוכל כל דבר עם לחם וגם לאחרים.

כדי להצדיע למטבח האיטלקי, בחרנו לקנח בטירמיסו (שבעברית פירושו ''הרם אותי מעלה'' ) שהיה משובח. התגלגלנו שבעים ומרוצים הביתה וסיכמנו בינינו שאם היתה בקיבתנו עוד טיפת מקום אחרי מנות הפסטה הענקיות שאכלנו, היינו מבקשים מהמלצרית סיבוב נוסף מהמנות האחרונות, האחת יותר עשירה ומעוררת השראה מהשניה.

מתכון למנת סלסה נטורלה:

מצרכים:
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
שום טרי כתוש לפי הטעם
3- 4 עלי בזיליקום
2 עגבניות מגורדות גס
כף גבינת ריקוטה
פטרוזיליה לקישוט
מנת ספגטי

אופן ההכנה:
1. במחבת מחממים שמן זית, מלח, פלפל, שום ובזיליקום, ומוסיפים לעגבניות המגורדות.
2. יוצקים את תערובת הסלסה הקרה על הפסטה החמה.
3. מניחים את גבינת הריקוטה על הסלסה.
4. מקשטים בפטרוזיליה ומעט שמן זית.

ספגטים
פנחס רוזן 72, שכון דן, תל אביב
טלפון: 6499420 – 03