תפריט ארוחת יום האהבה של השף ניר צוק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   ניר צוק, השף של מסעדות קורדליה, נועה ביסטרו וג'אפה בר ביפו, מתמחה ביצירת אווירה רומנטית. המסעדות שלו נראות כמו טירות עתיקות והאוכל לוקח את החיך למסע של ריגושים. לרגל החג, ביקשנו ממנו להרכיב תפריט אוהבים מנצח ולצרף לו מתכונים. חג אהבה טעים!

לפי המסורת היהודית, יום האהבה הוא יום חג. הצעירים לובשים לבן, יורדים אל הכרמים, אמהות נרגשות שוזרות פרחי יסמין בשיער נערותיהן, הבל של התרגשות באוויר, יום הזיווגים הגיע.

נסו לדמיין את תמונת נחיל הצעירים הזורם מן הכפרים, את צחקוקי המבוכה, ההסתודדויות. עם רדת הערב נקטפים ענבים קרים עמוסי סוכר ונאכלים בשקיקה. האמיצים שבחבורה מתרחקים מן ההמון, צועדים לעץ התאנה העתיק ומביאים מפירותיו הצמוקים והמפורסמים. בדרך הם משתכשכים ערומים במעין, נזהרים מקרסיו של שיח הפטל.
בשובם המדורה כבר דולקת. הם מתקבלים כגיבורים השבים מניצחון מזהיר בשדה הקרב. הנערות נועצות את התאנים על זרד ומחממות אותן לאט לצד האש, נזהרות לא לחרוך אותם. אוכל תמיד היה חלק מכל יום חשוב בחיי העם היהודי. השאלה שאני שואל את עצמי היא מתי הפך למרכז? לכל העניין כולו?, מתי ויתרנו על ההורה בכרמים, והאם נעלמה הרומנטיקה?.

עד שיהיו לי תשובות, אמשיך לבשל. הפעם, ארוחת חמש מנות חושניות במיוחד לט''ו באב. אלו מנות שיש לאכול במשורה, כדי להשאיר כוח גם לאהבה. התפריט המלא לפניכם ובהמשך מצורפים מתכונים לשתי מנות מתוכו, שרימפס בעגבניות וצלפים ואספרגוס בזביון תפוז.


תפריט ארוחת חמש מנות לט''ו באב
מנה ראשונה: שרימפס בעגבניות וצלפים
מנת ביניים: אספרגוס בזביון תפוז
מנה עיקרית: סלמון חצי מעושן ברוטב ענבים
מנת ביניים: מורן בגריל (גבינת עיזים של חוות צוק)
קינוח: תאנים באנגלז הל


אספרגוס בזביון תפוז
זהו מעדן המיועד לאירועים חגיגיים במיוחד ודורש הרבה אהבה ותשומת לב.

החומרים הדרושים לששה סועדים:
24 אספרגוסים שמנמנים וטריים
לזביון:
2 חלמונים
1 כפית סוכר
קורט מלח
רבע כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

אופן ההכנה:
1. חותכים את הרבע התחתון של האספרגוס ובעזרת קולפן מקלפים בעדינות את שלישו התחתון.
2. ממלאים מחבת גדולה במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. חולטים את האספרגוסים במים הרותחים כ-2 דקות, 5 גבעולים בכל פעם. מוציאים מהמים הרותחים, מכניסים למי קרח ומעבירים לצלחת.
3. להכנת הזביון: בקערת מתכת טורפים היטב את החלמונים, הסוכר והמלח. מניחים את הקערה על סיר עם מים מבעבעים (''בן מרי'') ונזהרים שהמים לא ייגעו בקערה. ממשיכים לטרוף במרץ תוך כדי הוספת מיץ התפוזים בזרם דקיק ובהדרגה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4. מניחים 4 אספרגוס על צלחת הגשה אישית ומלה, כמה כפות זביון תפוז, מגישים מיד.

ועוד הערה קטנה: הזביון לא תמיד מצליח בניסיון הראשון, במקרה כזה מערבבים חצי גביע יוגורט עם כמות נדיבה של שמן זית, שן שום כתושה ו-2 כפות עשבי תיבול כלשהם ומצהירים בנונשלנטיות ''אספרגוס ברוטב יוגורט ושום''.

שרימפס בעגבניות וצלפים
מתכון לשני סועדים

החומרים הדרושים:
10 יחידות שרימפס קלוף
4 שיני שום פרוסות
1 כף צלפים
רבע כוס שמן זית
4 עגבניות בשלות קצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
צ'ילי

אופן ההכנה:
1. במחבת טפלון מחממים את שמן הזית וצולים שרימפס ושום כ-2 דקות.
2. מוספים למחבת את העגבניות, הצלפים והפטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי. מבשלים כדקה נוספת ואוכלים חם.

בברכת ט''ו באב מלא בטעמים וניחוחות של אהבה,
ניר צוק