בצהרי היום


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לרעב של הצהרים יש נטייה לתקוף בפתאומיות. רגע אחד אתם נינוחים, רגע אחר כך הכל מתגמד מול הצורך הפיזי הבוער. זה יכול לקרות באמצע יום עבודה ובאותה מידה להתנפל עליכם בטיול משפחתי בגליל. ארבע המלצות על מקומות שיודעים להרגיע את הרעב של הצהרים, ועושים זאת היטב.

ארבע עסקיות קיציות מומלצות


פודארט
בית פודארט שבמשכן לאמנויות הבמה, הוא ככל הנראה המקום האולטימטיבי להימלט אליו בצוהרי אוגוסט בתל אביב הלחה והדביקה. אמנם במשך שעות הערב ובסופי שבוע המקום משמש לאירועים פרטיים בינוניים (50-200 איש) אבל בצהרים אפשר לטעום פה על קצה המזלג מהמנות המפורסמות של פודארט, ולהבין איך ולמה קנה לו ירון קסטנבוים את שמו הטוב. גם המחירים לא מאוד גבוהים בצהרים, כך שאם עתותיכם בידכם ובישול גורמה הוא מההנאות החביבות עליכם, זה המקום בשבילכם.
תפריט ארוחות הצהרים לקיץ 2005 של פודארט, שיצא ממש בימים אלו, מציע מנות שכרגיל אצל קסטנבוים גורמות לבלוטות הרוק לעבוד שעות נוספות כבר מרגע קריאת התפריט. הוא מחולק לשתי קטגוריות, מנות עיקריות ב- 58 שקל המנה (למעט שתיים בתוספת תשלום) ומנות קלות, כמו סלט ירוק עם תאנים מתוקות, כדורי מוצרלה, גבינת עזים ופרוסות חמון שקופות, ב-38 שקל. בין המנות העיקריות יש למשל קלמרי סגולים של קיץ עם מדליוני תפוחי אדמה, יוגורט עזים ועלי רג'ילה או שיפודי קבב טלה עשויים בגריל פחמים עם סלט בורגול חמצמץ ורוטב נענע.
ליד המנות מוגשים מבחר לחמים ומטבלים, מילים שנדמות סתמיות כל כך ביחס למאכלים של קסטנבוים.
פודארט
שאול המלך 23, מתחם המשכן לאמנויות הבמה, ת''א
טלפון: 6950957 – 03

oro
קשה להאמין שהמסעדה רחבת הידיים והיוקרתית הזו נמצאת רחוק כל כך מאורות הכרך, שהם הטריטוריה המתבקשת עבורה. אבל זה העניין באורו וזה סוד הקסם של המסעדה שתכנן לעצמו איציק לוי וקרא לה אורו על שם נגיעות הזהב ששילב בה.
לא רק על אלגנטיות מקפידים בעלי המקום אלא גם על כשרות, וכאילו כדי להיות עוד פחות צפויים, בחרו פה במאכלי קדרה מבושלים בטאג'ינים מרוקאיים אותנטיים כמנות הדגל. אגב השף של אורו, גיא פרץ, מחזיק באוסף של 350 חליפות שף ומכונה השף המתלבש.
תפריט הצהרים באורו מציע בכל שבוע מנות מיוחדות, המבוססות על פירות וירקות העונה. השבוע למשל הוגשה שם מנת ספיישל של דג בס ברוטב לימונים ויין לבן ובחלק מהקינוחים שולבו סברסים. יש ארוחות בשלוש דרגות מחירים ב-49 שקל, 59 שקל ו-69 שקל, וכולן כוללות מנה ראשונה, מנה עיקרית, לחם הבית חם ופריך בליווי מטבלים ומשקה קל או כוס יין הבית. ניתן להוסיף קינוח עסקי ב-50% הנחה מהתפריט הרגיל.
בין המנות הראשונות יש סלט ירוק אדום (עלי בייבי מיקס, קרעי חסה,עגבניות שרי, טבעות בצל סגול בתחמיץ הדרים וגרגרי חרדל) או מעדן צפון אפריקאי של נתחי עגל, עדשים חומים, גרגרי חומוס ומח עצמות. לעיקריות יש למשל טאג'ין של קדירת שוקי עוף ופירות מיובשים בריבת בצלים וברנדי על קוסקוס ביתי או שלוש צלעות טלה צלויות בגריל במשרה עשבי תיבול טריים.
oro
תחנת דלק אלון בכניסה למושב גאליה,
טלפון: 9316617 – 08

בית הפנקייק המקורי בצפון
על תחנת הדלק בצומת בית זרזיר ובית לחם הגלילית, לא רחוק מטבעון, יושב בית הפנקייק המקורי, שבו אפשר למצוא עסקיות צהרים נדיבות ומשתלמות, מתאימות בדיוק למשפחות באמצע יום טיול. הארוחה העסקית של בית הפנקייק, שעולה 55 שקל לאדם, כוללת מנה בשרית (קבב, שיפודי פרגית, המבורגר, נקניקיות או שניצל) שמוגשת עם פיתות, חמוצים, צ'יפס וסלט ירקות. בתוספת 10 שקלים אפשר לשדרג את הארוחה לאנטרקוט, ובתוספת תשלום נוספת, לקנח בפנקייק ולהעלות את רף האושר של כולם.
בית הפנקייק המקורי בצפון
תחנת דלק בצומת בית זרזיר ובית לחם הגלילית, כביש 77
טלפון: 9533107 – 04

It ביסטרו
בתחילת השבוע הבא יתחילו להגיש לראשונה ב- It ביסטרו ההרצליאני, ארוחות צהרים עסקיות. הדיל החדש שישרת מן הסתם בעיקר את עובדי ההיי-טק מהסביבה, מציע ארוחות בשתי דרגות מחירים, 39 שקל ו-49 שקל, שנפתחות שתיהן במנה ראשונה של פוקצ'ה עם צלוחיות טאפס וסלט ירוק. את המנה העיקרית שלפיה נקבע המחיר אפשר לבחור מתוך שמונה סוגי פסטות, שלושה סלטים, או מתוך מבחר המנות הבשריות, שניצל וינאי ברוטב השף, כנפיים ברוטב צ'ילי ועוד, המוגשות עם שתי תוספות משתנות (תפוחי אדמה ובטטה ברוזמרין, פירה, צ'יפס, מבחר סוגי אורז).
במחיר הארוחה מקבלים גם שתיה קלה ובארוחה ב-49 שקל מקבלים גם בירה מהחבית או שתיה חמה.
וכן, יש טייק אווי למשרדים, למי שלא יכולים להיפרד מהמחשב אפילו כשרעב הצהרים תוקף אותם.
It ביסטרו
הגלים 5, בניין מרכזים הרצליה פיתוח
טלפון: 9577933/4 – 09