מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> מסעדות ברזילאיות -כתבה המסקרת אתה שף אומברטו טוקוס המוכר מהמסעדה הברזילאית קאזה דו ברזיל, הכתבה כוללת תמונות מתכונים ,קישור לאתר הבית ולמסעדות ברזילאיות נוספות.

שף בשקט עם אומברטו טוקוס מקאזה דו ברזיל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   אומברטו טוקוס נולד בברזיל למשפחת קצבים ומאז שהוא זוכר את עצמו החזיק שיפוד ביד. צליית בשר היא מבחינתו אמנות מקודשת וההנאה הגדולה של החיים, ועם הגישה הזאת הוא מטפל בבשר בקאזה דו ברזיל.

האלמנט הבולט ביותר במסעדת קאזה דו ברזיל הברזילאית שבאילת הוא גריל ה''אשפדון קוהידו'', גריל ענק שצולה שיפודים עצומים בסיבובים איטיים. ה''גאוצ'ו'' האחראי עליו הוא אומברטו טוקוס, נצר למשפחת קצבים ומומחה בצלייה בסגנון ברזילאי. במסעדה שנמצאת ליד מלון נובה ובדיוק מול משטרת אילת הוא מרגיש כמעט בבית. הכל שם ברזילאי, מהמוזיקה הלטינית, מופעי הקפוארה, תלבושות המלצרים ועד האוכל הברזילאי האותנטי, שכולל גם תבשילים ברזילאיים ביתיים מסורתיים כמו הפיג'ואדה (מתכון בהמשך) או הצ'ילי קון קרנה. כרטיס ביקור עם אומברטו טוקוס.

שם: אומברטו טוקוס

מסעדה: קאזה דו ברזיל, אילת.

עבודות קודמות: קוריצ'יבה פאראנה בברזיל.

לימודים: בברזיל, כדור שלישי במשפחת קצבים מהוללת.

סגנון בישול: ברזילאי, דרום אמריקאי

מנת דגל: פיגואדה.

לעולם לא אבשל: ''תחת איומים''.

חומרים אהובים: ''שמן זית, בשר טחון איכותי, עגבניות, ג'ינג'ר, מקלות וניל ובשררררררר איכותי''.

אוהב לאכול: ''בשר נא, ובכלל, כל מה שנעשה מחומרים איכותיים''.

השראה: ''שף בוניו פלאביו גאוצ'ו מקוריצ'יבה ברזיל''.

הקהל הישראלי: ''מבין יותר מאי פעם ורוצה לקבל איכות בתמורה לכספו. סקרן בטעמיו יותר ויותר''.

חלום: ''לצלות בשר במנגל ביתי ולראות את גמר המונדיאל בין ברזיל ל...ישראל''.


תבשיל פיג'ואדה

תבשיל הפיג'ואדה נחשב למאכל לאומי בברזיל ואין אמא ברזילאית שלא מתמחה בהכנה שלו. זהו תבשיל עממי שהכנתו נמשכת כ- 5 שעות.

מצרכים:
1 ק''ג שעועית שחורה (יש להשרות במים ללילה לפני השימוש)
250 גר' נקניק מעושן (רצוי קבנוס)
100 גר' חזה אווז מעושן חתוך דק
2 ראשי בצל קצוץ דק
2 ראשי שום טרי כתוש
7 עלי דפנה
2 ליטר מים
1כף שמן סויה

אופן הכנה:
1. שוטפים את השעועית היטב לאחר ההשריה.
2. מחממים את המים יחד עם השעועית עד לרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה מאוד. מבשלים עד שהשעועית מתרככת ולהקפיד לערבב מדי פעם (משך כשעתיים וחצי), לאחר התרככות השעועית מוסיפים את עלי הדפנה.
3. מטגנים במחבת משומנת מעט את חזה האווז. כאשר השומן של חזה האווז נמס, ממשיכים לטגן בו את הנקניק המעושן ולאחר מכן גם את הבצל והשום.
4. מוסיפים את ה''מטוגנים'' לסיר השעועית ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה נוספים.
5. מוסיפים מלח ופלפל בסוף הבישול לפני כיבוי האש.
6. ניתן להסמיך לפי הצורך על ידי הוספת קמח.


שיפודי אננס בננה וחלומי על גריל פחמים או בטוסטר אובן

מצרכים :
שני ראשי אננס טריים
4 בננות לא בשלות מדי (או ירוקות)
10 שיפודי עץ
2 כפות חמאה
4 כפות דבש

300 גר' גבינת חלומי

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבננות ופורסים אותם עבה.
2. מקלפים את האננס כך שהקליפה העבה מוסרת בזהירות כדי לא לעבד מהפרי היקר, לאחר מכן
3. חותכים את הפרי לקוביות עבות בגדלים זהים לקוביות הבננה.
4. חותכים את גבינת החלומי לקוביות קטנות יותר.
5. את שיפודי העץ משחילים במרכז כל פרי לסירוגין יחד עם החלומי ומכינים מס' שיפודים
6. מורחים את ממרח ה''חמאה ודבש'' על השיפודים עם מברשת.
7. צולים על אש גבוהה שמוכנה מראש (רצוי על גחלים) לכדקתיים.
8. מגישים חם רצוי עם קוקטייל.
9. מגישים חם על צלחת יחד עם משקה קאיפירנייה ברזילאי.