מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ין וינג במנהרת הזמן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   25 שנים קיימת ין ינג, המסעדה הסינית הראשונה של אהרוני, הייתם מאמינים? תחשבו מה קרה בחצי יובל האחרון, חיים יבין חתם על חוזה להגשת ''מבט'' בערוץ 1, שמעון פרס הוא יו''ר העבודה, שלמה ארצי ושלום חנוך הם שלאגר הקיץ. בקיצור, כל העולם השתנה לחלוטין, וין ינג עדיין שם. מזל שלפחות דבר אחד לא השתנה.

25 שנים קיימת ין ינג, המסעדה הסינית הראשונה של אהרוני. 25 שנים, הייתם מאמינים? תחשבו מה קרה בחצי יובל האחרון ולאן הגענו. חיים יבין חתם החודש על חוזה להגשת ''מבט'' בערוץ הראשון, שמעון פרס הוא יו''ר העבודה, שלמה ארצי ושלום חנוך הם השלאגר בקיץ הנוכחי, ובקיצור, כל העולם השתנה לחלוטין, וין ינג עדיין שם. מזל שלפחות דבר אחד לא השתנה.

אז הלכנו לאכול צהרים בין-ינג. בזמן שחיפשנו חניה באזור שדרות רוטשילד, התווכחנו מי יותר שווה, תיסלם או בנזין (נראה לנו שזו דאחקת הרטרו האחרונה שנשחיל בכתבה זו, כי יש גבול. אלא אם כן לא נתאפק). עלינו במדרגות הכניסה וצלצלנו בפעמון הדלת האדומה.

לא יאומן. זה באמת לא השתנה. אותם קירות אדומים בוהקים, אותה קונסטרוקצית דרקונים מוזהבים על התקרה, אותם ציורי דרקונים על החלונות, אותו חיוך, אותה בלורית שיער (סליחה, הבטחנו להפסיק עם הדאחקות) ולמרבה השמחה, אותו אוכל סיני מענג שזכרנו מהתקופה בה ין-ינג היתה זו שקבעה את הסטנדרטים הגסטרונומיים בעיר.

לפתיחה נחתו על השולחן שלושה מיני סלטים: סלט וייטנאמי נפלא שטעמיו הבולטים היו נענע, צנון ושבבי שום קלוי, סלט מרענן של נתחי עוף ופלחי ליצ'י, וסלט כרוב עם סויה ושומשום. יחד עם קנקן תה ירוק, זו היתה פתיחה מרעננת וטעימה.

לאחר מכן הגיעה צלחת עמוסה בכיסונים שונים: וון טון מטוגן במילוי עוף, כיסונים מאודים עם עוף, כיסונים עם ירקות. הכל לוהט ופריך, ונורא טעים.

לקחנו אוויר, לגמנו מהתה הירוק והנה בא המרק. מרק טום יאם עם פירות ים שהיה פשוט נפלא. נוזל חמצמץ ועתיר טעמים בתוכו צפו פירות ים, שרימפס, קלמארי ומולים, שטופלו להפליא והיו פריכים ועסיסיים. ביקשנו את המרק פחות חריף מבדרך כלל וכך הוא הגיע. מנה מענגת.

בעיקריות התפרענו עם מגוון טעמים. שתיים ממנות הדגל של המסעדה בכל שנותיה: מנת בקר וחצילים ומנת ברווז בשום ודבש, שתי מנות שלמרות החששות הפוסט-נוסטלגיים שמרו על רמתן הגבוהה והיו מצוינות. מנת עוף באגוזי קשיו היתה עסיסית וטעימה, מנת ברוקולי בשום היתה נהדרת ומנת קלמארי עם שום היתה מפתיעה וטעימה. יחד עם פנכות האורז המטוגן והלגימות התכופות מקנקן התה הירוק היתה זו השתוללות כיפית של טעמים עזים אותם כבר כמעט שכחנו, ושמחנו להיווכח שלא נס ליחם (דן כנר, זוכרים? לא יכולנו להתאפק מלהשחיל עוד דאחקת רטרו).

לא ויתרנו על ליצ'י צונן ועל הפקאנים המסוכרים, המנות האחרונות הקלאסיות של המסעדה, ובנוסף צ'ופרנו במנה אחרונה די חדשה, מעדן חלב קוקוס בשמנת מתוקה ופירות יער. טעים. טעים מאד אפילו.

לא זול במיוחד בין ינג אבל גם לא מוגזם. מחירי ארוחות עסקיות נעים בין 55 ל- 75 שקל לאדם וכוללות מתאבנים, מנה ראשונה ומנה עיקרית. ארוחות נודלס יעלו כ- 45 – 50 שקל. בתפריט הראשי נעים מחירי העיקריות בטווח שבין 59 – 79 שקל, והראשונות יעלו 18 – 35 שקל כך שארוחת א-לה-קארט לזוג בערב תעלה כ- 250 שקל בממוצע.

נעים לדעת שיש דברים טובים שלא משתנים, בין אם זו מסעדה סינית מצוינת ובין אם אלו שלום חנוך ושלמה ארצי (לגבי חיים יבין תנו לנו לחשוב על זה קצת, בסדר?). מומלץ.

ין ינג
שד' רוטשילד 64 תל אביב
טלפון: 5604121 – 03 או 5606833 – 03