פרי ימי הנה הבאתי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  לפחות על פי המיתוסים של הדייגים, ימי סערה הם הימים בהם נלכדים ברשת הדגים ופירות הים המיוחדים ובהם הכי מעניין במסעדות הדגים. אז נכון שהסערות החורפיות רחוקות מאיתנו, אבל אולי הסערות הפוליטיות מפצות. ההוכחה לפניכם. ארבע מנות מומלצות של פירות ים.

ארבע ארוחות מומלצות של פירות ים

אושן בר פירות ים
מי שבאמת אוהב פירות ים ירגיש במסעדת ה- Ocean בר פירות ים ההרצליאנית כמו בלונה פארק. אפשר לטעום שם דגים ופירות ים מכל העולם, מנות מיוחדות כמו מרק סרטנים עם עגבניות מיובשות ושמנת או מולים שחורים צלויים בתנור ברוטב רוקפור ופרמזן. מנות מקוריות, ייחודיות ומרגשות. הסיבה נעוצה כנראה באהבה חסרת הגבולות של בעל המסעדה, ירון לוי, לתחום (הוא עצמו חובב מסעדות לא קטן וחובב דגים ופירות ים עוד יותר גדול) וברזומה המפואר של איאד אכברי, השף, שעבד בשורה ארוכה של מסעדות גורמה בארץ לפני שהגיע לזו.
'ארוחת פירות הים הגדולה בישראל' שמוגשת במקום, היא בכלל סיבה למסיבה: 3.3 קילו של פירות ים מוגשים במהלכה, מבושלים ביין, צלויים בגריל, מוקפצים או שלוקים. היא מיועדת לארבעה סועדים וכוללת ארבע מנות פתיחה לבחירה, חמש מנות עיקריות עצומות ויין איכותי לליווי האוכל או 4 שוטים של וודקה סמירנוף. מחירה לארבעה סועדים – 799 שקל.
אם אתם מחפשים דרך צנועה יותר לספק את תשוקתכם לשרימפס, מוצעות בשבועיים הקרובים שתי מנות מיוחדות: שרימפס פנקו (42 שקל) ושרימפס ברוטב חרדל (78 שקל).
Ocean בר פירות ים
משכית 30, הרצליה
טלפון: 9511219 – 09

פסטיס
הבויאבז, מרק הדגים הפרובנסלי הארגמני, הוא המנה שהפכה את מסעדת פסטיס למפורסמת. אבל בעצם יש במסעדה הזאת הרבה יותר מבויאבז. זהו ביסטרו צרפתי קלאסי, שמגיש אוכל מהמטבח הפרובנסלי בהשפעות ים תיכוניות ומתמחה בדגים ופירות ים. המיקום על שדרות רוטשילד הרחבות והירוקות יוצר אשליה של חו''ל, ובערב, כשהרחובות מסביב חשוכים ועל כל השולחנות דולקים נרות, זוהי אחת המסעדות הרומנטיות בת''א.
התפריט משופע במנות של פירות ים, אבל אם כבר רומנטיקה (ופירות ים ידועים כמעוררים מינית), מומלץ ללכת על מחבת פירות הים לשניים, עם שרימפס, קלמרי, מולים וסרטנים כחולים ברוטב יין לבן, לשבת אחד מול השניה כשביניכם רק המחבת והנר, לדוג שרימפסים ולהאכיל זה את זה במולים, ולסיום, לטבול בהנאה פיסות של באגט ברוטב המצוין. זה מה שנקרא דייט.
פסטיס
שד' רוטשילד 73, פינת מזא''ה, תל אביב
טלפון: 5250773 – 03, 6290964 – 03


הצדף
הצדף היא מסעדת דגים מהסוג שעובד בשיטת הכל כלול. כלומר, כל מי שמזמין מנה עיקרית (ומשלם לפי המנה שהזמין) מקבל באותו המחיר גם מבחר מזטים לשולחן. התפריט של הצדף כולל גם מנות בשריות, מנות צמחוניות וסושי, אבל אנחנו פה בשביל פירות הים, כמו גם רוב לקוחות המסעדה.
'חגיגת צדף', המנה הזוגית המומלצת של המסעדה, היא המנה להזמין במסעדת הצדף, והיא כוללת חמש מנות של פירות ים סרטנים, שרימפס, קלמרי, ראשי קלמרי ומולים, המוגשות כל אחת בכלי נפרד וברוטב שונה, כמו למשל שום ויין לבן, שמן זית ועשבי תיבול או רוטב שמנת, רוקפור ועירית.
הצדף
יוסף ספיר 2, פינת משה דיין מערב , מערב ראשון, ראשון לציון
טלפון: 9627111 – 03

אלגונקווין
באלגונקווין, המסעדה שלהם, הגשימו רלי שולמן ובעלה, צביקה, את החלום של לא מעט ישראלים. בתוך ביתם הפרטי, בקומת הכניסה המרווחת ובשני חדרים המיועדים במיוחד לכך, הם מנהלים מדי ערב מסעדה כפרית ורומנטית, שנראית כאילו יצאה הישר מתשדיר תיירות צרפתי. את הבית בנה צביקה ואת האוכל מבשלת רלי, ושניהם עושים את מלאכתם בהצטיינות יתרה. התפריט כולל מנות בשר, דגים וירקות צרפתיות מסורתיות, ומבחר לא גדול אבל משובח של מנות פירות ים קלאסיות, כמו שרימפס בחמאה ויין.
אלגונקווין
משק 21 מושב בניה
טלפון: 9421044 – 08

לחם בשר הרצליה אירועים חדש