שף בשקט עם אילן סיבוני מדארנא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   מסעדת דארנא הירושלמית נפתחה בדיוק בחמישה בנובמבר 1995, יום הירצחו של יצחק רבין. אילן סיבוני, השף והבעלים שחוגג בקרוב 10 שנים למסעדה שלו, עדיין מחכה לשלום. כרטיס ביקור עם אילן סיבוני ממסעדת דארנא.

דארנא במרוקאית פירושו הבית שלנו והברכה המקובלת במרוקאית היא דארנא דרכום שפירושה: ''שיהיה ביתנו ביתכם''. ביקור ב''בית'' של אילן סיבוני היא חוויה קסומה שמזכירה מסע לתוך אגדות אלף לילה ולילה, מרגע שחוצים את סף הדלת פנימה ועד שיוצאים ממנה חזרה למציאות. כרטיס ביקור עם אילן סיבוני, השף שמרגיש כאילו כל לקוח של דארנא הוא אורח בביתו הפרטי.

שם: סיבוני אילן.

מסעדה: דארנא.

עבודות קודמות: ''מסעדת הצריף האגדתית בירושלים ומסעדת הסינמטק בירושלים''.

לימודים: ''בית ספר לבישול מרוקאני בארמון המלך ברבט''.

סגנון בישול: ''מרוקני אותנטי כשר למהדרין''.

מנת דגל: ''פסטייה פסייה''.

לעולם לא אבשל: ''רגל קרושה''.

חומרים אהובים: ''עשבי תיבול טריים, דגים המגיעים הישר מרשת הדייג''.

אוהב לאכול: ''כל מאכלי העמים השוכנים סביב הים התיכון''.

השראה: ''אשתי''.

הקהל הישראלי: ''פתוח, מגיב, יצירתי ומוכן לנסות דברים חדשים. אוהב את החיים''.

חלום: ''וגר זאב עם כבש''.

בשר טלה עם כמהין
חומרים:
2 קילוגרם כתף טלה פרוסים לפרוסות ברוחב 3 סנטימטר (כולל העצם במרכז)
2 קילוגרם פטריות terrfass (כמהין מרוקאיות שאפשר לקנות בשוק בבאר שבע בתקופת פסח או להשיג בקופסאות שימורים ביבוא ממרוקו), מקולפות ושטופות היטב במים זורמים (כדי להוציא את כל החול שנדבק אליהן)
2 כפיות זעפרן
חצי כפית פלפל לבן
חצי כוס שמן
2 כוסות מים
מלח

אופן ההכנה:
1. בסיר עם שמן מניחים את הבשר, מוסיפים את הזעפרן והפלפל ומטגנים מכל הצדדים עד שהבשר מקבל צבע זהוב.
2. מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות בסיר עם מכסה. מדי פעם מנענעים את הסיר למניעת הדבקות.
3. מסירים את המכסה ומוסיפים את פטריות הכמהין. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות נוספות.
4. מגישים חם ליד אורז לבן עם שקדים קלופים ומטוגנים.

דארנא
הורקנוס 3, ירושלים
טלפון: 6245406 – 02

B2