שף בשקט עם מורן לידור מביסטרו 56


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

      מורן לידור, השף של ביסטרו 56, הוא איש מצחיק. הכל משעשע אותו ועם הלך הרוח הזה הוא גם נכנס למטבח. אולי זו פשוט גישה בריאה לחיים, אולי נטייה גנטית. מה שבטוח הוא שהנוף הנשקף לעיניו במשך כל יום העבודה, הישר למרינה של הרצליה ולים הפתוח, לא מזיק לאופטימיות.

מורן לידור, השף של ביסטרו 56, יודע שבאוכל כמו בסקס, הדבר הכי חשוב הוא הדמיון. כרטיס ביקור עם שף אוטודידקט שמבשל בסגנון חופשי ומקבל השראה מהחיים. מה יותר מזה?

שם: מורן לידור.

מסעדה: ביסטרו 56 (ארנה הרצליה).

עבודות קודמות: ''ימה הרצליה, בליני נווה צדק''.

לימודים: ''אוטודידקט בעיקר. ספרים והתנסויות לצד שפים מובילים (חיים כהן, איל לביא)''.

סגנון בישול: ''פרי-סטייל. תלוי מה העונה ואת מי אני רוצה להאכיל''.

מנת דגל: ''סביח מודרני עם גרניטה עמבה ,לחמה בעג'ין עם סורבה רימונים חמצמץ, המבורגר פיצוחים וחציל קלוי''.

לעולם לא אבשל: ''תחת איומים''.

חומרים אהובים: ''טחינה, חציל, סילאן, שוקולד מריר אבל בעיקר דמיון מפותח''.

אוהב לאכול: ''מה שמכינים לי מאהבה''.

השראה: ''החיים''.

הקהל הישראלי: ''יודע לדרוש מה שהוא רוצה ויודע לפרגן. אוהב שמפתיעים אותו ומאד מגוון בהעדפותיו''.

חלום: ''עולם בלי אגו''.

אתר הבית של השף מורן לידור : www.moranlidor.com


מתכון להמבורגר פיצוחים

חומרים:

קילו בשר המבורגר טחון
20 גרם אגוזי לוז/פקאן קלויים קצוצים
30 גרם צנובר קלוי
25 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים
5 גרגרי כוסברה קלויים טחונים
100 גרם חציל קלוי קצוץ


אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים יחד ומכדררים לקציצות במשקל 250 גרם כל אחת.
2. מעלים על האש וצולים לדרגת מדיום. בתאבון!


ביסטרו 56
קניון ארנה, מרינה הרצליה פיתוח
טלפון: 9565181 – 09


B2