וילה פולק - נוסטלגיה למנה ראשונה...


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ברגע שדרכו רגלינו על המרצפות המעוטרות של ''וילה פולק'' נישא בן-זוגי על גלי הנוסטלגיה. ''זה כמו שהיה בבית של סבא מנחם וסבתא שושנה, וגם אצלם צמח כזה אקליפטוס!'' ואכן, הסבים הנ''ל נמנו על ראשוני המתיישבים בתל-אביב, כמו האדון פולק, שעלה מליטא לפני מאה שנה והקים לעצמו את וילת הגן הזו, שהיתה הבית הראשון ב''אחוזת בית''.
הבעלים הנוכחיים של וילה פולק, שעברה מאז לא-מעט גלגולים, השכילו לשחזר ולשמר את הצביון המקורי של המקום: בית דו-קומתי עם מרפסת סגורה, אליו צמודה חצר גדולה שבה צומחים אקליפטוסים ענקיים, וביניהם מפוזרים שולחנות עץ בגדלים שונים, המאפשרים ישיבה בהרכבים מגוונים, מזוג ועד ארוחה רבת משתתפים. בחלקה האחורי של החצר שוחזר ה''גאזיבו'' המתומן, שיא הפינוק של אז, המשמש כיום סועדים המבקשים פינה אינטימית יותר.

העיקרון של שימוש במה שקיים בשטח ושדרוגו הוא גם הקו המנחה במטבח, המוגדר כ''בר ים-תיכוני''. השף לוקח חומרים מקומיים ועונתיים, ורוקח מהם מנות לא שגרתיות. כך, למשל, שתי המנות הראשונות שלנו: הוא, כמחווה לחצילים המופלאים של סבתא שושנה עליה השלום, הזמין לביבות חצילים, ואני, בהמלצת המלצרית, בחרתי ב''רול גבינת עיזים''. הלביבות היו מפתיעות- מוצר פשוט, שלא לומר פושטי, כמו חציל, הפך ללביבות עזות-טעם, כשניחוח הקליה של החציל מתמזג עם טעמיהן של גבינות פטה ופרמזן. ה''רול'' התגלה כשני אגרולים שמנמנים, שעטיפתם המתפצפצת סגרה על מלית משובחת על בסיס גבינת עיזים. בהתאם למצאי העונתי, מוגשת כעת מנה זו עם תאנים, שיהפכו או-טו-טו לאגסים. עוד ניתן למצוא באגף המנות הראשונות, שמחירן כ35-ש''ח, פטה כבד עוף ומספר סלטים בצירופים מעניינים.

ה''טאצ' '' המקורי נשמר גם במנות העיקריות. הוא, שמוכן לנדוד עד קצווי הארץ בשביל מנת קבב מוצלחת, שמח לגלות מנה זאת בתפריט. נו באמת, זה מנה למסעדה? כשאפשר לאכול קבב בכל חומוסיה ממוצעת? אז זהו, שלא. כי הקבב של וילה פולק הוא קציצות קטנות ועסיסיות של בשר טלה,שכפי שהוא הגדיר אותן ''מרגישים בהן את הבשר, בלי עיבוד מיותר שמכסה על הטעם''. גם האורז שנבחר ללוות אותן היה בעל טעם מיוחד, בזכות השילוב בין אורז לבן ואורז פרא.
אבל גולת הכותרת, לדעתי, היתה המנה שלי, שעל פניו נראתה כמו שילוב מופרך למדי של מרכיבים: פילה דניס במעטפת קדאיף, מוגש עם רוטב שמנת, כרישה ותירס. בפועל היתה זו מנה ששילבה להפליא טעמים וניגודים – הבשרניות של הדניס עם פריכות האטריות הדקיקות, כשכל זה מונח על רוטב קטיפתי מנוקד בגרגרי תירס ומעוטר בטבעות בצל מטוגן.
עוד מוצעים מאגף הים מוסר בפסטו וכן מנות של פירות ים. לשוחרי הבשר והעוף למיניהם מציע התפריט שוק אווז בשזיפים, מדליוני פילה על מצע בטטות או סטייק אנטרקוט ברוטב יין. הצמחונים מוזמנים לרביולי בטטות ברוטב שמנת. מחירי המנות נעים מ52- ש''ח לרביולי, דרך 60-75 ש''ח למנות דג, אווז או קבב, ועד 92 ש''ח למדליוני הפילה. לקראת החורף מבטיחים לכלול בהיצע גם נזידים ותבשילי קדרה.

בינתיים הלכה המסעדה והתמלאה, במה שנראה כקהל בוגר יחסית, שכבר טעם דבר או שניים בחיים ובשל להתנסויות חדשות. עם זאת, ניתן ליהנות מיפי המקום וטעמיו גם בגירסה קלילה יותר, במסגרת ארוחות הבוקר המוגשות במקום, בתפריט העסקי של שעות הצהריים,
או במזנון החופשי המוגש בימי שישי ושבת מהבוקר עד 13.00 בצהריים.

דווקא המנות האחרונות, הגם שהיו טעימות, לא המריאו. ואולי האשמה היא בנו, שהלכנו על בטוח – פונדנט שוקולד בלגי חם עם גלידה בשבילי, ומוס וניל ברוטב פסיפלורה בשבילו,
במקום לנסות מנה יצירתית יותר, כמו טארט פיסטוקים ופירות יער. אבל כבר היינו בשלב שבו שום דבר כבר לא יכול היה לקלקל לנו את ההנאה.

וכשקמנו סוף סוף לצאת אל הלילה/ אז סבא מנחם קרץ מלמעלה/ וסבתא שושנה חייכה לה בנחת/ איך גמרנו יפה את הכל בצלחת.


וילה פולק
רח' אחד העם 20
תל-אביב
טלפון : 03-5166569
פתוח כל יום מ 9:00 עד הלקוח האחרון