מיקה, מיקה, מי כמוך


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    מיקה היא אחת המסעדות הטובות בתל אביב ומהמשתתפות הבכירות בפסטיבל הלבן. אם עוד לא ביקרתם בה, כמו שרון ודני, השבוע יש לכם הזדמנות מצוינת להשלים חורים בהשכלה הקולינרית. המבקרים יצאו ממנה נפעמים.

אזהרה: כתבה זו עמוסה בסופרלטיבים. לא התכוונו, אבל ככה יצא.

נתחיל מהסוף. כשיצאנו ממסעדת ''מיקה'' שאלנו את עצמנו איך בזבזנו שמונה שנים מחיינו ולא אכלנו עד כה במסעדה המצטיינת הזו, אשר דומה שנוצרה בדיוק, אבל בדיוק בשבילנו. ''שמונה שנים המסעדה הזו קיימת, ורק היום אכלנו בה. איזה בזבוז!'' מלמלנו לעצמנו בעודנו פוסעים לכיוון החניון הסמוך.

ולמה המסעדה הזו נוצרה בדיוק בשבילנו? כי יש בה את כל המרכיבים שאנחנו הכי אוהבים: קודם כל, היא מעוצבת כמסעדה ניו-יורקית יפהפייה (העיר האהובה עלינו ביותר). שנית, יש באוכל שלה השפעה יפנית דומיננטית מאד (ואוכל יפני הוא אחד מהפייבוריטים שלנו). חוץ מזה, שירות יעיל ונעים, מוסיקת רקע טובה, אוכל נפלא (כפי שיפורט בהמשך) ואותו דבר חמקמק שאינו ניתן להסבר, אשר יוצר שלם שגדול מסך חלקיו והופך את ''מיקה'' לאחת המסעדות הטובות בארץ, לדעתנו כמובן.

אז מה אכלנו? לחימום הקנה והוושט שתינו מרגריטות קפואות ומרעננות יחד עם אדממה – פולי סויה חמימים עליהם בזוק מלח גס. כל זה תוך שאנו סוקרים את החלל המרווח של המסעדה ומתפעלים מהעיצוב ומהתחושה של מנהטן בלב תל אביב.

לפתיחה הוגשו לנו שלוש מנות ראשונות מופתיות. מנה מדהימה של טונה צרובה עם אטריות סומן ופרוסות דקיקות של אבוקדו, מנה של חצילים מאודים ברוטב סויה עם גבינה כחולה, וסלט מדויק ומרענן של עלי ארוגולה, פטריות ופיסות גבינת עזים בטמפורה. כאמור, לא יכלה להיות פתיחה טובה יותר.

חשבנו שזהו, אפשר לפרוש בשיא, אולם אז הגיעו המנות העיקריות. ואילו עיקריות. אוסובוקו טלה ברוטב חמישה תבלינים על מצע פירה תפוחי אדמה עם אספרגוס טרי ואנדיב, שבשר הטלה שלו פשוט התפורר מן העצם ועושר הטעמים היה מסחרר. המנה השנייה היתה מנת שיפודי לוקוס עם שרימפס, סקאלופס ופטריות יער מוקפצות עם בוק צ'וי (מעין תרד מאודה). להתעלף.

לשלב המנות האחרונות הגענו מובסים ולכן התחלקנו במנה אחת, טארט פסיפלורה בזיגוג סוכר שרוף עם כדור סורבה מנגו, כשהכל צף ברוטב פירות יער. מנה נפלאה. שני ספלוני אספרסו סיימו את אחת הארוחות המשובחות שאכלנו בשנים האחרונות.

כ- 400 שקל, כולל משקאות (אך לא כולל טיפ למלצרית היעילה והאדיבה) עולה ארוחה כזו, אך התפריט המגוון מציע אפשרויות רבות נוספות, החל מתפריט סושי ענק ומגוון וכלה בתפריטי קיץ בעלות של 78 שקל לאדם ממבחר מנות ראשונות ועיקריות.
התפריט הרגיל כולל מנות ראשונות בטווח שבין 36 – 46 שקל, ומנות עיקריות במחירים שנעים בין 73 שקל ל- 115 שקל. לאור התמורה ואיכות חומרי הגלם אין ספק שמדובר במחירים הגיוניים ביותר. מומלץ בחום!

מיקה
מונטיפיורי 27, תל-אביב
טלפון:

מסעדת מיקה משתתפת בפסטיבל חגיגות בלבן לציון שנה לעיר הלבנה בין התאריכים 23/6-2/7 ומציעה לקהל תפריט ליחיד ב-75 שקל.