שף בשקט עם חי דוד מתהל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   הוא מעריץ את ג'ימי אוליבר ואת יונתן רושפלד. מעריך את מפעלו של ישראל אהרוני ומת על אוכל ספרדי, ''כי הוא ים תיכוני כמונו, אבל גם אירופאי ומתוחכם''. כרטיס ביקור עם השף חי דוד, מתהל.

הוא רק בן 27 ועד לפני שלוש שנים עוד טייל בארצות הברית ועבד בעבודות זמניות כשליח ומרכיב רהיטים. עד שיום אחד סיפר לו חבר על קורס הבישול של משרד העבודה ותדמור, שבו אפשר ללמוד ולקבל משכורת. מה יכול להיות רע, חשב חי דוד, ''יאללה, נלך ללמוד להקפיץ עוף''. אבל עם הלימודים גילה עוד כמה מנות וסגנונות בישול ו''תפס רעב''.


שם: חי (שם פרטי) דוד (משפחה).

מסעדה : תהל.

עבודות קודמות: יועזר בר-יין.

לימודים: תדמור.

סגנון בישול: ספרדי, צרפתי.

מנת הדגל: זרזואלה ורדה – קדירת פירות ים עם עשבי תיבול.

לעולם לא אבשל: לא קיים.

השראה: ''אהרוני, שאול אברון, וג'ימי אוליבר, השף הערום, שיודע להכין אוכל טוב מפרודוקטים פשוטים. הוא יודע להכין המון מכלום וזו גדולה בעיני''.

חומרים אהובים: ''ג'ינג'ר, אנטריקוט, ציר בקר''.

כלי מטבח אהובים: ''מחבתות''.

אוהב לאכול ב: ''רוני פול''.

הקהל הישראלי: ''צועד לכיוון הנכון – עובר תהליך''.

חלום:'' לעבוד לצד הגדולים ביותר, כמו ישראל אהרוני (''ספר הבישול הראשון שהיה לי בחיים הוא שלו'') ויונתן רושפלד שהוא לדעתי גאון. יצא לי לעבוד לצדו פעמיים וזה היה מרגש. הוא שף עם חזון''.


קרוקטים גבינת צאן

החומרים הדרושים:

800 גרם תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה
200 גרם גבינת עזים (יפעז)
250 גרם קמח
13 גרם מלח
2 גרם פלפל לבן
1 חלמון ביצה
מעט גבינת פרמזן מגוררת
עירית קצוצה

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה, מקלפים בעודם חמים, טוחנים ומצננים.
2. מוסיפים לתפוחי האדמה את גבינת העזים ומנפים פנימה את הקמח והמלח.
3. מוסיפים את החלמון ומעבדים את התערובת עד שהופכת לאחידה ואוורירית.
4. מגלגלים לצינורות בקוטר 2-3 סנטימטר וחותכים לקרוקטים באורך 3 סנטימטר.
5. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה, מסננים את השמן העודף ומניחים בצלחת הגשה.
6. יוצקים מעל הצלחת את הרוטב ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת ועירית קצוצה.

קרם פלפל ובשר סרטנים

החומרים הדרושים:

100 גרם קמח
150 גרם חמאה
150 גרם בשר סרטנים (אפשרי)
8-10 שיני שום כתושות
25 גרם מלח
מעט צ'ילי
2.25 ליטר שמנת מתוקה
מעט אגוז מוסקט
4 גמבות גדולות
מעט יין לבן

אופן ההכנה:

1. בסיר על אש נמוכה יוצרים רביכה מהקמח, החמאה ובשר הסרטנים.
2. מוסיפים שום, מלח, צ'ילי ואגוז מוסקט.
3. מוסיפים מעט יין לבן למיצוי טעמים ומעבירים למעבד מזון.
4. מטגנים את הגמבות שלמות ומקלפים אותן. מוציאים מהן את הגרעינים.
5. טוחנים יחד עם הרביכה עד להיווצרות מחית אחידה.
6. מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

תהל
נחלת בנימין 30, תל אביב
טלפון 5168410 – 03

B2