מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

תרופת הפלא של אמא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   באחת עשרה וחצי בבוקר, אחרי ביקור אצל הרופאה, שתי כפיות סירופ אקמולי ושנת בוקר, ליה מתאוששת וחוזרת לעצמה. ''אמא, משעמם לי! משעמם לי! תשחקי אתי''. מה יותר כיף מלאפות יחד עוגיות? מתכון לעוגיות מבצק שילדים יכולים להכין לבד וללוש לנצח.

רבע לשמונה בבוקר באמצע השבוע והבית על טורים גבוהים. ''תנעל כבר את נעלי ההתעמלות שלך'', מסנן אבא לכיוונו של נדב שמסתובב בין חדרי הבית הלום שינה, לא ממש זוכר איפה הוא ומה הוא אמור לעשות. ''אנחנו כבר מאחרים לבית ספר''. אמא במטבח מכניסה את הכלים למדיח, אוספת שאריות מארוחת הבוקר ורצה לחדר השינה לטאץ' אחרון של איפור. על המיטה הזוגית מכורבלת ליה, בוהה בה בעיניים מזוגגות. אמא עם נעל אחת על הרגל ושניה ביד וליפסטיק ביד השניה קולטת אותה ועוצרת. זה לא מנבא טובות המבט המנצנץ הזה, היא חושבת ותוך כדי מגלגלת בראש את פגישות הבוקר ואת הדד-ליין של הצהרים. ליה לוחשת בקול צרוד, ''אמא, אני חושבת שיש לי סחרחורת''. יד על המצח שלה וכל הקלפים נטרפים. הילדה בוערת. אין מצב לגן ובתזמון כזה גם לא לבייבי סיטר.
''אוי ואבוי, אנחנו הולכות לרופאה''.

אחת עשרה וחצי בבוקר, אחרי ביקור אצל הרופאה (''ויראלי. בעוד יומיים זה יעבור''), שתי כפיות של סירופ אקמולי ושנת בוקר, ליה מתאוששת וחוזרת לעצמה. ''אמא, משעמם לי! משעמם לי! תשחקי אתי''.
''רוצה לעשות עוגיות של חיות''?

מתכון לעוגיות של חיות (או כל צורה אחרת) מבצק שילדים יכולים להכין לבד וללוש לנצח:

החומרים:
ביצה אחת
חבילת מרגרינה בלו-בנד רגילה
כוס סוכר (אפשר גם סוכר חום)
כפית תמצית וניל
2-3 כוסות קמח לבן או מלא

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים עם הידיים את המרגרינה והסוכר. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערב עד שהופך לבצק. אם צריך, מוסיפים קמח עד שהבצק לא דביק ונוח לעבודה.
2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעלה בעובי 3-5 מילימטרים.
3. בעזרת פורמות (או צורות פלסטיק פשוטות שקונים בשווקים ליצירת צורות של חיות מבוץ), יוצרים צורות. מדי פעם מקמחים את הפורמה כדי למנוע הידבקות.
4. אפשר להמשיך ולשכלל את העוגיות וליצור להם אף, עיניים, סיכות לשיער, בלונים ועוד.
5. מסדרים את חיות הבצק על נייר אפייה ואופים בחום של 160-170 מעלות במשך כעשרים דקות או עד שמזהיב. מצננים מעט ומוציאים מהתבנית.