קסם המזרח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

        את מטעמי התאומות הקימו מישלין ומאי לוי, שגדלו בלבנון. את דוד חביב הקים סבא יוסי שעלה מעיראק. בטרבין אפשר לאכול בישיבה על מחצלות כמו בסיני ובחומוס חסוני מגישים את אחד החומוסים הטובים ביפו. ארבע מסעדות אתניות, כל אחת והסיפור שלה.

אין כמו עלי גפן ממולאים, סמבוסק או לחמה בעג'ין מנוקד בבשר כבש כדי לייצר חווית אכילה אותנטית ומלהיבה, ולא חשוב אם הדרך למסעדה שמגישה אותם עוברת בין נופים גליליים או ברחובות עירוניים מפוייחים.

מטעמי התאומות
את המסעדה הזו שהפכה לציון דרך למטיילי הגליל, פתחו שתי האחיות התאומות מישלין ומאי לוי, (היום מישלין אסאו ומאי להט), בשנת 1986 כקונדיטוריה לעוגיות מזרחיות. בהמשך החלו למכור מאפים בשריים קפואים לרשתות שיווק ואחרי כעשר שנים החלו להגיש ארוחות גם לקבוצות בהזמנה מראש בלבד. אבל הלקוחות לא ויתרו וזמן קצר אחר כך, בעקבות לחץ הקהל, פתחו אסאו ולהט את מטעמי התאומות. מאז הן שם, בלב הגליל הירוק, מבשלות מאכלים לבנוניים מסורתיים שלמדו להכין בילדותן בלבנון, כמו לחמה בעג'ין, ממולאים, סמבוסק חומוס או אורז עם שקדים.
יש באוכל שלהן, המיוצר כולו מחומרים טבעיים ומקומיים, ניחוח של פעם וטעם שאי אפשר לזייף.
התפריט גדול ועשיר, יש תפריט עסקי ב-58 שקל או ב-90 שקל לארוחה מלאה בת שלוש מנות ויש ארוחות בוקר. ניתן גם להזמין את המקום לאירוע או לארוחה קבוצתית, בתאום מראש (עד 150 איש).
כשר.

עוף ברימונים של מטעמי התאומות:
חומרים:
4 כרעיים של עוף
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות
5 כפות אגוזי מלך טחונים דק
¾ כוס רוטב רימונים
כוס מים
מלח ובהרת לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הכרעיים בשמן משני הצדדים ומוציאים מהסיר.
2. במקומן מכניסים לשמן את הבצל ומטגנים עד שמזהיב.
3. בין שכבות בצל מניחים את הכרעיים ומוסיפים את האגוזים.
4. יוצקים על הכל את רוטב הרימונים ומוסיפים את המים, המלח והבהרת.
5. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה.


מטעמי התאומות- המסעדה סגורה

טרבין
בטרבין ההרצליאנית יושבים ממש כמו בטרבין שבסיני, על מחצלות, מרבצים וכסאות נמוכים או ליד שולחנות רגילים בגלריה השקטה. כמו החוף המצרי שעל שמו היא נקראת, גם פה תמצאו בעיקר שאנטי, אי שקט ונינוח בלב מרכז ההיי-טק הסואן שבחוץ.
התפריט הכשר הוא תפריט של קפה מסעדה, כך שאפשר להיכנס לשאנטי שם על סנדביץ' ולימונדה ואולי שקשוקה ותה מתוק, או לחילופין ללכת על ארוחת דגים בת שלוש מנות מלווה ביין.
בימי שלישי מתקיימים במקום ערבי קריוקי.
ניתן לקיים במקום אירועים מיוחדים וחווייתיים, לקבוצות של עד 150 איש.

טרבין
ברקת 5, הרצליה פיתוח
טלפון: 09-9562117

דוד חביב
עוד בעיראק היה סבא יוסי חביב מסתובב בחוצות העיר עם עגלת שיפודים. כשעלה ארצה, לפני למעלה מחמישים שנה, שכלל את העסק ופתח מסעדה ביתית, אחת משלוש המסעדות הראשונות בשכונת התקווה. עד היום זהו מקום אינטימי ועממי בלב השוק המפורסם של השכונה ומגישים בו את התבשילים העירקיים של אמא מזל: קובות במרקים, מעיים ממולאים, בשרים על האש, בשר עם שעועית ירוקה ועוד. בימי רביעי מוגשת מנה מיוחד – יפרא, שהם עלי גפן ממולאים.

דוד חביב
המבשר 19, שכונת התקווה, תל אביב
טלפון 6870743 – 03

חומוס חסוני
בכל פינת רחוב ביפו ניצבת חומוסיה, ולכל אחת קהל המעריצים שלה. גם לחומוס חסוני יש את הנאמנים שלו, שבשבילם רק החומוס שלו הוא החומוס האמיתי. זהו מקום עממי, שאפשר לצאת ממנו מתפקעים בפחות מ-25 שקלים, ואפשר גם לקנות חומוס הביתה, במשקל.
התפריט כולל גם סלטים ערביים כמו מטבוחה, טחינה, חומוס עם בשר, עם פטריות, עם צנוברים וקובה.
החניה חופשית.

חומוס חסוני
בן צבי 35 פינת שלבים, תל אביב
טלפון 5184246 – 03


B2