מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> כתבה המסקרת 4 מסעדות ,אסיתיות, דגים, איטלקי וביתיות. מסעדות ביתיות יש בשפע.

צדק צדק תרדוף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    לא שהיינו צריכים פסטיבל בשביל לגלות אותה, אבל טוב שהזכירו לנו את קיומה של הפנינה העירונית הזאת הנחבאת בתוכנו, שאין כמוה להפוך ארוחת צהרים עסקית ל''קפיצה קטנה לחו''ל''. הנה ארבע הצעות מומלצות למי שמבקש להעניק לעצמו הרבה יותר מארוחת צהרים משביעה.

על בתיה הישנים והמשוחזרים, פרחי הגרניום שבעציצי החרס וסמטאותיה הצרות, נווה צדק מזכירה עיר אירופאית עתיקה יותר מאשר שכונה תל-אביבית. כשמגיעים אליה במקרה או בכוונה, ומכל כיוון שרק תרצו, נתקלים תמיד בקסם שמתחולל בגבולותיה – מעבר חד משאון עירוני ים תיכוני לנינוחות של כפר איטלקי מרוחק. כאילו ירד עליה משמים ענן של יופי ושלווה שמכסה רק אותה ומשאיר את יתר חלקי העיר להיצרב בקיום התובעני של הכרך.
לכן, אין כמוה להפסקת צהרים לשבור את מרוץ היום. או אם תרצו, צהרים עסקית בנוה צדק משולה לקפיצה קטנה לחו''ל. קצרה אמנם, אבל במחיר חסר תחרות. יש בשכונה הזו שפע של מסעדות, ביתיות, איטלקיות, אסיאתית או מסעדת דגים. יש חומוסייה ויש בתי קפה שבהם יושבים על המדרכה הצרה ומתערבבים ברחוב. כדי שלא תלכו לאיבוד (וגם אם כן, זה לא נורא) בחרנו בשבילכם ארבע מומלצות במיוחד.

דודה
דודה היא האחות התל אביבית של מסעדת אמא הירושלמית הידועה, והיא שוכנת באחד מבתיה היפים של נווה צדק, בית אבן ישן עם תקרות גבוהות ורצפה מצויירת. יש גם חצר מקסימה עם גינת תבלינים ומזרקה ובה אפשר לשבת בצל, לשמוע ציוץ ציפורים ולדמיין שאתם בכלל בחופשה בכפר.
התפריט מבוסס על המטבח הכורדי ויש בו מבחר מנות אותנטיות ומעולות כמו ממולאים, מרקי קובה מלאים בכל טוב ותבשילים ביתיים, לצד מנות בשר על הגריל.
העסקיות כוללות לחם כפרי וסלטי הבית לפתיחה, מנה עיקרית ותוספת של שתייה קלה או חמה, במחיר העיקרית, שנע בין 42-62 שקל.
ראשון-חמישי 12:00-17:00.
דודה
היכל התלמוד 4 פינת יהודה הלוי 11, תל אביב
טלפון 5107001 – 03

מנגוסטין
על קו הזינוק של מסלול התפוז, מסלול ההליכה לתיירי נווה צדק, ממוקמת מנגוסטין, מסעדה אסיאתית שמשלבת את הטוב שבכל מטבחי המזרח הרחוק. בפינת הישיבה היפנית הנמוכה, על הבר או כמו אנשים נורמלים, על כיסא ליד שולחן, אפשר לאכול שם בצהרים. גם פה כמו בכל מסעדה יש מנות שבשבילן מגיעים הקבועים: נודל'ס פטריות עם אווז מעושן ועוף; כבדי עוף בבצל ירוק מוקפצים ברוטב מיסו על אורז מאודה, או תבשיל העוף והשעועית הירוקה בקארי וקוקוס על אורז מאודה.
לרגל הפסטיבל יהיו שם שלוש אפשרויות לארוחות עסקיות משתלמות: 10 אחוז הנחה על התפריט הרגיל, בהזמנת מנה עיקרית (בימי ראשון עד חמישי בלבד). כל מנה עיקרית מהתפריט ושתיה קלה או חמה ב-39 שקל, או מרק מיסו קטן / חמוצים תאילנדים, פלוס מנה עיקרית ושתיה קרה/חמה ב-49 שקל.
בימי הפסטיבל (19-28 במאי) גם אפשר יהיה להזמין את תפריט הפסטיבל – ארוחה זוגית שכוללת מנה ראשונה משותפת, שתי מנות עיקריות וקינוח משותף, לפי בחירה – ב-99 שקל בכל שעות היום או ב-119 שקל יחד עם שתי כוסות יין הבית או שני קוקטיילים.

מתכון לשיפודי פרגית ברוטב סאטה של מנגוסטין:
(מתאים ל4 -6 מנות)
חומרים:
קילו פרגיות משופדות (מומלץ לשפד על שיפודי במבוק יפניים)
בצל לבן קצוץ דק ומאודה בכף שמן רגיל
כפית עד שתיים של צ'ילי חריף גרוס
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
שתי כפיות רוטב סויה מתוק
חצי כוס חמאת בוטנים
חצי כוס בוטנים קלויים לא מלוחים ללא קליפות
חצי כוס חלב קוקוס
כפית קוקוס מגורד

אופן ההכנה:
1. צולים את העוף על הגריל.
2. מבשלים את כל חומרי הרוטב בסיר על אש קטנה (להקפיד לא להביא לרתיחה כדי שחמאת הבוטנים לא תתפרק). לתקן תיבול ולכבות.
3. בהגשה יוצקים את הרוטב החם על השיפודים.

מנגוסטין
לילנבלום 1, תל אביב
טלפון 5165767 – 03


בליני
כמו הרבה מאוד מסעדות באיטליה, גם בליני האיטלקייה מנווה צדק יושבת על כיכר מרוצפת אבן ההומה תיירים וילדים משתובבים במשך רוב שעות היום. בחורף נעים לשבת בפנים, ליד האח, בקיץ, זו דווקא המרפסת הצופה לרחבת סוזן דלל ופתוחה לרוח הים שנהנית מרוב הקסם.
הארוחות העסקיות כוללות לחם הבית, מנה ראשונה לבחירה מבר האנטיפסטי או סלט, מנה עיקרית של פסטה ברוטב, מנת בשר, דג או עוף וכוס סודה או מים, ב-36-69 שקל, (תלוי במנה העיקרית).
ראשון-שישי 12:00-17:00.
בליני
יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, תל אביב
טלפון 5178486 – 03

ג'קו מאכלי ים
התפריט פה זהה לזה שמוגש במסעדת האם החיפאית וגם בשלוחה ההרצליאנית ומוקדש רובו ככולו לתנובת הים. מדי יום בצהרים יש מבחר של דגים עשויים ''חצי-חצי'' כלומר חצי בגריל וחצי בטיגון – שיטת הכנה ששומרת על מקסימום עסיסיות, ומגוון מצוין של פירות ים כמו קלמארי מטוגנים או שרימפס ברטבים שונים. הארוחה כוללת סדרה אינסופית של סלטים קטנים ומשובחים, כרובית מטוגנת ברוטב טחינה, צזיקי, סלט גזר חריף, חצילים בעגבניות, איקרה ועוד, לחם בלקני חם ומנה עיקרית. כמעט כל התפריט ב- 59 שקל.
מוגש כל יום, כולל שישי ושבת בין 12:00-24:00.
ג'קו מאכלי ים
הרצל 2 פינת אחד העם, תל אביב
טלפון 5169325 – 03