הסינדרום הסיני


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   כשהוא מגיע כמעט ואי אפשר להתנגד לו – החשק לאוכל סיני. כזה שאוחזים בצ'ופ סטיקס, כזה שנוגסים בלהט, כזה שממלא את החיך בעושר של טעמים. אוכל חמוץ, מתוק, חריף ומלוח, אבל בגוונים אחרים, אסיאתיים, של שום, ג'ינג'ר וסויה.

כמו תשוקה לשוקולד או ללחם טרי, גם אוכל סיני הוא לא מסוג הדברים שכוח הרצון האנושי מסוגל להתמרד נגדם. אם נתקפתם בחשק כזה אין ברירה אלא להתמסר לו. רק אל תשכחו לקנח בעוגית מזל.


1. ין ינג
המסעדה הסינית של אהרוני, שהיא הסינית הותיקה בארץ, שוכנת בלב שדרות רוטשילד ומגישה תפריט יציב של אוכל סיני מסורתי מהקנטונים השונים. יש מרקים, דים סאם, סלטים עם אטריות, בשר ופירות, ומנות עיקריות על בסיס עוף, ספריבס, חזה אווז, דגים ופירות ים.
מגוון המנות אדיר והמומחיות של המסעדה היא בבניית ארוחה סינית מדויקת, כזו שנותנת חוויה אולטימטיבית. עושים זאת לפי כללי המטבח הסיני העתיק שמילת המפתח בו היא איזון, ין-ינג.
יש חדר פרטי ל-24 איש וחדר VIP שמתאים למקסימום 8 סועדים או לזוגות המעונינים לשחק בצ'ופ סטיקס באווירה רומנטית ובפרטיות.
ין ינג
שדרות רוטשילד 64, תל אביב
טלפון 5606833 – 03 או 5604121 – 03


2. דים סאם
בתרגום חופשי מסינית, דים סאם הוא חלק מהלב, ואכן, מרגע שאוכלים את המאכל הסיני המשובב הזה קשה להוציא אותו מהלב.
דים סאם הם כיסוני בצק ממולאים, מטוגנים או מאודים. יש דים סאם עם ירקות, בשר, שרימפס. מלוחים או מתוקים.
בניו-יורק, בלונדון ובארצות נוספות באירופה המערבית (וכמובן בסין), דים סאם הם ארוחת צהרים פופולרית. עגלות מלאות בצלחות עם דים סאם ובכלי אידוי עוברות בין השולחנות והסועדים בוחרים מביניהן. גם בדים סאם התל אביבית הארוחה מתנהלת כך. זאת אחת מארוחות הצהרים הנחמדות שאפשר לאכול ואם עוד לא ניסיתם, רוצו לעשות את זה.

מתכון להכנת ''שו-מאי'', מנת הדגל של מסעדת דים – סאם
(כיסון מאודה פתוח מבצק חיטה דק ממולא בבשר לבן)

ל-50 יחידות, זמן הכנה כשעה , זמן אידוי כ – 7 דקות בכלי אידוי מבמבוק.

חומרים לבצק : חצי קילו קמח לבן
1 ביצה
200-250 מ''ל מים

חומרים למלית : חצי קילו בשר לבן (ירך) קצוץ דק
150 גרם שומן חזיר
שלוש פטריות שיטאקי מושרות כשעתיים במים רותחים וקצוצות דק
10 גרם ג'ינג'ר מגורד
50 גרם בצל ירוק
50 גרם גזר קצוץ דק
25 גרם רוטב צדפות
25 מ''ל שמן שומשום
100 גרם ערמוני מים קצוצים
כף אבקת סוכר
25 גרם שום כתוש
2 כפות סויה

אופן ההכנה :
1. מתחילים בבצק. מערבבים את כל חומרי הבצק יחד בקערה. מעבדים כ – 10 דקות ומניחים בצד מכוסה כחצי שעה.
2. מרדדים את הבצק לעלה דקיק בעובי חצי מילימטר וחותכים לריבועים של 7-10 סנטימטרים רבועים.
3. מאחדים את חומרי המלית לתערובת וממלאים את ריבועי הבצק. מהדקים מעט את הקצוות לצורת שקיק פתוח. מניחים בכלי אידוי על מצע עלי כרוב ומאדים בכלי סגור ברתיחה חזקה למשך כ-7 דקות. מגישים חם.

דים סאם
אלנבי 120, תל אביב
טלפון 5604341 – 03


3. פגודה
הפגודה שממוקמת על שפת הכנרת, מציעה תמהיל אסיאתי של אוכל סיני, יפני ותאילנדי, שיכול לספק כל חיך בתנאי שלבעליו יש מינימום של הרפתקנות קולינרית. זהו מעוז האוכל הסיני הפופולרי במיטבו והוא מוגש כאן על רקע עיצוב אוריינטלי, שכולל אלמנטים של פיתוחי עץ על התקרות.
אז מה, טבריינים אוהבים אוכל סיני? מסתבר שכן, ולא פחות מהם התיירים.
פגודה
חוף לידו, טבריה, 6725513 – 04


4. הסינית הצהובה
בסינית הצהובה שעל כביש עוקף רמלה, מכינים כבר 18 שנה סינים אמיתיים את האוכל הסיני של מולדתם: מרקים טובים, דים סאם מצוין בצהרים, ומבחר גדול של מנות מהמטבח הקנטוני והסצ'ואני, בדיוק כמו אלו שעולות בראש כשמפנטזים על אוכל סיני. העיצוב בסגנון המקובל בכל צ'יינה טאון מערבי, כולל גם כלי הגשה מיוחדים ועוגיות מזל לקינוח.

הסינית הצהובה
כביש עוקף רמלה - תחנת דלק פז, רמלה
טלפון: 9233149 – 08