שף בשקט עם יענקל'ה חיימי מראגו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

     חמש פעמים ביקר יענקל'ה חיימי באיטליה לפני שפתח את ראגו. הוא אוהב בה הכל, את התרבות, האמנות, האוכל והטבע. כרטיס ביקור עם האיש שמאחורי המסעדה האיטלקית הירושלמית היפה והמצליחה.

יענקל'ה חיימי, 50, הוא ירושלמי מלידה שניהל במשך שנים עסק להפקת אירועים ומופעים. מאהבת האוכל הגיע לפני ארבע שנים לנהל את מסעדת טעמים שהתמחתה במאכלי עדות. לפני שנתיים הפכה טעמים לראגו.

שם: יעקל'ה חיימי

מסעדה: ראגו

עבודות קודמות: ניהול והפקת אירועים.

לימודים: קצת באיטליה וקצת מהחיים.

סגנון: איטלקי-ים תיכוני כשר.

מנת הדגל: סטייק פילה ברוטב השף, רוטב גרגירי חרדל עם שמן זית וין לבן.

חומרים אהובים: שמן זית, שום עשבי תיבול, ערמונים ואגוזי מקדמיה.

לעולם לא אבשל: צ'יפס.

השראה: נופי טוסקנה ותבשילי האזור.

כלי מטבח אהוב: גרילר.

אוהב לאכול: אצל חברים, בגלל האווירה.

הקהל הישראלי: אוהב לאכול עד הביס האחרון.

חלום: לפתוח רשת מסעדות ולהשקיף עליה מלמעלה.


מתכון למנה אהובה:

פסטה פוסילי עם ירקות
מתכון ל-6 מנות

מרכיבים:
חצי קילו פסטה פוסילי
1 בצל אדום
100 גרם עגבניות תמר מיובשות חתוכות לרצועות דקות
1 חציל חתוך לקוביות
2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
100 גרם פטריות שמפיניון
מרווה, אורגנו, אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס, מלח ושמן זית

אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן זית.
2. מוסיפים את העגבניות המיובשות, החציל, הקישואים והעגבניות וממשיכים בטיגון.
3. מוסיפים את הפטריות, עלי המרווה והאורגנו.
4. מתבלים במלח, פלפל שחור ובאגוז מוסקט.
5. כשהרוטב מוכן מרתיחים בסיר גדול מים עם כף שמן ומבשלים את הפסטה.
6. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ומערבבים עם הרוטב. מחלקים לצלחות ומפזרים על כל מנה עלי מרווה טריים.

* ניתן לגוון את המנה ולהוסיף לה קוביות חזה עוף מוקפצות.


ראגו
דרך בית לחם 41, ירושלים
טלפון 6730760 - 02