מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שף בשקט עם דורון וודקה מאסאדו דון לאון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    סביר להניח שגם ביום העצמאות הקרוב ימצא את עצמו דורון וודקה, השף של אסאדו דון לאון, ליד הגריל. אפילו כשחברים מזמינים אותו לאכול, הוא אומר, הוא תמיד מוצא את עצמו בסוף שם. לבוש בחולצה ארוכה כדי לא להיכוות בזרועות ועם מאוורר צמוד (בשבילו, לא בשביל הגריל).

אז מה, דורון וודקה אוהב וודקה? בטח שכן. אבל יותר מזה הוא אוהב בשר. רק אל תבקשו ממנו להכין לכם את הסטייק וול דאן.


שם: דורון וודקה.

מסעדה: אסאדו דון לאון.

עבודות קודמות: במטבחים של הולידיי אין, צ'ימיצ'נגה, אספרסו בר ראשל''צ, בפיצריה משלי בראשל''צ וכשנתיים באטליזים שונים כקצב, ביניהם גם ''ידע בשרים''.

לימודים: הולידיי אין.

סגנון: דרום אמריקאי, איטלקי.

מנת הדגל: בשרים מעושנים, ובפרט, מנת פילה הסלמון המעושן.

לעולם לא אבשל: אין דבר כזה.

השראה: המטבח התוניסאי והישראלי.

חומרים אהובים: בשר טוב ועשבי תיבול.

כלי מטבח אהובים: סירי קדירה.

אוהב לאכול: בבית, אצל אמא.

הקהל הישראלי: חולם ללמד אותו לא לאכול בשר וול-דאן.

חלום: לנסות להכניס את אמא שלי לתחום כדי שכל עם ישראל יזכה לטעום ממעשה ידיה.

שני מתכונים לרטבים לבשר, במיוחד ליום העצמאות:

רוטב צ'ימצ'ורי:

לתוך צנצנת גדולה בעלת מכסה מכניסים לפי הסדר:
2 צרורות של פטרוזיליה קצוצה
ראש שום שלם כתוש
שמן עד לכיסוי הפטרוזיליה
חומץ רגיל – כרבע מכמות השמן
פלפל חריף קצוץ
כפית שטוחה של אורגנו
ומלח לפי הטעם.
משקשקים היטב את הצנצנת עם כל החומרים והרוטב מוכן. ניתן לשמור בקירור, לנער שוב לפני ההגשה.

רוטב סלסה:
לתוך צנצנת גדולה בעלת מכסה מכניסים לפי הסדר:
חצי קילו עגבניות מרוסקות בפומפיה
5 שיני שום כתושות
מעט כוסברה קצוצה (למי שאוהב)
רבע כוס חומץ רגיל מחומם מעט
מתבלים בסוכר, מלח ופלפל חריף לפי הטעם.
משקשקים היטב את הצנצנת עם כל החומרים והרוטב מוכן. ניתן לשמור בקירור, לנער שוב לפני ההגשה.


אסאדו דון לאון
בצלאל 3 רמת גן
טלפון 6120338 – 03