שף בשקט עם אורי ירמיאס מאורי בורי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

      אורי ירמיאס הוא לא רק אחד השפים המוכשרים שקמו לנו, הוא גם אדם מרתק. בגיל 16 עזב את הבית ויצא לטיול של ארבע שנים בעולם, בהודו, אפגניסטן, פאקיסטן, פרס ובאירופה. לבדו, בקרוון, התחיל לבשל מפרודוקטים שקנה בדרך. בדרך הטבע, הוא אומר, התקבצו סביבו תמיד חבר'ה רעבים. בסוף הוא פתח מסעדה.

שף בשקט הפעם עם האיש הגדול והמזוקן מסמטאות עכו, שבהינף מחבת הופך דגים ופירות ים למעדני מלכים

שם: אורי ירמיאס

מסעדה: אורי בורי

עבודות קודמות: מנהל טכני, בהמשך מנהל מכירות ואחר כך קניין של כוחות האו''ם במזרח התיכון. משנת 1989 מסעדן באורי בורי.

לימודים: מקצועות טכניים כמו מכונאות מטוסים, טכנאי גז מוסמך, תכנון מערכות מיזוג אוויר וחימום, סילוק פצצות, מציל מוסמך ועוד. בתחום הבישול והמסעדנות לא למדתי כלום.

מנת הדגל: פורל בקדרה. המנה הותיקה ביותר במסעדה (16 שנה).

לעולם לא אבשל: טלה בחלבה.

השראה: טיולים בעולם, מסעדות אחרות ובעיקר, בשוק על ריחותיו.

חומרים אהובים: דגים ופירות ים.

כלי מטבח אהובים: סירים ומחבתות יציקה כבדים.

אוהב לאכול ב: פסטיס, קלואליס, מול ים, אחוזת שולמית, אידי, ובכלל, אוהב לאכול.

הקהל הישראלי: מתפתח ומתעדכן כל הזמן. במשך 16 שנות קיומה של של המסעדה עברנו דרך ארוכה בגישה לקולינריה ובהתייחסות לאכול, והתהליך רק מתגבר.

חלום: לבנות מלון בוטיק מדהים בעכו עם מסעדה קטנה ומיוחדת מאוד.


שרימפס ים תיכוני
מתכון למנת פתיחה לארבעה סועדים

חומרים:
חצי קילו שרימפס
שמן זית לטיגון (לא טרי מדי כדי שלא יהפוך למר בטיגון)
חצי פלפל ירוק חריף וחצי פלפל אדום חריף חתוכים לטבעות דקות
כפית גדושה של שום טרי כתוש
מיץ מחצי לימון
כפית מחוקה אנשובי מעוך

1. מנקים היטב את השרימפס עד שנשאר בשר בלבד ונותרים כ-250 גרם שרימפס.
2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את השרימפס כחצי דקה מכל צד. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת בצד.
3. מכניסים למחבת את טבעות הפלפלים ומטגנים בשמן החם. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קצרות.
4. מוסיפים את האנשובי המעוך, מערבבים היטב ומוסיפים את מיץ הלימון כדי לעצור את תהליך הטיגון.
5. מבשלים מעט על אש נמוכה. טועמים ומוסיפים מיץ לימון או אנשובי לפי הטעם.
6. מחזירים את השרימפס למחבת לבישול קצר ומגישים.

אורי בורי
ההגנה,רחבת המגדלור, עכו
טלפון: 9552212 – 04
פקס: 9911198 – 04

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה