מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

2C-במקום הכי גבוה בת"א


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

השבוע עלינו למקום הכי גבוה בתל אביב ונהנו מאוכל טעים ואווירה מיוחדת

את מסעדת 2C אני מכירה שנים רבות. לאחרונה שמעתי עליה ממספר מכרים, החלטתי לצאת לבדוק בעצמי ולחזור עם רשמים. מכאן הכל זרם, קבעתי דייט עם בעלי ויצאנו לבלות ערב שקט נטול ילדים.

עולים לגובה

המסעדה ממוקמת בבניין העגול של עזריאלי בקומה ה-49, אליה מגיעים מהקומה השלישית של הקניון בהשתלבות לבניין המסחרי. עוד בכניסה לבניין נכחה פקידת קבלה חייכנית שאישרה את הזמנתנו וכיוונה אותנו לעבר מעליות היישר לקומה. המעלית הייתה כל כך מהירה שהרגשנו שהיא מטיסה אותנו למסעדה ב-5 שניות (ככה לפחות זה הרגיש).
בהגיענו לפתח המסעדה קיבלה אותנו המארחת תוך שהיא פונה אלינו בשמותינו הפרטיים והושיבה אותנו בשולחן זוגי עם נוף מהפנט לת"א האורבנית.
המסעדה מאופיינת בעיצוב מוקפד עם תאורה רומנטית (אם כי חשוכה מידיי לטעמי) ומוסיקת רקע שנותנת גרוב נעים לשהות במקום.

שנתחיל בדרינק?

לאחר מספר דקות של התמקמות ובהייה בנוף ניגשנו למלאכה. המקום והאווירה עשו לנו חשק לפתוח את הערב עם קוקטייל מפנק. אני הזמנתי 'ליצ'י קוקטיל' על בסיס ג'ין ובן זוגי הזמין 'מנגו קוקטיל' על בסיס וודקה. הקוקטיילים היו כלבבי, עם טעמים מתקתקים ועדינים אל מול החריפות של האלכוהול.
כחובבת מנות ראשונות הזמנו שלושה: מנת בשר, ים וירקות.
למנת הבשר כיכב אסאדו קריספי רייס קייק. המנה מורכבת משלוש שכבות. שכבת בסיס של אורז מטוגן הנותנת פריכות וקריספיות לכל ביס, מעליה שכבה עשירה של רצועות אסאדו בבישול איטי ומעל הכל פזורים פטריות שימאג'י, בצל מוחמץ ושקדים קלויים ברוטב צ'יפוטלה. שילוב שלושת השכבות בביס אחד הופכים כל נגיסה לחוויה.

למנת הים- הזמנו סשימי טונה. הטריות של הדג היא ההצלחה של המנה. הסשימי הטרי הגיע על מצע סלט קטן המורכב מעשבי תיבול טריים, אבוקדו, בצל ושקדים ברוטב פונזו גינג'ר (רוטב יפני), שהעשיר והקפיץ את המנה בזכות הטעם האסייתי העדין. מנה נהדרת!

היות ואני חייבת ירקות בשולחן, הסלט שורשים- בא לנו בול בטעמים - הסלט שילב גזר, קולורבי כרוב, דייקון, פולי סוליה ופקאנים מסוכרים המלווים ברוטב וויניגרט אסייתי. הרוטב המאופיין במתיקות וחמיצות עדינה והפרוסות הדקות של הירקות, הרכיבו ביס שנתן פרשיות וקלילות לשאר המנות בשולחן.

חגיגה בשולחן

התפריט הציע מגוון מנות מעניינות וגם כאן פיצלנו כוחות ולקחנו מנת ים ומנת יבשה.
אני הזמנתי מוסר ים – מנה יפיפייה המגיעה על מצע פסטה ביתית שחורה בליווי כרובית צלויה, אספרגוס, שרי ושום בזילוף רוטב קרם כרובית. הדג היה עסיסי ושכבת העור הקריספית נתנה קראנצ'יות מושלמת לביס. הפסטה, הירקות והרוטב נתנו למנה קריצה חדשנית של טעמים.

בן זוגי הזמין טרנדו רוסיני- המורכב מנתחי פילה בקר וכבד אווז בציר בקר, על מצע פירה כמהין ואספרגוס. הפילה הגיע במידת עשייה מדיום בדיוק כמו שהזמנו, הוא היה רך וטעים. כבד האווז היה נימוח ושומני במידה הנכונה, וההפתעה הייתה בפירה שנתן טוויסט למנה. מנה טעימה שמחממת את הבטן.


אי אפשר בלי מתוק

בזכות המלצר שליווה אותנו לאורך כל הארוחה, וידע לכוון אותנו בטעמים ובמנות, הזמנו את הקרם ברולה (על בסיס חלב קוקוס) שהמליץ עליו בחום רב. הבחירה הייתה מצוינת. החריכה של שכבת הסוכר העליונה עם המרקם הרך והמתוק של הברולה ורוטב קונפיטורת תות שדה, נתנו לנו סיום נהדר לארוחה. דיי הופתענו שהמנה היא פרווה.

כבר נגמר?

השילוב בין הנוף התל אביבי הנשקף ממרום 49 קומות, מוסיקת רקע גרובית, מנות יפייפות, מיוחדות ואקוסטיקה טובה שמאפשרת לנהל שיחה בכיף השאירו אותנו עם חוויה מהנה של ערב מפנק ורומנטי כאחד.