מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כדורי בטטה בצ'אטני דלורית טבעוניים לחג הסוכות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מתכון טבעוני מנצח לחג הסוכות!

שוברים את הראש מה להכין לחג הסוכות? הנה מתכון טבעוני ומנצח של כדורי בטטה ממכרים!

מצרכים לכדורים

(כ-20 כדורים)

2 בטטות גדולות- לקלף ולחתוך לריבועים
כוס קמח תירס
2 כפות קמח חיטה מלאה
2 כפות זרעי פשתן, מושרה ב-2 כפות מים רותחים למשך 10 דקות
קורט קטן קארי
קורט מלח
קורט פלפל
מעט שמן זית לצריבת הכדורים לאחר ההכנה

מצרכים ללצ'אטני דלורית

1 דלורית גדולה קלופה וחתוכה גס
1/2-1/4 כוס חלב שקדים
חופן קשיו
1 כף חרדל
1 כף רוטב סויה
קורט קטן צ'ילי
קורט מלח

הוראות הכנה

1. לאדות את הבטטות בסיר אידוי או לבשל במים עד לריכוך מלא ומסננים היטב מהנוזלים.
2. מועכים עם מועך פירה ומוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ויוצרים כדורים.
3. מאדים את הכדורים בסיר אידוי למשך 15-20 דקות. אפשר להניח אותם על פרוסות תפוחי אדמה כדי שלא ידבקו לסיר.
4. לאחר האידוי מצננים את הכדורים, מעבירים למחבת וצורבים כמה דקות עד להשחמה קלה.
5. מכינים את הצ'אטני: שמים את כל חומרי הצ'אטני בבלנדר ומעבדים עד לקבל מרקם חלק וקרמי.
6. מניחים את כדורי הבטטה החמים על הצ'אטני הקר.