מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > טיפים> גפילטע פיש טבעוני

מתכון לגפילטע פיש טבעוני לראש השנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

טבעוניים התפקדו! דאגנו לכם למתכון מנצח לארוחת ערב החג

לטובת אלו שלא מכירים געפילטע פיש הוא מאכל מסורתי מהמטבח היהודי המזרח-אירופי ואשכנזי, העשוי קציצת דג טחון, לרוב קרפיון. נהוג לאכול מנה זו בשבת ובימים טובים, בעיקר ראש השנה ופסח.
השנה לכבוד חג ראש השנה, החלטנו להרים את הכפפה ולפרסם לכם מתכון (טעים במיוחד) טבעוני (גם להם מגיע ליהנות מכל הטוב) למנת הדגל של ערב החג!

מצרכים

לקציצות:
30 גרם אצות וואקמה (כ-200-300 גרם אחרי השריה)
1 גזר
1 בצל
300 גרם טופו
100 גרם שקדים טחונים
150-250 גרם קמח מצה
סוכר, מלח ופלפל

לציר:
2 קילו קישואים חתוכים
2 קילו גזרים קלופים (בשלמותם)
2 בצלים
1 צרור שמיר
1 צרור פטרוזיליה
כ-40 גרם אצות קומבו
מי השריה של אצות הוואקמה (משלב הכנת הקציצות)
פלפל ומלח
3 ליטר מים
אבקת אגר-אגר


אופן ההכנה

קציצות:
1. שמים את אצות הוואקמה בקערה גדולה, מכסים במים בטמפרטורת החדר, ומשרים למשך-5 דקות. לאחר ההשריה, סוחטים ושומרים את מי ההשריה. (חשוב)
טוחנים בפולסים את האצות, הגזר והבצל עד לקבלת מרקם גס, ומעבירים לקערה.
2. טוחנים את הטופו בבלנדר, ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים קמח מצה, שקדים, סוכר, מלח-פלפל ומערבבים.
4. למיצוק התערובת יש להכניס למקרר לפחות לשעה אחת.
5. לאחר מכן, מכינים קציצות בצורת גפילטע, ומניחים בתבנית
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (לא מצב טורבו) כ-20 דקות, עד שהקציצות מתייבשות מעט ומתקשות מבחוץ. הופכים אותן ואופים 20 דקות נוספות. לאחר מכן מוציאים את המגש ונותנים לקציצות להתקרר.


ציר:
1. מכניסים את כל הרכיבים שצוינו למעלה לסיר (מומלץ גדול) חוץ מהאגר-אגר. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
2. מסננים, שומרים בצד את הגזר, מחזירים לסיר רק את הנוזלים, מודדים כמה ציר נותר (2-2.5 ליטר)
3. מרתיחים שוב, מוסיפים אגר-אגר על-פי המינון בהוראות היצרן, מערבבים היטב ומבשלים ברתיחה במשך 5 דקות.


מסדרים את הקציצות בתבנית (עמוקה)
שופכים את הציר החם על הקציצות הקרות, ונותנים לנוזלים להתקרר לגמרי ולהיקרש לג'לי.
מחלצים את הקציצות למגש אחר, מעטרים בפרוסות גזר (מהציר), ומכניסים למקרר למשך לילה.

בתאבון