מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מסעדות מומלצות באילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הקיץ כבר ממש כאן ואנו בטוחים שהשנה רבים מאתנו ינפשו בעיר הכי דרומית בארץ. דאגנו לכם לרשימת המסעדות שאתם חייבים לבקר בחופשה הבאה שלכם באילת.

עיר הנופש הכי ישראלית מתגלה לאחרונה מחדש, בעקבות משבר הקורונה. אין ספק שבקיץ הקרוב רבים מאתנו ינפשו בעיר הכי דרומית בארץ. למרות שרבים מאתנו חושבים שאילת היא לא עיר קולינרית, נוכחנו לגלות שיש לא מעט מקומות ששווה בשבילם לוותר על הארוחה בבית המלון ולקפוץ לביקור. אז רגע לפני שאתם אורזים את המזוודות וצוללים בבריכה הכנו לכם את רשימת המסעדות שכדאי לכם לבקר בהן בחופשה הבאה.

פסטורי

אחד המטבחים האהובים עלינו, הישראלים, הוא המטבח האיטלקי. פיצות, פוקא’צות, פסטות – אנחנו פשוט מתים על בצק ובעיקר כשמכניסים לעסק הזה גם בשר, גבינה וירקות שווים.
אצל פסטורי האילתית תהנו מאווירה נעימה וקסומה ותוכלו למצוא אוכל איטלקי ברמה שלא נופלת גם מהאיטלקיות הכי נחשבות בארץ. הפסטורי בנויה כחצר נעימה ופסטורלית עם בר במרכזה, עיצוב שמתאים גם לדייטים ראשונים וגם לארוחות משפחתיות. במסעדת פסטורי תמצאו שילוב בין הישן לחדש, משהו בין מסורתי למודרני – וזה מתבטא גם בעיצוב וגם באוכל. התפריט של הפסטורי מלא במנות של אוכל איטלקי אמיתי ושורשי שמזכיר טעמים של מסעדות קטנות שמוצאים בטעות במהלך טיול בכפרים של איטליה, לצד מנות מרגשות ומעניינות מהמטבח האיטלקי העדכני.

המבחר בתפריט גדול מאוד, מה שמבטיח שכל אחד ימצא כאן מנה שתקרוץ לו.
מבחינת ראשונות, אנחנו ממליצים על הקרפצ’יו די מאנזו, פרוסות דקיקות של פילה בקר משובח שמגיע בליווי פניני בלסמי, שום שחור ומתובל בשמן זית, מלח ים ועלי מיקרו בזיל.
אם כבר הגעתם למסעדה איטלקית, אסור לכם לוותר על פיצה, נסו את הפיצה תפוחי אדמה וערמונים שנאפית בתנור אבן אמיתי עם רוטב בשמל כמהין מעולה ושמנת חמוצה ומתובל בשמן זית, שום ועלי אורגנו טריים. אם פסטה היא מה שעושה לכם את זה, נסו את פפרדלה ראגו, מנת פסטה מרשימה שמגיעה עם נתחי בקר שבושלו ארוכות ברוטב עגבניות איטלקי מסורתי עם הרבה שום, יין לבן ועשבי תיבול כמיטב המסורת. אולי אנחנו רגילים שלמסעדה איטלקית לא מגיעים בשביל בשר, אבל כאן אנחנו שוברים מוסכמות בלי בעיה עם צלעות טלה טריות שצלויות בצורה מדוייקת על הגריל ומוגשות עם ירקות השף. בפסטורי מייצרים בעצמם את כל הגלידות שמוגשות במסעדה לצד מנות כמו הטארט טאטן תפוחים שמוגש עם קרם קרמל וכמובן מלווה בגלידת וניל איכותית.

לוויתן

ליאור רפאל וענבר שפירא רחוקים מלהיות זוג סטנדרטי. שני בני הזוג שנולדו וגדלו באילת הם שפים מנוסים עם מוניטין מכובד ונחשבים לעמודי תווך בקולינריה האילתית. הזוג בעבר הפעיל את מסעדת המסגר 5 ששברה נורמות ושינתה את הרגלי האכילה של האילתיים כשהציגה אוכל נועז, איכותי ויצירתי.
בשנת 2016, הזוג עשה את הצעד הבא, כשעבר מהמסעדה הקטנה באיזור התעשייה למסעדה החדשה שלו, בקצה הטיילת – מסעדת לוויתן.
בלוויתן עושים שימוש בחומרי גלם איכותיים ברמה הגבוהה ביותר, הישג מרשים בהחלט בהתחשב במרחק הגדול של המסעדה מהלב הפועם של הקולינריה הישראלית, אזור המרכז, שבו נמצאים רוב הספקים הרציניים. אבל אפילו מרשים יותר מחומרי הגלם עצמם, משובחים ככל שיהיו, זה מה שענבר שפירא וליאור רפאל מצליחים להפיק מהם. בלוויתן מבשלים אוכל איכותי על טהרת המטבח הצרפתי המסורתי בשילוב עם טוויסטים יצירתיים וחדשנות ישראלית נועזת, תוך כדי הקפדה על שימוש מדוייק בטכניקות בישול צרפתיות ברמה שלא בטוח שתמצאו אפילו במסעדות מפונפנות בתל אביב.

התפריט של לוויתן הוא ישר ולעניין והאתגר כאן הוא לא להזמין את כל התפריט. את הארוחה תפתחו עם מנות ראשונות מיוחדות כמו פרח קישוא בטמפורה שממולא בגבינת ריקוטה ופסטו ומוגש עם עגבניות שרי רעננות, פירה ארטישוק קרמי, חומץ בלסמי, זרעי בזיל וגבינת פרמז’ן איכותית או קלמארי צרוב שמוגש עם בשר טלה מתובל היטב בראס אל חנות וסופריטו, יוגורט עיזים, בייבי ארטישוק, עלי לפת, גרמולטה, לימון וצ’ילי יבש.
בעיקריות, כולם (כולל אותנו) ימליצו לכם על השרימפבורגר מהמסגר 5, קציצת שרימפס שמוגשת כהמבורגר לצד צ’יפס מהטובים שתאכלו בזמן הקרוב ורוטב טרטר מעולה שעשוי ממיונז צלפים וקורנישונים מעולים.

ג'פניקה

אם חשבתם שרשת המסעדות האסייתיות הכי חזקה בישראל תוותר על הקהל האילתי – טעיתם. עד אילת הגיעה הרשת המצליחה שמסעדותיה מגישות סושי איכותי ומגוון רחב של אוכל אסייתי אותנטי כבר עשור וחצי. לא הרבה יודעים זאת, אבל הרשת המצליחה התחילה כסושי בר קטנטן שהקים זוג צעיר במרכז תל אביב. לאורך השנים, מסעדת הסושי הקטנה גדלה וגדלה והפכה לאחת מהרשתות האהובות בארץ.
בג’פניקה מאמינים בשלושה עקרונות מנחים – אוכל טרי ואיכותי, שירות ברמה גבוהה ועיצוב נקי ומוקפד, כמיטב המסורת היפנית. בסניף ג’פניקה האילתי שממוקם על טיילת מלון דן תוכלו להנות מאוכל אסייתי משובח ממטבחים שונים כמו המטבח התאילנדי והסיני, וגם כמובן מהרבה סושי יפני טרי ומעולה.

אצל היפנים נהוג לפתוח עם מנות קטנות שמעירות את בלוטות הטעם, וכאן תוכלו לעשות זאת עם ראשונות מעולות כמו הנאם טוק ניאה, מנה תאילנדית של פרוסות בקר מוקפצות שמלוות בשבבי אורז, עלי נענע, בצל סגול וירוק, כוסברה, עגבניות שרי, וטבעות של פלפל צ'ילי אדום, וכל זה יחד עם רוטב תמרינדי מתקתק עם ליים וסויה מתוקה. ממנות הווק, אנחנו תמיד הולכים על הפאד סי יו, אטריות אורז שמוקפצות עם עוף, טופו או בקר (לבחירתכם) עם צ'ילי וסויה תאילנדית כהה יחד עם הרבה ירקות טריים כמו פטריות, ברוקולי, פלפל אדום, בצל ירוק וטאצ’ של כוסברה מלמעלה. בתפריט הסושי תמצאו מגוון רחב של רולים מעולים, אבל הבחירה הברורה כאן היא ברול הבית של ג’פניקה, הג’פנקו, רול אינסייד-אאוט בציפוי פנקו פריך שמוגש עם רוטב טריאקי.


ראנץ' האוס

אוהבי הבשר בנינו התפקדו והכירו את מסעדת הבשרים הוותיקה שממוקמת ממש על טיילת מלון רויאל ביץ'. מדובר על מסעדה ששמה לה לדגש להגיש בשר מובחר ואיכותי המיובא היישר מנברסקה-ארה"ב.
נתחי הבשר במסעדה נבחרים בקפידה, ועוברים תהליך יישון שמעשיר את הטעם ואת המרקם שלהם. כל המנות במסעדה מוגשות לפי משקל, לצד תוספות מפתיעות וסלטים מרעננים. לקינוח מוגשות מנות שחיתות כמו שרק אמריקאים יודעים להכין.

מסעדת ראנץ' האוס כשרה, ומתאימה לבילוי עם משפחה, חברים או לערב רומנטי במרפסת הפונה אל הים.

המפלט האחרון

מסעדת המפלט האחרון בחוף אלמוג אילת, היא בין המסעדות הוותיקות בעיר ועובדת כבר למעלה מ-30 שנה. מעבר לאוכל הטוב שמוגש במסעדה מדי יום המסעדה ידועה באווירה קסומה שמושכת אליה מבקרים רבים. בין המבקרים אפשר למצוא את תושבי אילת, תיירים ונופשים, ח"כים ושרים, כדורגלנים, אמנים כוכבי טלוויזיה וסלבס.

המטבח של המפלט האחרון מייצר מנות מגוונות ונהנה מתוצרת טרייה היישר מהים. מנות ראשונות כמו: מולים בירקות או שום שמנת, פירות ים ומטבלים עם רטבים עשירים, מבחר ענק של דגים בשיטות בישול שונות ומגוונות - צלייה בגריל פחמים, אידוי, טיגון, אפייה בתנור ועוד.

עוד בתפריט, מרקי הבית: מרק סרטנים, מרק דגים, מרק פירות-ים ועוד. ​​