יינות מומלצים לקיץ

תקופת הקיץ היא הזמן המשולם לשתות יינות רוזה ויינות לבנים. יובל בלנקובסקי עם היינות המומלצים שלו.

הטמפרטרות עולות ויינות לבנים או יינות רוזה המוגשים צוננים, בדרך כלל באזור 8-12 מעלות, מתאימים יותר למזג האוויר החם מאשר יין אדום. לרוב אנחנו מקררים את היינות שלנו במקרר ביתי שהטמפרטורה שלו היא 4 מעלות, ולכן אם היין שלכם התקרר זמן רב במקרר כדאי להוציא אותו כחצי שעה לפני הפתיחה.

היין הראשון ואחד הטובים ביותר ששתיתי לאחרונה הוא סוביניון בלאן כשר ומעולה, מיקב מאד האוס הניוזילנדי. ניו זילנד מפורסמת ביינות סוביניון בלאן פרחוניים וארמוטים, והיין הזה מספק את הסחורה ובגדול. זהו יין קייצי וכיפי שאפשר להתענג עליו בפני עצמו ביום חם או לשתות אותו לצד ארוחה קלילה של גבינות ודגים. היין מגיע כעת בקרטון מיוחד שהופך בקלות לשמפניירה המאפשרת ליין לשמור על הטמפרטורה הקרירה לכל אורך השתייה. רק מסירים את הקרטון העליון, מוסיפים מעט קרח ומים, ונותנים ליין להתקרר לטמפרטורה הרצויה. מעבר לגימיק מדובר ביין מעולה ומרענן שנותן הזדמנות גם לקהל שמוגבל ליינות כשרים בלבד לטעום סוביניון בלאן ניו זילנדי אמיתי.

יין מומלץ נוסף הוא הרוזה רקנאטי 2019, כרם מנרה שבגליל העליון. היין מגיע בקבוק יפה ומעוצב במיוחד. הרוזה הקלאסי של יקב רקנאטי מורכב מממסך של ענבי ברברה ומרלו. ליין ארומות של תות שדה ואשכולית אדומה. ביקב ממליצים להגיש אותו בטמפרטורה של 6-8 מעלות.

ביקבי כרמל השיקו לקראת השבועות את הכרמל Vineyardss גוורצטרמינר מבציר 2018. סדרת Vineyards כוללת יינות איכות מתתי אזורים הנבחרים של היקב. הגוורצטרמינר הוא זן ארומטי. הVineyards גוורצטרמינר 2018 הוא יין לבן חצי יבש מאזור גידול של הרי יהודה וגליל עליון ובעל 12% אלכוהול, והוא מתאים במיוחד ללוות גבינות עובש איכותיות כמו רוקפור וגורגנזולה.

יין נוסף מסוג גוורצטרמינר הוא גוורצטרמינר מסדרת Free Run, בציר 2019 של יקב סגל. יינות סדרה Free Run מופקים מהחלק המשובח ביותר ביין המגיע מהמיצוי הראשוני הטהור והעדין של קליפות הענב, ללא לחץ מלאכותי של מכונות. מקור הענבים בכרמי היקב בגליל העליון ובהרי ירושלים. ביקב אומרים שהו יין ארומטי ופירותי המתאים לימי הקיץ. קיץ נעים ומלא ביינות מרעננים.