סוסו דיינר רחובות

"הבשר שנצלה בדיוק מושלם היה עסיסי בטירוף, הורגש בכל ביס, וביחד עם הלחמנייה הנהדרת וכל המרכיבים יצר פיצוץ מושלם של טעמים בפה".

איך שהתגעגעתי לענת, ה"באדי" שלי במכללה. כל אחד צריך באדי כזה, שישב לידו, יחרוש איתו במבחנים ויאכל איתו בהפסקות. וענת הייתה הבאדי המושלמת. ולא רק בגלל שהייתה אוהבת מדי פעם להבריז איתי משיעור בשביל לאכול המבורגר טוב באחד מהסניפים של סוסו אנד סאנס בת"א...
היא הייתה תל אביבית בנשמה, אבל איך שהתחתנה נטשה אותי ועברה לרחובות. לכן כשקבענו להיפגש לארוחת ערב ברחובות, היה לנו ברור שלזכר הימים ההם זה יהיה בסוסו – ושמחנו לגלות שמחודש דצמבר האחרון, סוסו שבפארק המדע הפך למסעדת סוסו דיינר – משפחתית ונעימה, אבל עדיין עם המבורגרים מושחתים ותוספות משוגעות. ממש כמו ענת.

באנו ליהנות, אז יאללה לראשונות


ברגע שהסתכלנו על התפריט, הבנו שהחוויה הולכת להיות אפילו עוד יותר כיפית ממה שזכרנו עד עכשיו. היצע המנות עכשיו הרבה יותר עשיר ומציע המון סיבות מעולות לבוא לכאן, ולא רק בשביל המבורגר. בגזרת השתייה אני נצמדתי לטובורג שלי, וענת בחרה בקוקטייל סוסו פיצ'יריטה עם טריפל סק, לימון ואשכוליות.
ואחרי לא מעט התלבטויות, החלטנו ללכת על שלוש מנות ראשונות שחייכו אלינו מהתפריט.
פתחנו עם הקסאדייה – טורטייה רכה במילוי גבינות שמנת, גאודה, צ'יפוטלה שהוסיפה עוקצנות נעימה ובצל מטוגן, שהוגשה עם גוואקומולה ושמנת חמוצה בצד. כל המלווים השתלבו נהדר למנה קלילה וכיפית.
לצידה נהנינו גם מנאגטס פריכים שהוגשו עם רוטב ברביקיו ורוטב סוסו הנפלא ששמחנו לפגוש. מנה ממכרת שהשאירה טעם של עוד.
עוד חלקנו את סלט סוסו הנהדר, שהיה מאוד נדיב בגודלו וכלל עגבניות שרי, ברוקולי ועוד שפע מרכיבים טובים כמו עדשים שחורות וכרובית שיצרו מפגש טעמים מסקרן ומרענן.

מצד אחד יצירתי, מצד שני משפחתי


אומנם התפריט בסוסו דיינר מציע הרבה יותר מהמבורגרים ויש בו מגוון גדול של מנות עיקריות שפיתו אותנו, אבל הגעגועים להמבורגרים המעולים של סוסו הכריעו בסופו של דבר, ועוד יותר כשהבנו שבניגוד לגודל הסטנדרטי של 120 גר' בסניפים הרגילים של סוסו, כאן הם מגיעים בגודל של 200 גר'.
עד שהאוכל הגיע, הסתכלנו קצת על הסועדים סביבנו, וראינו שהקהל מאוד מגוון. יש כאן גם משפחות, גם שולחנות של חבר'ה וגם זוגות בדייט. דיברנו קצת עם הזוג שישב לידנו והופתענו לשמוע שהם הגיעו לכאן במיוחד מתל אביב, כי רצו לבדוק את הקונספט הזה של דיינר ואיך סוסו יכול עוד להפתיע אותם. כי זה הקטע של סוסו ושל השף עומר מילר. לרגש את החך, לחדש ולהפתיע עם שילובים משוגעים ויצירתיות בלתי נגמרת. וכאן לקחו את זה עוד צעד קדימה והפכו את המקום למסעדה לכל דבר, באווירה חמה שכיף לשבת בה, עם מנות יותר משפחתיות שקולעות לטעם של כל אחד, כולל המבורגר סוסו טבעוני והמבורגר ביונד שעשוי מ-70% חלבון אפונה. ארבל, האחמ"ש המקצועי והמקסים, סיפר לנו שמישהי אכלה כאן את הביונד וממש נבהלה והוציאה מהפה כי הייתה בטוחה שהוא בשרי מרוב שהרגיש לה כמו הדבר האמיתי.

הממממבורגר


כל הדיבורים עשו אותנו עוד יותר רעבים, אז ההמבורגרים שנחתו על השולחן הגיעו בול בזמן. ענת הלכה על המבורגר מקסיקני מבשר בקר משובח שהיה עשוי במידה מדויקת, עם שילוב מעניין של אננס צלוי, תירס צ'יפוטלה, גבינת צ'דר, גוואקמולה, חסה, עגבנייה ורוטב מיונז חלפיניו. הלחמנייה עטפה את כל המרכיבים בדיוק כמו שצריך והכול ביחד התחבר לביס מושלם ולמשחק טעמים יצירתי שפתח את הראש ומילא את החך בטעמים משגעים.
בזמן שענת התמוגגה עם כל ביס, אני טרפתי בהנאה גדולה את ההמבורגר אסאדו – מנתחי אסאדו מובחרים, עם גבינת צ'דר, בצל מקורמל, חסה, עגבנייה ואיך לא – רוטב סוסו שהחמיא למנה מאוד. הבשר שנצלה בדיוק מושלם היה עסיסי בטירוף, הורגש בכל ביס, וביחד עם הלחמנייה הנהדרת וכל המרכיבים יצר פיצוץ מושלם של טעמים בפה.
לצד ההמבורגרים נהנינו מטבעות בצל קריספיות וכיפיות, ומכדורי פירה ברוטב צ'דר שלא יכולנו להפסיק לנשנש.

סיום מושחת


מפוצצים מפוצצים, אבל שנגיד לא לקינוח? לא בגלגול הזה!
בלי הרבה התלבטויות הלכנו על עוגת ביסקוויטים עם מילוי קרמי מפנק ורוטב שוקולד, ולצידה לא ויתרנו על מילקשייק קרמל מלוח עם קצפת. כי אם כבר שחיתות, אז עד הסוף!
לפני שנפרדנו, ענת חייכה אליי ואמרה לי שמשום מה יש לה הרגשה שנתראה מעכשיו לעיתים הרבה יותר קרובות. אז תודה גם על זה סוסו דיינר וביי בינתיים – עד העונג הבא!