מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

חלביות כשרות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הפעם, שמנו בצד את ההמבורגרים והסטייקים ויצאנו לחפש מסעדות חלביות וכשרות ששוות ביקור – התוצאות בפנים.

זה לא שהפסקנו לאכול בשר, אבל לפעמים זה פשוט לא מתאים. אולי זה כי בא לנו לאכול משהו קליל יותר, אולי זה כי אנחנו רוצים לשבת לאכול עם חבר או חברה צמחוניים ואולי זה בכלל עניין של כשרות.
מה שבטוח – בן אדם צריך שיהיו לו אלטרנטיבות, שיהיו לו אופציות לשלוף מהשרוול כשההמבורגריה האהובה עליו לא באה בחשבון.

ובכל מקרה – אוכל חלבי, כשעושים אותו באהבה, תשוקה והקפדה עם הרבה חומרי גלם איכותיים, הוא לא פחות מרגש ומענג מבשר טוב. אז איפה תמצאו אוכל כזה? יש לא מעט מסעדות חלביות ראויות, הנה ארבע כאלו.

אנה


אנה היא אחותה הקטנה של מסעדת מונא הידועה, ומעבר לכך שהיא מצליחה להגיש אוכל איטלקי מוקפד, היא גם מגיעה עם אג’נדה – המסעדה מפעילה תוכנית מיוחדת בה היא מעסיקה נוער בסיכון ועובדת בשיתוף עם עמותות שונות ועיריית ירושלים. זה הופך את אנה למקום מעולה לאכול בו, גם מבחינה קולינרית וגם מבחינת ההרגשה הטובה והסיפוק שמגיע לאכול במקום שמנסה לעשות קצת מעבר ולקדם את העולם למקום טוב יותר.

באנה אסור לוותר על הפוקאצ’ה שמגיעה בגרסה פשוטה עם שמן זית, חומץ בלסמי ושום קונפי ובגרסה מפנקת יותר עם גבינת צאן איכותית וקטיפת עגבניות, וגם לא על הראשונות המעולות, ביניהן ניוקי שמכינים כאן במקום ברוטב של חמאה חומה ומרווה, קרם פרש, תרד ועגבניות לחות וברוסקטה שעליה דג שנצלה עם הפלנצ’ה, בצל מוחמץ וסלסה מיוחדת.

בעיקריות של אנה תמצאו מנות איטלקיות קלאסיות כמו לזניה ברוטב ארביאטה, פיצה מרגריטה קלאסית ובורו די לימון, פסטה ביתית ברוטב חמאה ולימון שעליה מונח פילה ברמונדי, וגם מנות ייחודיות כמו ראגו מדג סלמון על בסיס יין אדום עם ירקות שורש, עגבניות ועשבי תיבול המוגש לצד פירה.

איירקפה


בפארק האירפורט סיטי ממש בסמוך לנתב"ג תמצאו את האירקפה, בית הקפה האידיאלי לפגישות על קפה של אנשים עסוקים שרוצים להספיק כמה שיותר לפני הטיסה כמו גם לארוחות ערב רומנטיות. עם אווירה רגועה שמקורה בעיצובו של המקום המבוסס על עקרונות הפנג שוואי והצלילים הממכרים של המפלים הזורמים אל תוך הבריכה שבחצר המסעדה, האוכל כאן הוא רק בונוס.

בגזרת הראשונות של האירקפה תוכלו למצוא כרובית פריכה שעטופה במעטה פנקו, מטוגנת עד השחמה מושלמת ומוגשת לצד מטבלים, קרפצ’יו סלמון המוגש בליווי טוסטים קטנים וקראנצ’יים עם שום קונפי, שמן זית ולימון וגם פטריות פורטבלו הממולאות בתערובת גבינות וממרח פסטו.

מבחר העיקריות של האירקפה הוא אדיר, מה שאומר שאף אחד לא יוצא מכאן רעב. בתפריט של האיירקפה תמצאו סלטים כמו סלט עם קוביות בטטה וטבעות של גבינת עיזים איכותית המורכב מחסה טרייה, עגבניות שרי, פלפלים ובצל סגול, מגוון פסטות עם רטבים על בסיס שמנת, אליו אוליו או עגבניות, פיצות הנאפות בתנור אבן אמיתי עם גבינת מוצרלה איכותית והרבה תוספות מעניינות, טוסטים מפנקים, דגים טריים שמגיעים אפויים, מטוגנים וצלויים עם רטבים יחודיים ואפילו נודלס ואורז שמוקפצים בנוסח אסייתי.

קפה בחורש


ממש בליבו הפועם של מתחם החי פארק בקריית מוצקין, שוכנת מסעדת קפה בחורש. המקום מעוצב בסטייל כפרי עם הרבה עץ, ומצליח לספק שילוב נהדר בין אווירה פסטורלית, חמה ונעימה יחד עם אוכל טרי ואיכותי ברמה גבוהה המורכב מחומרי גלם מעולים.

התחילו את הארוחה עם ארנצ’יני, מנה סיציאלינית קלאסית של כדורי אורז ממולאים ומטוגנים ועם מנת השניצל קממבר, שהיא בעצם פרוסות גבינת קממבר איכותית המטוגנות בציפוי פריך ומוגשות לצד קונפיטורה מתוקה.

אחרי שהתיאבון שלכם קצת נפתח, הגיע הזמן לעיקריות - לזניות במילויים שונים כמו רוטב פסטו או פטריות וגבינות, פסטות כמו רביולי ערמונים וגבינות או ניוקי סגול עם גבינות מיוחדות, סלטים כמו סלט גבינת רוקפור עם קישוא מוקפץ וצ’יפס בטטה ואפילו טוסטים עם סלמון מעושן, טונה, פטריות ועוד.

אלפרדו


אלפרדו התחילה כמסעדה בודדה, מסעדה איטלקית כשרה למהדרין שהגישה מגוון מנות מהמטבח האיטלקי הקלאסי לצד מנות מודרניות יותר עם טוויסטים עדכניים. עם הזמן, המסעדה הפכה לרשת של ממש והיום היא כבר כוללת שני סניפים, עם תכנונים עתידיים להרחיב את המשפחה.

אז מה אוכלים כאן? בראשונות, אל תפספסו את הקריספי ניוקי, ניוקי בציפוי פריך המוגש עם רוטב עגבניות איטלקי ונגיעות של פסטו איכותי, את הברבוניה הפריכה המוגשת על מצע של בורגול ועשבי תיבול עם רוטב איולי, שמן זית ולימון ואת הריזוטו פטריות ופרמז’ן.

לעיקרית, נסו את הפיצה 4 גבינות, את קיש הפטריות העשיר המוגש עם רוטב אלפרדו מנחם, את מנת הדניס אלפרדו, שהיא דג דניס שנאפה בתנור לבנים עם הרבה שום, עשבי תיבול ריחניים ושמן זית מעולה ואת הפסטה סלמון אליו אוליו שמורכבת מנתחי סלמון שנצרבו בשמן זית, עגבניות מיובשות, חציל וזיתי קלמטה.