מסעדות בשוק הפשפשים

חיפשנו מה לאכול בשוק הפשפשים ומצאנו ארבע מסעדות פשוט מעולות שאתם חייבים להכיר.

בעשור האחרון, יפו הצליחה לצאת מצלה של תל אביב ולהפוך למקום אותו הרבה אנשים אפילו מעדיפים על פני תל אביב. יפו של היום היא אחד ממוקדי הבילוי והקולינריה הכי שווים בארץ, ובדגש על שוק הפשפשים המתפתח, שעבר שינוי תדמית רציני והפך משוק מסחר מנומנם לשוק תוסס שלצד סוחרי העתיקות, גם מאכלס המון ברים אפלוליים ומסעדות איכותיות.

הפעם יצאנו לאותו שוק הפשפשים היפואי, ולא רק כדי לנבור בחנויות וינטאג’ - אלא כדי למצוא עבורכם כמה מסעדות ששוות ביקור באזור הכי מגניב ביפו. התצאות לפניכם.

אונזה


האונזה היא השילוב המושלם בין בר צעיר ועדכני שמספק דייטים מוצלחים שמובילים לקפה של אחר כך, לבין מסעדה מוקפדת שראויה גם לארוחות ערב משפחתיות. האווירה כאן נהדרת, שמחה, נעימה ומשוחררת למדי, ואם אתם אוהבים לאכול במקומות שלצד אוכל משובח גם מספקים אווירה, האונזה היא בחירה מעולה.

התפריט כאן משלב טעמים ישראלים, יפואים, וגם טורקים, שעליהם מולבשים טוויסטים קולינריים מעניינים. דוגמה טובה תהיה למשל מנת הדונר טאבוק, המורכבת משיפוד פרגית רך ועסיסי שהושרה ביוגורט, המשתלב נהדר עם תפוח אדמה מזן ראטה שטוגן בשומן טלה, קרם סלרי ורוטב דמי גלאס.

עוד בתפריט תמצאו מנות כמו סלט מכרוביות מטוגנות שמגיעות עם הרבה טחינה, שקדים ועלים ירוקים, ופילה ברוטב של ציר עוף וחמאה לבנה המוגש לצד סלט קיסר וקרם ארטישוק ירושלמי, וגם מנות מהטאבון כמו לחמעג’ון טלה בניחוח בהרט ופידה עם בייקון טלה, שרימפס, גבינת קשקבל וסלט רוקט.

שווה להגיע בימי ראשון בערב בהם המקום עורך ערב טורקי שמלא במנות טורקיות מיוחדות.

קפה יפו


קפה יפו היא מסעדה משפחתית המגישה אוכל מכל רחבי הים התיכון, ולא נדיר שתמצאו באותו השולחן גם פיצה ופסטה, וגם תבשיל חריימה עם קוסקוס. למרות שהתפריט מגוון מאוד מבחינת טעמים, שזה לא תמיד סימן טוב, האוכל כאן עדיין מצליח להישאר מהודק ואותנטי, והכי חשוב - מאוד מאוד טעים.

בראשונות של קפה יפו תמצאו מנה של רביולי סלק, שלושה סלקים גמדיים אפויים הממולאים בגבינת עיזים ומגיעים עם חמוציות, עלי ארוגולה, שקדים ופלפל קלוי ברוטב של קרמל תפוזים, מנה שהיא טוויסט על פריקסה טוניסאי המוגשת כבטטה אפויה שבתוכה רוטב פסטו ואיולי שום עם סלט טונה, לימון כבוש וביצה רכה.

בעיקריות, תוכלו להנות מפסטות כמו ניוקי גבינות המוגש ברוטב של שמנת וחמאת אגוזי לוז, פיצות כמו הפיצה היפואית, פיצה ללא רוטב עגבניות עם כמה סוגי גבינות, זיתים ירוקים, שום וביצה, מנות של דגים כמו שקשוקה עם נתחים של סלמון ומושט ושתי ביצים עלומות, וגם מנות עיקריות כמו קוסקוס עם ירקות וחריימה טבעוני מושלם.

פארוק בשוק


מסעדת פארוק מציעה תפריט ישראלי מקומי שכולל את הטוב ביותר שיש לקולינריה כאן להציע, ועושה שימוש בחומרי גלם ישראליים מובהקים כמו לבנה אמיתית וטחינה איכותית.

את הארוחה אצל פארוק תוכלו לפתוח עם מנת ירקות השוק, חתיכות גסות של ירקות המוגשות על גבי קרם חציל בלאדי שרוף וגרגירי חומוס קראנצ’יים, סלט פאטוש המורכב מעגבניות, צנוניות, עלי כוסברה ובצל ירוק עם גבינה צפתית, פלפל חריף, פיתה שנצלתה על הגז והרבה שום, וגם לאפה עם טפנד זיתים וזעתר.

בתפריט העיקריות, תמצאו מנות צמחוניות כמו שווארמה טבעונית מסייטן המוגשת על לאפה עם בצל מטוגן, פלחי עגבניה וטחינה גולמית, מנות של פירות ים ודגים כמו שרימפס בחמאת לימון עם תרד תורכי וקוביות חציל ורוטב של שום ויין לבן, ומנות קלאסיות כמו סינייה, התבשיל הערבי המוכר והאהוב, המורכב מבשר בקר ובשר כבש, תפוחי אדמה, עגבניה וטחינה גולמית.

אלבי


התחנה האחרונה שלנו היא האלבי, מסעדה יוונית שמספקת חווית טברנה אותנטית (ומשמחת) מאוד, עם הרבה ערק ואוזו איכותי, וגם תפאורה יוונית בדיוק כמו במסעדות שעל החופים באתונה.

התפריט של האלבי מורכב מהרבה מהרבה מנות שונות שרובן גם מגיעות עם שמות מגניבים, כמו החריימה של איתמר או הלאבנה של האלים. התפריט כאן מתאים לפתיחת שולחן, עם מאזטים שימלאו לכם את השולחן במאכלים כמו צזיקי, לבנה, חומוס, גבינת פטה, חציל בטחינה, זיתי קלמטה, איקרה ועוד המון דברים טעימים.

אם נשאר מקום אחרי המאזטים והאוזו, תוכלו להנות ממנות גדולות יותר כמו סופלקי פרגית, עראיס, ברבוניות, סביצ’ה דג מוסר על תפוז חריף, מאפה אלבי וגם לביבות פראסה מעולות.